ADVERTORIAL

Επισκεφθήκαμε το χώρο αυτό και είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τα πάντα για την ιστορία του καφέ, αλλά και να ζήσουμε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης by the sea, παρ' όλο που ήμαστε μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Επισκεφθήκαμε το χώρο αυτό και είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τα πάντα για την ιστορία του καφέ, αλλά και να ζήσουμε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης by the sea, παρ' όλο που ήμαστε μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

 

Μια παλιά αμερικανική ρήση λέει: «Κάποιες φορές είναι καλύτερα να είσαι τυχερός, παρά τακτικός». Ο δικός μας σοφός λαός λέει: «Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει». Όσο κι αν κάποιοι αρνούνται να πιστέψουν στην ύπαρξή της, είναι πολλά τα παραδείγματα τριγύρω μας που δείχνουν πως η τύχη όχι μόνο υπάρχει, αλλά μας είναι και απαραίτητη. Και οι αποδείξεις βρίσκονται ανάμεσά μας. Ας πάρουμε για παράδειγμα όλες αυτές τις ανακαλύψεις και τις εφευρέσεις που έγιναν κατά λάθος, αλλά που έχουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας.

 

 


Θέμα τύχης και συγκυριών ήταν και η εφεύρεση του Nescafé Frappé (γιατί περί εφεύρεσης πρόκειται και μάλιστα πολύ απολαυστικής). Η ιστορία έχει ως εξής: Κατά τη διάρκεια της 22ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ένας εργαζόμενος στο περίπτερο της Nestlé πήγε να φτιάξει το Nescafé του, όμως ανακάλυψε πως είχε τελειώσει το ζεστό νερό. Και τώρα τι; Κάτι το νερό που δεν ήταν ζεστό, κάτι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πήρε την ευρηματική απόφαση (ευτυχώς για εμάς), να βάλει δυο κουταλιές Nescafé σε ένα shaker και να τις χτυπήσει με παγωμένο νερό. Η συνέχεια της ιστορίας είναι πολύ γνωστή σε όλους μας. Το αγαπημένο μας ρόφημα κυριαρχεί στη ζωή μας τα τελευταία 60 χρόνια!

 

Ο Nescafé θέλοντας να γιορτάσει αυτή την τόσο απροσδόκητη εφεύρεση που έδωσε άρωμα και μοναδική γεύση στα καλοκαίρια μας, συνεργάστηκε με την ΔΕΘ - HELEXPO, τον εθνικό και μεγαλύτερο εκθεσιακό φορέα της χώρας μας. Έτσι, μέσα στις εγκαταστάσεις της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δηλαδή στο σημείο που ξεκίνησαν όλα, στήθηκε για πρώτη φορά ένας ξεχωριστός χώρος αφιερωμένος σε τι άλλο... στο Nescafé Frappé.

 

 


Εμείς επισκεφθήκαμε το χώρο αυτό και είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τα πάντα για την ιστορία του καφέ, αλλά και να ζήσουμε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης by the sea, παρ' όλο που ήμαστε μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 

 


Στο χώρο της έκθεσης είχε στηθεί το «μουσείο» Nescafé Frappé, όπου οι επισκέπτες του είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τα πάντα για την ιστορία του καφέ, το δρόμο που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια το πολυαγαπημένο μας ρόφημα αλλά και άγνωστες λεπτομέρειες από τη στιγμή της εφεύρεσής του μέχρι σήμερα. Φυσικά αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η παραστατικότατη και αναλυτική επεξήγηση της παραγωγικής διαδικασίας του στιγμιαίου καφέ. Εντάξει, λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε πως ο στιγμιαίος καφές είναι 100% φυσικός. Όμως τι ακριβώς γίνεται από τη στιγμή που οι κόκκοι συλλέγονται από το καφεόδεντρο μέχρι τη στιγμή που τον απολαμβάνουμε στην κούπα ή το ποτήρι μας;

 

 

 

Μέσα στον εκθεσιακό χώρο αυτού του πρωτότυπου «μουσείου» είχαμε επίσης την ευκαιρία να δούμε σπάνιο συλλεκτικό υλικό από το αρχείο του brand. Ξαναείδαμε χαρακτηριστικές διαφημίσεις και μοναδικά αφιερώματα από τις πρώτες δεκαετίες του Nescafé Frappé. Και κάπως έτσι... θυμήθηκαν οι παλιότεροι και έμαθαν οι νεότεροι.

 

Η μεγάλη έκπληξη για εμάς (και όταν λέω έκπληξη εννοείται πως ήταν ευχάριστη) ήταν η προσέλευση του κόσμου. Χιλιάδες Θεσσαλονικείς έσπευσαν να «γνωρίσουν» από κοντά το αγαπημένο τους ρόφημα και να μάθουν όλα τα μυστικά του. Για όσες μέρες διήρκησε η Διεθνής Έκθεση, το μουσείο Nescafé Frappé ήταν το απόλυτο talk of the town.

 

 


Οι ευχάριστες εκπλήξεις όμως συνεχίστηκαν και εκτός μουσείου. Στην ταράτσα είχε στηθεί ένα πραγματικό και άκρως εντυπωσιακό beach bar! Τι και αν ήμαστε στην καρδιά της ΔΕΘ και της Θεσσαλονίκης; Το μάτι μας χόρτασε αμμουδιά και θάλασσα. Φωτογραφίες με την παρέα by the sea, δυνατή μουσική και πολλά χαμόγελα έκαναν την ατμόσφαιρα εντελώς πανηγυρική. Άλλωστε 60 χρόνια Nescafé Frappé είναι αυτά! Εκεί απολαύσαμε και την αυθεντική εμπειρία του Nescafé Frappé, καθώς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα περίφημα Nescafé cocktails, μια σειρά από ιδιαίτερα και άκρως καλοκαιρινά ροφήματα με βάση τον καφέ. Μόνο οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Πάνω από 50.000 (!!!) ροφήματα ετοιμάστηκαν από τους εξειδικευμένους baristi προς απόλαυση του κοινού.

 

 


Την επόμενη φορά που θα έχεις μπροστά σου ένα παγωμένο ποτήρι Nescafé Frappé, σκέψου πως εκτός από τον καφέ και το νερό, αυτό το ποτήρι έχει μέσα του τη γεύση και την απόλαυση 60 χρόνων.