Τετράποδα με ζηλευτή κόμη

Τετράποδα με ζηλευτή κόμη Facebook Twitter
Δεν είναι τυχαίο που στην Γερμανία, το 48% των ιδιοκτητών κατοικίδιων έχει αγοράσει τους μικρούς φίλους σαν δώρο στα γενέθλιά τους. Υπερβολικό; δεν είναι όταν το ζεις.
0

Όποιος έχει ζωάκι ξέρει, όποιος είχε επίσης. Ξέρει τι σημαίνει να έχεις την αγάπη του, την ευθύνη του, την σκέψη σου και ότι συνεπάγεται μια υιοθεσία. Γιατί όπως σε όλες τις υιοθεσίες, έτσι και αυτή είναι μια υπεύθυνη (ή θα όφειλε να είναι) επιλογή, μια σχέση ζωής. Η επιλογή κάθε φορά του συντρόφου, όπως συμβαίνει σε όλες τις επιλογές συντρόφων, καλό θα είναι να είναι σύμφωνη με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας, γιατί μετά θα παίξει διαφωνία χαρακτήρων κύριε Δικαστά και άντε βγάλε άκρη με το κόκερ. Πάντως δεν είναι τυχαίο που στην Γερμανία, το 48% των ιδιοκτητών κατοικίδιων έχει αγοράσει τους μικρούς φίλους σαν δώρο στα γενέθλιά τους. Υπερβολικό; δεν είναι όταν το ζεις.

Οι επιλογές πολλές καθότι η ποικιλία σε χαρακτήρες, μεγέθη, χρώματα και τσαχπινιά εκατοντάδες. Μερικά από τα μαλλιαρά που συναντάμε συχνά στην δική μας σκυλο/γατοκοινωνία, είναι τα παρακάτω.

Είναι και οι καλύτεροι πελάτες του Swiffer επίσης. Είναι γνωστό πως οι τρίχες είναι το μεγαλύτερο θέμα των ιδιοκτητών όσο αφορά στην καθαριότητα τους. Ευτυχώς όμως μπορείτε να την γλιτώσετε εύκολα με ένα ένα καθημερινό swifferoχορό στο σαλόνι, στους διαδρόμους, και όπου αλλού έχει περάσει το μικρό ή μεγάλο σας τερατάκι...

Μαλτέζ

(Maltesedog)

Τετράποδα με ζηλευτή κόμη Facebook Twitter
Δεν έχουν πολλές απαιτήσεις σε βόλτες και συνήθως θα τα βρεις σε κάποιον καναπέ απλωμένα. Ιδανικά λοιπόν για συντροφιά σε διαμέρισμα/ περιορισμένους χώρους.

Μη σας μπερδεύει το όνομα... Ιταλικής καταγωγής είναι τα μαλτεζάκια. Μικρά σε μέγεθος, με λευκό και μακρύ τρίχωμα και τσαχπίνικα καφέ ματάκια ασορτί με την μύτη τους. Αν δείτε δε η μύτη να γίνεται ροζ, μην ανησυχήσετε... Θέλει λίγο ήλιο το ζωντανό... αλλά όχι πολύ, μπορεί και να σας καεί...

Δεν έχουν πολλές απαιτήσεις σε βόλτες και συνήθως θα τα βρεις σε κάποιον καναπέ απλωμένα. Ιδανικά λοιπόν για συντροφιά σε διαμέρισμα/ περιορισμένους χώρους.

Όσο για τον χαρακτήρα τους, είναι αφοσιωμένα, έξυπνα, χαρούμενα και τα πάνε καλά με όλα τα μέλη της οικογένειας και δη με τα μικρά παιδιά! Αν έχετε και άλλα ζωάκια μην ανησυχήσετε, η σχέση του με τα άλλα τετράποδα, δεν δημιουργεί θέματα.

 

Κόκερ σπάνιελ

(English Cocker Spaniel)

Τετράποδα με ζηλευτή κόμη Facebook Twitter
Είναι πολύ έξυπνο, προσαρμοστικό, στοργικό, πιστό και μέσα στη χαρά! Αν και κάνει πολλές φορές του κεφαλιού του, καθότι πεισματάρικο, τελικά εκπαιδεύεται εύκολα και συνδέεται συνήθως έντονα με ένα άτομο.

 

Και μετά τον Ιταλό, ανεβαίνουμε στην Γηραιά Αλβιώνα για το αγαπημένο Κόκερ Σπάνιελ. Είναι που μεγάλωσα με ένα τέτοιο, είναι που είναι αντικειμενικά σούπερ φάτσες, τι να σας πω παραπάνω; Ότι και να πω, θα σφύζει από υποκειμενικότητα, οπότε θα προσπαθήσω απλά να το περιγράψω.

Είναι πολύ έξυπνο, προσαρμοστικό, στοργικό, πιστό και μέσα στη χαρά! Αν και κάνει πολλές φορές του κεφαλιού του, καθότι πεισματάρικο, τελικά εκπαιδεύεται εύκολα και συνδέεται συνήθως έντονα με ένα άτομο. Ναι, μάλλον με την μάνα σας που θα φροντίζει την τροφή του... Δεν είναι επιθετικό αν και εξωστρεφές και είναι και καλό κυνηγόσκυλο για όσους αρέσκονται σε «βάρβαρα» χόμπι.

Τα μεσαίου μεγέθους κοκεράκια, θα τα βρείτε σε διάφορα χρώματα, με περισσότερη ή λιγότερη κόμη και μην κόψετε την πανέμορφη ουρά τους που είναι συνήθως κουνιστή και λυγιστή, δίνοντας μια συνεχή αίσθηση χαράς και ανεμελιάς.

Όσο για την υγεία του, έχουν ευαίσθητα μάτια που καλό είναι τα κρατάμε καθαρά. Επίσης, προσοχή στα μακρυά αυτιά τους που μαζεύουν τα πάντα σε ένα πέρασμα από χωράφι, αγριόχορτα και οτιδήποτε κολλάει...

Γκόλντεν Ριτρίβερ

(Golden Retriever)

Τετράποδα με ζηλευτή κόμη Facebook Twitter
Το μεγάλο αυτό σε μέγεθος συντροφικό πλάσμα, με πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά, το έχουμε δει να είναι Οδηγός τυφλών, να βοηθάει διασώστες στην ανεύρεση επιζώντων, ακόμα και την αστυνομία σε έρευνες.

 

Ίσως είναι οι σούπερ σταρ των σκύλων. Διαφημίσεις, ταινίες και μια γενικευμένη λατρεία που θυμίζει την χρυσή εποχή των λυκόσκυλων τη δεκαετία του 80. Αν και αρχικά αναπαράγονταν για κυνήγι πάπιας, η νοημοσύνη και ο εξαιρετικός του χαρακτήρας, το έκανε μια πρώτη επιλογή για τους ανθρώπους εντός και εκτός πόλης.

Το μεγάλο αυτό σε μέγεθος συντροφικό πλάσμα, με πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά, το έχουμε δει να είναι Οδηγός τυφλών, να βοηθάει διασώστες στην ανεύρεση επιζώντων, ακόμα και την αστυνομία σε έρευνες. Είναι πέρα από πανέμορφο και πολυτάλαντο, με άριστα στοιχεία χαρακτήρα.

Το μακρύ μεταξένιο τρίχωμά του το κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακό και θα θέλετε να το έχετε συνέχεια δίπλα σας. Από προβλήματα υγείας δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να σημειώσουμε, οπότε αν έχετε χρόνο για τις βόλτες του και την περιποίησή του, είναι μια ιδανική επιλογή.

Και μιας και πιάσαμε τα όμορφα σκυλιά, ας δούμε και μερικές φουντωτές γάτες.

Τετράποδα με ζηλευτή κόμη Facebook Twitter
Οι τρίχες είναι το μεγαλύτερο θέμα των ιδιοκτητών όσο αφορά στην καθαριότητα τους. Ευτυχώς όμως μπορείτε να την γλιτώσετε εύκολα με ένα ένα καθημερινό swifferoχορό στο σαλόνι, στους διαδρόμους, και όπου αλλού έχει περάσει το μικρό ή μεγάλο σας τερατάκι...

Η Γάτα Νορβηγικού Δάσους

(Norwegian forest cat)

 

Τετράποδα με ζηλευτή κόμη Facebook Twitter
Ιστορίες με αυτήν πολλές ακόμα και στη μυθολογία της περιοχής, που την θέλουν να σέρνει το άρμα της θεάς προστάτιδας της γονιμότητας, Φρέγια.

 

Θυμάμαι όταν την πρωτοείδα στην έκθεση που είχε γίνει για τα ζώα στο Metropolitan EXPO και είχα πραγματικά μαγευτεί... Ήταν η μόνη γάτα, που η αλήθεια είναι ότι είχε και άλλες κούκλες, που έψαξα να ρωτήσω.

Ιστορίες με αυτήν πολλές ακόμα και στη μυθολογία της περιοχής, που την θέλουν να σέρνει το άρμα της θεάς προστάτιδας της γονιμότητας, Φρέγια. Το πλούσιο τρίχωμά της απαραίτητο στην σκανδιναβική χερσόνησο και αν κάτι με κέρδισε ήταν η έκφρασή της, εντελώς διαφορετική από ότι ήξερα μέχρι τώρα για τα μικρά αιλουροειδή.

Γάτα Αγκύρας

(Turkish Angora)

 

Τετράποδα με ζηλευτή κόμη Facebook Twitter
Δεν είναι τυχαίο που γινόταν και δώρο του Σουλτάνου σε Ευρωπαίους ευγενείς.

 

Από την γείτονα χώρα η κούκλα, που ανήκει σε μία από τις αρχαίες φυσικές φυλές γατών, που δημιουργήθηκε στην κεντρική Τουρκία, και όπως μαρτυρεί το όνομά της στην περιοχή της Άγκυρας. Δεν είναι τυχαίο που γινόταν και δώρο του Σουλτάνου σε Ευρωπαίους ευγενείς.

Μετά άλλαξε η μόδα (!) στα γατοδώρα, με της Περσίας να παίρνουν τα ηνία και πάλι καλά ο ζωολογικός κήπος της Άγκυρας της ανακήρυξε προστατευόμενο είδος. Έτσι μπορούμε και σήμερα να θαυμάζουμε και κάποιοι τυχεροί να έχουν αυτά τα όμορφα άσπρα γατιά με τα μπλε ή τα μπλε\πράσινα μάτια!

Η γάτα της Αγκύρας έχει συνήθως λευκό, μεταξωτό, μεσαίου μήκους τρίχωμα. Όσο για τον χαρακτήρα της είναι έξυπνη, τρυφερή, ιδιαίτερα περίεργη και αρκετά δραστήρια ανεξαρτήτου ηλικίας. Έχει έντονη την αίσθηση του χιούμορ, όπως έντονα είναι και αιχμηρά δόντια της. Για αυτό αγάπη μόνο...

Γάτα Περσίας

(Persian Cat)

Τετράποδα με ζηλευτή κόμη Facebook Twitter
Τα αναγνωρισμένα χρώματα που τη συναντάμε φτάνουν τα... 180!

Την ξέρουμε όλοι και θυμίζει βασίλισσα. Ενώ οι περισσότερες γάτες αρέσκονται στις βόλτες και στην ανεξαρτησία τους, το μοντέλο προτιμάει συχνότερα τα χάδια και την περιποίηση του αφεντικού της από το να τριγυρνάει. Τα αναγνωρισμένα χρώματα που τη συναντάμε φτάνουν τα... 180! Οπότε το μοντέλο σας θα το βρείτε σε χρωματική βερσιόν που ούτε καν φαντάζεστε.

Το ιδιαίτερο με αυτήν την ράτσα είναι η μορφολογία της κεφαλής όπου χωρίζεται σε 2 τύπους. Ο ένας τύπος είναι ο κοινός (doll-face), όπου η μουσούδα είναι κοντή προς τα έξω αλλά διακριτική και ο άλλο ο ακραίος τύπος (peke-face), όπου τόσο το μέτωπο όσο και η μύτη και το σαγόνι είναι τελείως ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους.

Σας βάλαμε δύσκολα; Πού να δείτε και όλες τις ράτσες...

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM