ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Θες να ξεκινήσεις γυμναστήριο;

Θες να ξεκινήσεις γυμναστήριο; Facebook Twitter
«Ο περισσότερος κόσμος που δεν έχει καμία επαφή με τη γυμναστική πρέπει να γνωρίζει ότι, στην αρχή, το πρώτο δίμηνο, μία με δύο φορές την εβδομάδα αρκούν».
1

ADVERTORIAL

Θες να ξεκινήσεις γυμναστήριο; Facebook Twitter

Οι managers των δύο Yava της Αγίας Παρασκευής δίνουν συμβουλές για αρχάριους και προχωρημένους και σχολιάζουν όλες τις νέες τάσεις στην εκγύμναση.

Η αλήθεια είναι ότι το fitness και η αγάπη για τη γυμναστική δεν είναι εγγενή χαρακτηριστικά των Ελλήνων. Το κακό μάλλον ξεκινά (όπως όλα) από την εκπαίδευση, καθώς η «γυμναστική» ως μάθημα στα σχολικά χρόνια είναι μάλλον παγιωμένη ως «η ώρα του παιδιού» και σπάνια οι μαθητές αποκτούν σωστή παιδεία ώστε να βάλουν την άσκηση από μικροί στη ζωή τους. Τα ποσοστά είναι σίγουρα απογοητευτικά. Όπως με ενημερώνει η Αθηνά Παπαδογεωργάκη, manager του ολοκαίνουριου δεύτερου Yava στην Αγία Παρασκευή, μόνο το 2,6% των Ελλήνων γυμνάζεται συστηματικά. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε και κατανοούμε τα θετικά που έχει ένας υγιεινός τρόπος ζωής και μια συστηματική άσκηση σε όλους τους τομείς της ζωής μας, οπότε τι είναι αυτό που μας δυσκολεύει και, κυρίως, ποια λάθη κάνουμε όταν, για πολλοστή φορά, αποφασίζουμε να «ξεκινήσουμε γυμναστήριο»;

Θες να ξεκινήσεις γυμναστήριο; Facebook Twitter

«Ο περισσότερος κόσμος που δεν έχει καμία επαφή με τη γυμναστική πρέπει να γνωρίζει ότι, στην αρχή, το πρώτο δίμηνο, μία με δύο φορές την εβδομάδα αρκούν. Ακόμα κι αν έρθεις για 10 λεπτά και κάνεις μόνο διάδρομο ή ένα σύντομο κυκλικό - απλά πρέπει να έρθεις» εξηγεί η Αθηνά. «Οι πολλοί παίρνουν απόφαση να ξεκινήσουν γυμναστήριο, έρχονται το πρώτο διάστημα, "χτυπιούνται", βάζουν παραπάνω κιλά στις ασκήσεις, απ' όσα μπορεί να αντέξει το σώμα τους, πιάνονται, ο οργανισμός έχει ξεπεράσει τα όριά του και υποσυνείδητα απωθεί από το να ξαναέρθουν, κι έτσι σταματούν. Το παν είναι να μπει σταδιακά η άσκηση στον τρόπο ζωής σου. Αν δεν γυμνάζεσαι δεν μπορείς να καταλάβεις με πόση αισιοδοξία και χαμόγελο φεύγεις μετά τη γυμναστική».

Θες να ξεκινήσεις γυμναστήριο; Facebook Twitter

«Η αλήθεια είναι πως, όταν κλείνεις μια ετήσια συνδρομή, σαν αυτές που βάζουν σε ιδιαίτερα δελεαστικές προσφορές τα Yava, αν δεν έρθεις τον πρώτο μήνα για να μπεις σε πρόγραμμα, δύσκολα θα το κάνεις αργότερα» επισημαίνει ο Στέλιος Μακρής, manager του Yava 1 Αγίας Παρασκευής, του παλαιότερου γυμναστηρίου της αλυσίδας με το πιο σταθερό πελατολόγιο, σε ερώτησή μου για το αν όλοι όσοι επωφελούνται από αυτές τις προσφορές συνεχίζουν να γυμνάζονται καθ' όλη τη διάρκεια της συνδρομής τους. «Δεν έχει να κάνει με το ποσό που θα δώσεις, αλλά με τη διάθεση. Το θέμα είναι να σου γίνει συνήθεια η γυμναστική και να μη στραφείς σε αυτή όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα στην υγεία σου. Θα σε βοηθήσει στην ψυχολογία, στον ύπνο σου, κι ας μη δεις τους πρώτους μήνες τα αποτελέσματα που επιθυμείς στην εξωτερική σου εμφάνιση. Εμείς προσπαθούμε με μικρά τρικ, ειδικά τον πρώτο μήνα, να προτρέψουμε το κάθε νέο μέλος να έρχεται στο γυμναστήριο και να κάνει απλά πράγματα - μιλάμε για μια ώρα τη φορά το μέγιστο, για αρχή. Το πρόγραμμά του θα εξελιχθεί σιγά σιγά, από τη στιγμή που θα συνεχίσει να έρχεται. Όσον αφορά αυτούς που ήδη γυμνάζονται σε κάποιο επίπεδο και θέλουν να τελειοποιήσουν τους στόχους τους, πρέπει να γνωρίζουν ότι το παν είναι η διατροφή. Δίνουμε κι εμείς συμβουλές διατροφής στο Yava, μέσω του διατροφολόγου μας, γιατί η γράμμωση απαιτεί πειθαρχεία, σωστή συχνότητα και επαναλήψεις των ασκήσεων. Εγώ προσωπικά δεν προτείνω συμπληρώματα διατροφής, από τη στιγμή που έχω καταφέρει να πετύχω τους δικούς μου στόχους χωρίς αυτά».

Ποιες είναι όμως οι πιο δημοφιλείς τάσεις στην εκγύμναση το τελευταίο διάστημα; Ο Στέλιος εξηγεί ότι το personal training εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα αγαπητό, αλλά για λόγους πλέον διαφορετικούς από αυτούς που το έκαναν γνωστό τα προηγούμενα χρόνια. «Παλιότερα το personal "πούλαγε" περισσότερο για λόγους πρεστίζ. Πλέον είναι πιο στοχευμένο και όποιος το κάνει ξέρει γιατί το κάνει. Επίσης το personal βοηθά ιδιαίτερα ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν συγκεκριμένες ανάγκες, όπως κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα, και χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση από γυμναστή. Άλλο είδος εκγύμνασης που σίγουρα θα ανέβει πολύ στο μέλλον και το μαθαίνει σταδιακά ο κόσμος είναι η εσωτερική ποδηλασία που ενδυναμώνει όλο το σώμα. Είναι προπόνηση μιας ώρας στα ποδήλατα με instructor που δίνει το tempo, δυναμική μουσική και διάφορους βαθμούς δυσκολίας και επιτάχυνσης».

Αλλά και τα small groups προτιμώνται ιδιαίτερα, είτε σε functional προπόνηση είτε σε TRX, όπως συμπληρώνει η Αθηνά. «Οι άντρες αγαπούν το functional, που είναι fun και ανταγωνιστικό, με συγκεκριμένους χρόνους και γρήγορη εναλλαγή ασκήσεων σε μικρά γκρουπ των 8 ατόμων, και το TRX. Οι γυναίκες προτιμούν ιδιαίτερα yoga και pilates, που είναι διαχρονικά, και φυσικά τη zumba που όλοι συμφωνούν ότι ήρθε για να μείνει. Είναι ψυχαγωγική και εδραιώθηκε».

Τα Yava πρωτοπορούν και πάλι με τη νέα υπηρεσία "Πρόγραμμα επιβράβευσης μελών με επιστροφή μετρητών"!

Τι είναι;
Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε ενεργά μέλη-συνδρομητές των γυμναστηρίων Yava Fitness Centers.
Για κάθε συνδρομητή-μέλος θα δημιουργείται στο σύστημα ένας προσωπικός λογαριασμός με κάθε:
α) νέα αγορά συνδρομής
β) απόκτηση πακέτου extra υπηρεσιών*
γ) σύσταση νέου μέλους ή ομαδικής εγγραφής

* Ως extra παροχές ορίζονται οι ακόλουθες: personal training, vibration, vacu power, trx, bike, functional training, pilates reformer, miha body teck, aerial yoga, diet, πολεμικές τέχνες, παιδικά προγράμματα, υπηρεσίες αισθητικής και υπηρεσίες πισίνας όπως, personal swimming, baby swimming & aqua aerobic.

Πώς μπορώ να κερδίσω;
Οι συνδρομητές-μέλη μας θα αμείβονται με πόντους (1 πόντος = 1€) οι οποίοι θα ισοδυναμούν με χρήματα, τα οποία και θα μπορούν στη συνέχεια να εξαργυρώνουν με:
α) αγορά συνδρομής ή πακέτου extra υπηρεσιών
β) επιστροφή μετρητών

Συγκεκριμένα:
Με κάθε αγορά συνδρομής γυμναστηρίου ή πακέτου extra παροχών, αυτομάτως, πιστώνεται ο λογαριασμός του μέλους με πόντους/ποσό που ισοδυναμεί με το 10% της αξίας της αγοράς.

Με κάθε σύσταση νέου μέλους το ανωτέρω 10% πιστώνεται στο μέλος που έκανε τη σύσταση. Το άτομο που έκανε τη σύσταση θα δηλώνεται εγγράφως στη φόρμα εγγραφής από το νέο μέλος.

Λογαριασμό μπορούν να διατηρούν μόνο τα ενεργά μέλη των YAVA FITNESS CENTERS. Στην περίπτωση που λήξει η συνδρομή τους, αυτομάτως, θα διαγράφεται ο λογαριασμός και δε θα διατηρούν δικαίωμα χρήσης της προσφοράς αυτής με οποιονδήποτε τρόπο.

Η εξαργύρωση του ποσού μπορεί να πραγματοποιηθεί όποτε το επιθυμεί το κάθε ενεργό μέλος και αφού προηγηθεί μια νέα συναλλαγή (αγορά συνδρομής ή πακέτου extra υπηρεσιών άνω των 10 συνεδριών). Αυτό καθορίζεται διότι για λογιστικούς και φορολογικούς λόγους δεν είναι δυνατόν να δοθούν μετρητά χρήματα, χωρίς να υπάρχει νέα συναλλαγή με το εκάστοτε μέλος-συνδρομητή.

Η εξαργύρωση των χρημάτων μπορεί να γίνεται ανά πάσα στιγμή είτε με τη μορφή αγοράς συνδρομής ή πακέτου extra υπηρεσιών είτε με καταβολή μετρητών, αφού θα αφαιρείται προηγουμένως η αξία της νέας συνδρομής ή του πακέτου, εννοείται στην τρέχουσα τιμή/προσφορά.

Info

Yava 1 Αγίας Παρασκευής, Αγίου Ιωάννου 43, 21 0600 6282

Yava 2 Αγίας Παρασκευής, Αγίου Ιωάννου 67, 21 0608 1388

Επιχειρείν/Market
1

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια