Αυτό το ελληνικό χιπ-χοπ βίντεοκλίπ έχει μια μεγάλη διαφορά απ' τα υπόλοιπα

0

«Σε μια Ελλάδα που αργοσβήνει, ορισμένοι ρομαντικοί σαν και εμάς, που θέλουν να βλέπουν τον κόσμο να αλλάζει με πράξεις, φτιάξαμε ένα βίντεο κλιπ, με μοναδικό budget την αγάπη μας για το σινεμά, το χιπχοπ, τον ακτιβισμό και τον άνθρωπο» λέει η σκηνοθέτης Άννα Νότη σχετικά με το βίντεοκλίπ που παρουσιάζουμε πάνω. «Έχω την μεγάλη τιμή να είμαι μέρος μιας ομάδας που κυριολεκτικά θα τολμήσω να πω, μεγαλούργησε απλώς αποδίδοντας με όλες τις αντίξοες συνθήκες της κρίσης, της ανεργίας, της γραφειοκρατίας, την μιζέρια, την αναχαίτιση κάθε νέας προσπάθειας, με πυξίδα την θέληση, τον σεβασμό και την συνέπεια, αξίες που τείνουν να εκλείψουν στην χώρα που ζω. Για πρώτη φορά στην συντηρητική Ελλάδα, δυο κόσμοι μαζί που θα έπρεπε έτσι και αλλιώς να είναι ένας, γιατί η ζωή είναι μια και είναι για όλους η ίδια.»

—Πώς σας ήρθε η ιδέα για το κλιπ;

Πριν απο ενα χρόνο ακριβώς ξεκίνησε να δουλεύεται μια δημιουργική ιδέα, που αφετηρία είχε την μεγάλη αγάπη μας για το χιπχοπ ως μέσο δημιουργίας και έκφρασης σε συνδυασμό με την έντονη ανάγκη μας για ακτιβισμό σε όλα τα επίπεδα.

Παρακινούμενος ο ίδιος από την δική του δυσλεκτική εμπειρία, ο Soulnek οραματίστηκε να συμμετάσχουν κωφά άτομα και έτσι για πρώτη φορά να γίνει προσβάσιμη η ακουστική εμπειρία του ελληνικού χιπχόπ σε Έλληνες κωφούς. Εκεί συναντηθήκαμε άνθρωποι με ανοιχτές καρδιές και ήρθαμε αντιμέτωποι με όλες τις διαφορετικές συνθήκες ενός σιωπηλού κόσμου που άλλοι ζουν σε αυτόν καθημερινά και που εμείς δεν υπήρξαμε μέρος ποτέ.

—Ήταν εύκολο;

Όπως γράφουμε και στο βίντεο, για την εκμάθηση του κειμένου χρειάστηκε αδιάκοπη και συστηματική δέσμευση 7 ολόκληρων μηνών, μια εμπειρία που σε όλους του συντελεστές θα μείνει αξέχαστη μιας και ήταν ισότιμα και ισάξια πρωτόγνωρη για όλους, με όλους τους περιορισμούς στην απόδοση στην κινηματογραφική γλώσσα και όλα τα δεδομένα. Μέσα από την δημιουργία επικοινωνήσαμε με και χωρίς λόγια και με όλα εκείνα τα λόγια που δεν χρειάστηκε να ειπωθούν. Η μαγεία της γλώσσας της σιωπής μας ένωσε και δεν μας χώρισε ποτέ, σε ένα project που άλλαξε τις ζωές όλων μας για πάντα.

  

Πρωταγωνιστεί ο Αποστόλης Γιαννόπουλος
Διερμηνέας Νοηματικής Γλώσσας: Σοφία Ρομπόλη

Σκηνοθεσία & Creative Direction: Άννα Νότη
Διεύθυνση Φωτογραφίας & Μοντάζ: Ιάσων Αρβανιτάκης
Producers: Άννα Νότη & Soulnek

Στίχοι - Ερμηνεία: Soulnek
Παραγωγή: Tomcat A Beat

Ηχοληψία: Bashment Studio
Μίξη: Ταυτισμένος Λάθος
Mastering: Χρήστος Λαϊνάς

απο την Bashement Records.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ