Ένα μεγάλο φεστιβάλ και πολλοί ακόμα λόγοι να επισκεφθείς το Εδιμβούργο

Ένα μεγάλο φεστιβάλ και πολλοί ακόμα λόγοι να επισκεφθείς το Εδιμβούργο Facebook Twitter
Χωρισμένο στην Νέα και την Παλιά Πόλη, το Εδιμβούργο συνδυάζει τη νεοκλασική φινέτσα με τη μεσαιωνική αρχοντιά
0

ADVERTORIAL

Ένα μεγάλο φεστιβάλ και πολλοί ακόμα λόγοι να επισκεφθείς το Εδιμβούργο Facebook Twitter

Μπορεί όταν μιλάμε για τη Σκωτία στο μυαλό να έρχεται το τέρας του Λοχ Νες, τα διάσημα Highlands (με ή χωρίς τον Highlander, δεν έχει σημασία) και ο Sean Connery, όμως αυτή η υπέροχη χώρα του ευρωπαϊκού Βορρά είναι όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα. Είναι ένας τόπος γεμάτος ιστορία και διασκέδαση, ένας τόπος ζωντανός που η καρδιά του χτυπά στην πρωτεύουσά του, το Εδιμβούργο.

Χτισμένη πάνω σε επτά ηφαιστειογενείς λόφους με θέα τη θάλασσα, είναι στην κυριολεξία μια πόλη… always on fire. Πλακόστρωτα σοκάκια, πολύχρωμα μαγαζιά, μεσαιωνικά κάστρα, pubs, clubs, πολλή μουσική και ένα Διεθνές Φεστιβάλ από τα καλύτερα του κόσμου είναι αυτά που κάνουν την «Αθήνα του Βορρά» (αυτό είναι το παρατσούκλι του Εδιμβούργου) τον απόλυτο must προορισμό, αρκεί να κλείσεις μία από τις 2 πτήσεις της Aegean κάθε εβδομάδα (από 19/6).

Ένα μεγάλο φεστιβάλ και πολλοί ακόμα λόγοι να επισκεφθείς το Εδιμβούργο Facebook Twitter
Το να βρίσκεσαι στο Εδιμβούργο τον Αύγουστο, μήνα των κορυφαίων φεστιβαλικών γεγονότων, είναι απλά εμπειρία ζωής

Χωρισμένο στη Νέα και την Παλιά Πόλη, το Εδιμβούργο συνδυάζει τη νεοκλασική φινέτσα με τη μεσαιωνική αρχοντιά και σε κάθε σου βήμα κάνεις ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο. Τα μέρη που μπορείς να επισκεφθείς είναι πολλά, γι’ αυτό αν είναι να πας για λίγες μέρες ένας καλός προγραμματισμός θα ήταν πολύ βολικός.

Σίγουρα αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις είναι μια βόλτα στο Κάστρο του Εδιμβούργου το οποίο αποτελεί εθνικό μνημείο της Σκωτίας. Άλλωστε θέλεις δεν θέλεις θα βρίσκεται πάντα μπροστά σου, μια και είναι τέτοια η θέση του που φαίνεται από κάθε σημείο της πόλης. Το παλάτι Holyroodhouse, η επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας, είναι ένα από τα spots που επίσης δεν πρέπει να χάσεις, όπως και το Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας αλλά και η Εθνική Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης.

Ένα μεγάλο φεστιβάλ και πολλοί ακόμα λόγοι να επισκεφθείς το Εδιμβούργο Facebook Twitter

Όσο συναρπαστικά είναι τα… μέσα της πόλης, άλλο τόσο είναι και τα έξω της! Το «Κάθισμα του Αρθούρου» (Arthur’s seat) ανήκει στα not to be missed αξιοθέατα καθώς είναι το ψηλότερο σημείο του τεράστιου πάρκου Holyrood και η βραχώδης κορυφή ενός λόφου που κάποτε έκρυβε ένα ηφαίστειο(δεν είναι ενεργό, μη φοβάσαι). Μια βόλτα στον ζωολογικό κήπο Edinburgh Zoo αλλά και στον Βασιλικό Βοτανικό Κήπο πρέπει οπωσδήποτε να μπουν στο πρόγραμμα των περιηγήσεών σου.

Και επειδή η βόλτα πάντα ανοίγει την όρεξη, καλό είναι να θυμάσαι πως η γαστρονομική σκηνή του Εδιμβούργου βρίσκεται σε τροχιά απογείωσης! Στην Παλιά και στη Νέα Πόλη μπορείς να βρεις τα πάντα από diners μέχρι pubs και oyster bars. Μη διστάσεις να δοκιμάσεις haggis (κρέας από την καρδιά, το συκώτι και τα πνευμόνια προβάτου με κρεμμύδι και μπαχαρικά) το παραδοσιακό σκωτσέζικο πιάτο που όσο… «κάπως» και να ακούγεται, είναι πεντανόστιμο.

Ένα μεγάλο φεστιβάλ και πολλοί ακόμα λόγοι να επισκεφθείς το Εδιμβούργο Facebook Twitter
Χτισμένη πάνω σε επτά ηφαιστειογενείς λόφους με θέα τη θάλασσα, είναι στην κυριολεξία μια πόλη… always on fire.

Όπως ίσως ήδη γνωρίζεις, το Εδιμβούργο είναι παγκοσμίως γνωστό για το πανεπιστήμιό του. Και όπου υπάρχουν φοιτητές, υπάρχει διασκέδαση. Και όπου υπάρχει διασκέδαση το σίγουρο είναι πως η πόλη δεν κοιμάται ποτέ! Μπορείς να πάρεις μια γεύση σκωτσέζικου nightlife στα υπαίθρια μπαρ του Royal Mile και της Glassmarket, να βολτάρεις στην μποέμικη Lothian Road, να απολαύσεις ένα pint ξανθιάς μπύρας ή (επιβάλλεται) ένα σκωτσέζικο malt ουίσκι στα παραδοσιακά μπαρ του 19ου αιώνα. Και φυσικά για όσους διακοπές σημαίνει χορός μέχρι τελικής πτώσης, υπάρχουν πολλές μουσικές σκηνές αλλά και clubs με house και techno μουσική.

Το να βρίσκεσαι στο Εδιμβούργο τον Αύγουστο, μήνα των κορυφαίων φεστιβαλικών γεγονότων, είναι πολύ απλά εμπειρία ζωής. Οι αριθμοί του Φεστιβάλ (3.000 και πάνω παραστάσεις, 300 σκηνές κλπ) έχουν χαρίσει στην πρωτεύουσα της Σκωτίας τον τίτλο της παγκόσμιας πρωτεύουσας των φεστιβάλ. 25.000 καλλιτέχνες της μουσικής, του θεάτρου, της μοντέρνας τέχνης, της όπερας, αλλά και λογοτέχνες δίνουν ραντεβού κάθε καλοκαίρι σε μια από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές φιέστες που διαρκεί σχεδόν έξι εβδομάδες.

Ένα μεγάλο φεστιβάλ και πολλοί ακόμα λόγοι να επισκεφθείς το Εδιμβούργο Facebook Twitter

Αν θες να γίνει το ταξίδι σου ακόμα πιο εύκολο, η Aegean –εκτός από τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων- σου δίνει τη δυνατότητα να βρεις τις καλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία, αλλά και να νοικιάσεις αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις σου και να ζήσεις την πόλη σαν ντόπιος.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM