ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αγία Πετρούπολη: Η πρωτεύουσα της διασκέδασης και των τεχνών

Αγία Πετρούπολη: Η πρωτεύουσα της διασκέδασης και των τεχνών Facebook Twitter
H ιστορική πόλη με τους υδάτινους δρόμους της, τα αρχιτεκτονικά της αριστουργήματα, τα μπαρόκ και νεοκλασικά κτήρια, τα μεγαλοπρεπή παλάτια, τις εκατοντάδες σκαλιστές γέφυρες, τα αγάλματα, τα τεράστια πάρκα και τις χιλιάδες εκκλησίες, έχει δικαίως χαρακτηριστεί από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
0

ADVERTORIAL

Αγία Πετρούπολη: Η πρωτεύουσα της διασκέδασης και των τεχνών Facebook Twitter

Tα ταξίδια είναι από τις πιο δυνατές εμπειρίες στη ζωή. Ξεφεύγεις από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα, γνωρίζεις άλλες κουλτούρες, δοκιμάζεις καινούριες γεύσεις, αποκτάς νέες ιδέες, ανακαλύπτεις διαφορετικούς ανθρώπους αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό. Κάποτε, θυμάμαι, διάβαζα σε μια έρευνα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δαπανούν ένα σημαντικό κομμάτι της μέρας τους κάνοντας ακόμα και νοερά ταξίδια!

Ακόμα καλύτερο είναι να μοιράζεσαι την εμπειρία ενός ταξιδιού με την συντροφιά καλής παρέας και φίλων. Με την Άννα γνωριστήκαμε στο πρώτο έτος της σχολής και αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουμε κάνει μαζί τα καλύτερα ταξίδια. Το τελευταίο ήταν πραγματικά ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Μπήκαμε στο site της Aegean και μέσα σε λίγα λεπτά αγοράσαμε με ασφάλεια και ευκολία τα αεροπορικά μας εισιτήρια. Προορισμός μας η Αγία Πετρούπολη ή αλλιώς η « Βενετία του Βορρά», η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία.

Πάντα ο χρόνος σου φαίνεται λίγος όταν κάνεις ταξίδια αλλά πραγματικά οι τέσσερις μέρες είναι πολύ λίγες για να χορτάσεις την πιο εντυπωσιακή ίσως πόλη της χώρας, την αλλοτινή πρωτεύουσα της τσαρικής αυτοκρατορίας. Τον 18ο αιώνα, ο τσάρος Πέτρος Α' ζήτησε από τους καλύτερους ευρωπαίους αρχιτέκτονες να σχεδιάσουν μία πόλη – κόσμημα. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό με την πόλη χτισμένη στο δέλτα του ποταμού Νέβα, να περιτριγυρίζεται από ένα σύμπλεγμα 40 νησιών ενώ περισσότερα από 70 ποτάμια και κανάλια να διασχίζουν την πόλη. Και παρότι πολλές φορές στη διάρκεια της ιστορίας της άλλαξαν όνομα, η Αγία Πετρούπολη ή αλλιώς Πιτερσμπουργκ ή Λένινγκραντ, διατήρησε αναλλοίωτη την εκθαμβωτική ομορφιά και την παραμυθένια μαγεία της μέσα στους αιώνες.

Αγία Πετρούπολη: Η πρωτεύουσα της διασκέδασης και των τεχνών Facebook Twitter
Στην κορυφή των μνημείων της πόλης είναι φυσικά το επιβλητικό μουσείο Ερμιτάζ, τα εκθέματα του οποίου καλύπτουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη

Σήμερα η ιστορική πόλη με τους υδάτινους δρόμους της, τα αρχιτεκτονικά της αριστουργήματα, τα μπαρόκ και νεοκλασικά κτήρια, τα μεγαλοπρεπή παλάτια, τις εκατοντάδες σκαλιστές γέφυρες, τα αγάλματα, τα τεράστια πάρκα και τις χιλιάδες εκκλησίες, έχει δικαίως χαρακτηριστεί από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Τριγυρίζοντας στους δρόμους της εκλεπτυσμένης αυτής πόλης καταλαβαίνεις γιατί έγινε πολιτιστικό κέντρο της χώρας και την λάτρεψαν άνθρωποι των τεχνών όπως ο Ντοστογιέφσκι, ο Τολστόι, ο Πούσκιν, ο Τσαϊκόφσκι, ο Προκόφιεφ, ο Σοστάκοβιτς και ο Φαμπερζέ.

Κατά τη διάρκεια του ολιγοήμερου ταξιδιού που κάναμε στην Αγία Πετρούπολη χόρτασαν όλες οι αισθήσεις μας. Στην κορυφή των μνημείων της πόλης είναι φυσικά το επιβλητικό μουσείο Ερμιτάζ, τα εκθέματα του οποίου καλύπτουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη. Η κεντρική πλατεία της πόλης, η Πλατεία των Ανακτόρων, είναι γεμάτη ιστορία ενώ αν είστε τυχεροί μπορεί να απολαύσετε κάποιο από τα μουσικά και πολιτιστικά φεστιβάλ που διοργανώνονται συχνά σε αυτόν τον χώρο. Ο ορισμός της πολυτέλειας με άφθονο χρυσάφι και πολύτιμους λίθους αποτυπώνεται στο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαάκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας μετά τον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα, που χρειάστηκε 34 χρόνια για να ολοκληρωθεί και είναι ορατός από κάθε σημείο της πόλης. Πόλο έλξης αποτελεί και ο Ναός του Ρεόντος Αίματος, με τα 7.000 τ.μ. μωσαϊκών, έργο τριάντα καλλιτεχνών, χτισμένος στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο τσάρος Αλέξανδρος Β'.Μία επίσκεψη στο Φρούριο του Πέτρου και του Παύλου επιβάλλεται αφού εδώ φυλακίστηκαν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας του 18ου αιώνα, όπως ο Ντοστογιέφσκι, ο Τρότσκι, ο Γκόργκι, ο Μπακούνιν και ο Κροπότκιν. Στο Πέτερχοφ, το θερινό μπαρόκ ανάκτορο του Μέγα Πέτρου ή αλλιώς «ρωσικές Βερσαλίες», θα απολαύσετε μια βόλτα σε κομψούς κήπους με εντυπωσιακά σιντριβάνια.Τη μεγαλύτερη συλλογή αυγών Faberge θα συναντήσετε φυσικά στο Μουσείο Faberge της Αγίας Πετρούπολης ενώ στο Μουσείο Ρωσικής Βότκας θα γευθείτε σφηνάκια με το χαρακτηριστικό ποτό της χώρας. Δεν μπορείς να επισκεφθείς την Αγία Πετρούπολη χωρίς να παρακολουθήσεις μία παράσταση μπαλέτο και ιδανική επιλογή για αυτό είναι το Θέατρο Μαρίνσκι, το οποίο ονομάζεται Μαριίνσκι II στη σκηνή του οποίου έχουν χορέψει καλλιτέχνες όπως ο Νουρέγιεφ και ο Μπαρίσνικοφ.

Αγία Πετρούπολη: Η πρωτεύουσα της διασκέδασης και των τεχνών Facebook Twitter

Και μπορεί να παραμένει άφθαρτη η ιστορικότητα, η μεγαλοπρέπεια και η αυτοκρατορική αίγλη της εκλεπτυσμένης και κομψής αυτής πόλης ωστόσο είναι ταυτόχρονα μια μοντέρνα μητρόπολη ικανή να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις και απολαύσεις σε νέους ανθρώπους και ταξιδιώτες. Στη λαμπερή λεωφόρο Νέφσκι, τον πιο κεντρικό δρόμο της Αγίας Πετρούπολης με μήκος 4,5 χλμ, πέρα από τα ιστορικά αξιοθέατα που θα θαυμάσετε, θα ξεναγηθείτε στη σύγχρονη ζωή της πόλης με τα εμπορικά καταστήματα και την έντονη νυχτερινή ζωή για όλα τα γούστα από super clubs και cocktail lounges έως ατμοσφαιρικές παμπ και μπυραρίες για φοιτητές. Βρισκόμαστε άλλωστε στην πρωτεύουσα της μπύρας! Οπωσδήποτε μια βραδιά θα πρέπει να περάσετε από την Dumskaya ulitsa, τον δρόμο όπου η πόλη ζωντανεύει το βράδυ και όλοι οι party goers δίνουν ραντεβού στα μπαρ και τα club της περιοχής για ατελείωτο bar-hopping μέχρι το πρωί.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα εξαίσια μπλινί (μικρές ρωσικές κρέπες) με γέμιση από σολομό, μανιτάρια ή κιμά. Κυκλοφορούν και σε γλυκιά εκδοχή και αποτελούν ένα από τα αγαπημένα σνακ των Ρώσων, ειδικά το χειμώνα όπου συνηθίζουν να τα απολαμβάνουν με ζεστό τσάι στο δρόμο. Εδώ θα βρείτε και τα γνωστά μας πιροσκί με διάφορες γεμίσεις, μπριός και τάρτες. Δοκιμάστε σπεσιαλιτέ από διάφορες κουζίνες από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης όπως γεωργιανή, αρμένικη και ουζμπεκική. Η διασκέδαση στην πόλη προσφέρει επιλογές για όλα τα βαλάντια.

Και μερικές τελευταίες προτάσεις / συμβουλές: Για τις μετακινήσεις σας η πόλη διαθέτει μετρό, τραμ και λεωφορεία ωστόσο η Aegean - πέρα από την κράτηση δωματίου σε επιλεγμένα ξενοδοχεία - σας δίνει τη δυνατότητα να ενοικιάσετε αυτοκίνητο για ακόμα μεγαλύτερη άνεση. Επίσης, εάν δεν σας αρέσει να τσιτώνει το δέρμα από το κρύο, προτιμήστε καλύτερα να επισκεφθείτε την πόλη το καλοκαίρι. Ένας λόγος παραπάνω οι «λευκές νύχτες», καθώς από τα μέσα Ιούνη μέχρι τα μέσα Ιούλη ο ήλιος δεν δύει και η πόλη γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή κάτω από ένα ρομαντικό φως. Ό,τι πρέπει για μια πλωτή βόλτα στα γραφικά κανάλια της πόλης! Τέλος, να θυμάστε ότι για αυτό το παραμυθένιο ταξίδι, εκτός από έγκυρο διαβατήριο θα πρέπει να βγάλετε και βίζα.

Αν θέλετε κι εσείς να συνδυάσετε διασκέδαση και ιστορία, μπείτε στο www.aegeanair.com και προγραμματίστε τώρα το ταξίδι σας για την Αγία Πετρούπολη! Με 3 πτήσεις την εβδομάδα από Αθήνα και Ηράκλειο 2 εβδομαδιαίως από Θεσσαλονίκη και Ρόδο, είστε πολύ κοντά σε ένα πραγματικά συναρπαστικό ταξίδι.

Επιχειρείν/Market
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM