ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.11.2023 | 01:42

Πως εμπιστευεσαι καποιον?

Γενικα ειμαι της αποψης οτι οταν μπαινεις σε σχεση με καποιον πρεπει εξαρχης να του δειξεις εμπιστοσυνη. Δεν εχει νοημα να εισαι σε σχεση με καποιον και να μην τον αφηνεις να βγει εξω μονος του, να κοιτας το κινητο του να δεις με ποιες μιλαει, να τον παρακολουθεις κλπ. Τον εμπιστευεσαι μεχρι να σου δειξει οτι δεν ειναι αξιος εμπιστοσυνης, οποτε εκει αποφασιζεις τι θα κανεις. Αλλα το να εισαι σε σχεση και να κρατας τον αλλον με λουρι μη σου φυγει δεν εχει νοημα, γιατι ακομα κ αν σ αυτη την περιπτωση παραμεινει πιστος σε σενα, θα ειναι επειδη δεν μπορει να κανει αλλιως. Το θεμα ειναι να δεις τι θα κανει οταν εχει την ελευθερια να κανει ο,τι θελει. Απο την αλλη στη σημερινη εποχη με τα σοσιαλ μιντια, τα dating apps κλπ ειναι πολυ ευκολο για καποιον να σε απατησει χωρις καν να κουνηθει απο τον καναπε του. Κ οταν λεω "απατησει" δεν εννοω απαραιτητα να κανει σεξ με αλλη, αλλα να στειλει μηνυματα ερωτικου περιεχομενου, να φλερταρει κλπ. Ειναι τοσο ευκολο που οι περισσοτεροι το κανουν. Οσο και αν θελω λοιπον να αφηνω τον αλλον ελευθερο και να μην τον καταπιεζω δυσκολευομαι πολυ επειδη αντιλαμβανομαι ποσο ευκολο εχει γινει πλεον το να απιστησει κανεις. Οταν καποιος με τον οποιο ειμαστε μαζι καθεται διπλα μου κ στελνει μηνυμα κρατιεμαι να μην κρυφοκοιταξω. ¨Η οταν μου δειχνει κατι στο κινητο του κρατιεμαι να μην κοιταξω αν εχει κατεβασμενη καμια εφαρμογη γνωριμιων. Ισως φταιει κ το οτι ειχα κακες εμπειριες στο παρελθον, με ατομα που εβγαινα κ ανακαλυπτα οτι παραλληλα εστελναν μηνυματα σε αλλες ή οτι ειχαν προφιλ σε εφαρμογες γνωριμιων κλπ. Απλα δεν ξερω πως εμπιστευεσαι καποιον εν ετει 2023 που υπαρχουν τοσοι πειρασμοι παντου γυρω μας κ που ειναι τοσο ευκολο για οποιονδηποτε αντρα να ερθει σε επαφη με οποιαδηποτε γυναικα πανευκολα μεσω σοσιαλ κλπ? Πως μπορεις να δειξεις εμπιστοσυνη οταν βλεπεις οτι οι περισσοτεροι πλεον προδιδουν την εμπιστοσυνη σου κ δεν τους νοιαζει καν γιατι αυτο εχει σχεδον φτασει στο σημειο να θεωρειται φυσιολογικο? Πως μπορεις να ξερεις οτι ο αλλος ειναι πιστος σε σενα κ οτι οταν δεν ειστε μαζι δεν στελνει σε αλλες? Ναι, ξερω οτι μονη μου πριν ελεγα οτι απλα τον εμπιστευεσαι μεχρι να σου δειξει οτι δεν ειναι αξιος εμπιστοσυνης. Αλλα απο την αλλη αν ο αλλος εχει μαθει να κρυβεται καλα δεν ειναι κριμα κ εσυ να εισαι για καιρο μαζι του χωρις να εχεις ιδεα τι κανει πισω απο την πλατη σου? Δεν ειναι κριμα να χανεις τον χρονο σου με καποιον που σε κοροιδευει? Δεν θα ηταν καλυτερα να μπορουσες να το μαθεις αυτο νωριτερα κ να εφευγες? Πως ομως μπορεις να το μαθεις αυτο χωρις να γινεις τοξικη και πιεστικη κ χωρις να κανεις πραγματα για τα οποια δεν θα ησουν περηφανη? Δεν εχω ψαξει ποτε κινητο ουτε καν πιανω στα χερια μου κινητο συντροφου μου χωρις την αδεια του, αλλα οσο μεγαλωνω σκεφτομαι "και τι καταλαβα μωρε που το επαιζα ανωτερη? ισως θα πρεπε να το ειχα ψαξει, να εβλεπα οτι ο τυπος με κοροιδευει και να εφευγα μια ωρα αρχιτερα". Εσεις πως βλεπετε ολη αυτη την κατασταση με το φλερτ μεσω σοσιαλ μιντια κλπ?
2
 
 
 
 
σχόλια

Αν υπάρχει αμοιβαίος έρωτας και ενδιαφέρον κι ένα μίνιμουμ ηθικής τότε δεν θα συμβεί απιστία.
Από εκεί και πέρα δεν φταίνε τα σόσιαλ μίντια και οι γύρω ''πειρασμοί'', φταίει η χρήση τους.
Εύχομαι να είναι ερωτευμένος μαζί σου ώστε να μην απιστήσει.
Αν κάποιος δεν θέλει να εμπιστευτεί δεν εμπιστεύεται, είναι καθαρά επιλογή.

Συνταγή δεν υπάρχει. Και από πίσω να τρέχεις, αν θέλει ο άλλος να κάνει κάτι, θα το κάνει-πάντα υπάρχουν τρόποι να κρύβεται και να σε παραμυθιάζει και εσύ επειδή δεν έχεις αποδείξεις, να τον/την πιστεύεις. Διαδικτυακά ειδικά μπορεί να κάνει "τα τέρατα" και 'σύ να μην έχεις καταλάβει τίποτα. Θα μου πεις δεν θες να σε "πιάσουν" κορόιδο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, όσο και αν έχεις το νου σου. Συνήθως όμως όλα αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται-εκτός και αν σε βολεύει να μην αποκαλυφθούν και κάνεις τα στραβά μάτια για τον α ή β λόγο. Τα σημάδια είναι συνήθως εκεί, όσο και αν τα αγνοείς.