ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.2.2020 | 17:14

Τι θα πουν οι άλλοι

Δεν υπάρχει λόγος να νοιαζόμαστε για το τι θα πουν οι άλλοι για εμάς.Το λέω για όσους νιώθουν άγχος γι' αυτό, γι' αυτούς που αγχώνονται για την εικόνα τους ή το τι θα πουν πίσω απ' την πλάτη τους.Ή και μπροστά τους μερικές φορές.Απ' όταν έγραψα τη γνώμη των άλλων όχι απλώς στα παλαιότερα των υποδημάτων μου αλλά στο πρώτο μου ζευγάρι, βρήκα την υγειά μου.Δύο παραδείγματα για το πόσο λάθος μπορεί να κάνουν οι ''πολύξεροι'' κι αυτοί που κρίνουν τους άλλους από την εικόνα τους.Πρώτο παράδειγμα: Ένας πολύ καλός μου φίλος, κι ίσως ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου από άποψη συμπεριφοράς, διαμάντι άνθρωπος, είναι μαλλιάς. Χέβι-μεταλάς, με μακριά μαλλιά, φυσικός σπούδασε αλλά δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελμα γιατί ασχολήθηκε με τα καλλιτεχνικά.Με απίστευτες γνώσεις γύρω από το σινεμά και κυρίως τη μουσική που είναι η ζωή του κι έχει γράψει και αναρίθμητα άρθρα για τη μουσική.Κυκλοφορεί φορώντας κυρίως μαύρα ρούχα, μπλούζες συγκροτημάτων, λιτό, απλό ντύσιμο, φόρμες ή μαύρα τζιν ή πέτσινα (σπάνια πέτσινα αλλά πού και πού κι αυτά).Έχει γνώσεις ιστορίας, τα πάντα, γενικά πολυδιαβασμένο άτομο και κυρίως χωρίς να επιδεικνύεται καθόλου, πρέπει να τον γνωρίσεις από κοντά για να ανακαλύψεις το εύρος των γνώσεών του.Εξαιτίας του ντυσίματός του και του στυλ του κι ότι κυκλοφορεί πάντα με τσάντα στον ώμο δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπούρδες έχουν ακουστεί από διάφορους γι' αυτό το άτομο.Από το ότι είναι τουρίστας μέχρι το ότι είναι άστεγος.Και όλα αυτά επειδή δεν είναι κουστουμάτος γραβατάκιας.Κρίνουν χωρίς να ξέρουν αρκετοί άνθρωποι.Δεύτερο παράδειγμα: Είμαι στην Αθήνα, σε ένα πεζούλι καθισμένος πριν κάποιο χρονικό διάστημα έξω από ένα μέρος και σερφάρω με το κινητό μου επειδή έχει δωρεάν γουάι-φάι εκεί. Έρχεται ένα ζευγάρι γιατί ήθελε να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του συγκεκριμένου μέρους στο οποίο καθόμουν εγώ έξω στο πεζούλι.Κάνει πολύ κρύο, παγωνιά και τούς ακούω να με σχολιάζουν φεύγοντας λέγοντας η γυναίκα στον άντρα: Μα πώς γίνεται και κάθεται με τόσο κρύο στο παγωμένο πεζούλι, πώς και δεν κρυώνει;Και της απαντάει αυτός: Μπορεί να μένει στο δρόμο και να το 'χει συνηθίσει.Συμπέρασμα: Μη σας νοιάζει τι λένε οι άλλοι, εννιά στις δέκα φορές αυτό που θα σκεφτούν για εσάς θα είναι λάθος και βγαλμένο από το μυαλό τους.
13
 
 
 
 
σχόλια
Ποιος είναι ο κόσμος κ γιατί να αποζητάμε την άποψή του? Αν κ έχω μπεί στο τρυπάκι να σκεφτώ (απο περιέργεια) τι λέει ή τι σκέφτεται για μένα ,εν τούτοις δεν με νοιάζει εφόσον ξέρω οτι αυτά που κάνω δεν ενοχλούν κάποιον...Σιγά μην ετεροπροσδιορίζομαι απο τον κάθε βλάκα...
Η γνώμη του κάθε άσχετου, συνήθως δεν έχει κάποιο όφελος, αλλά το να μη μας νοιάζει κανείς και τίποτα δεν το βρίσκω τόσο έξυπνο από οπορτουνιστικής απόψεως. Πολλές φορές όχι μόνο με νοιάζει η γνώμη μερικών ατόμων, αλλά και την επιζητώ ευθέως νιώθοντας όμορφα που παραμέρισαν την καθημερινότητά τους κι ασχολήθηκαν μαζί μου. Συμπέρασμα; Καλό είναι να μας νοιάζει το πως φαινόμαστε σε λογικό βαθμό, ειδικά όταν αυτό μπορεί να έχει άμεση συνάρτηση με το πως είμαστε γιατί απλά δεν έχουμε αντιληφθεί κάποιες πτυχές του εαυτού μας. Ο κόσμος δεν είναι ομοιογενές πράγμα με 9 πανομοιότυπα άτομα κι ένα διαφορετικό, αλλά και να ήταν ειδικά αν μένεις σε μεγαλούπολη, δεν μπορείς να ξέρεις σε ποιο ποσοστό πέφτεις, μπορεί να πέφτεις σ' αυτό το ένα που λες. Η πιο μετριοπαθή στάση και η προσπάθεια να δούμε ένα ζήτημα από πολλές οπτικές, έξω από τις όποιες ευαισθησίες/σκοπιμότητες/πόθους./ανασφάλειες κοκ, μόνο καλό μας κάνει πάντως. :)
Διακρινω απο τον τροπο γραφής οτι πρέπει να είσαι ο Περαστικός. Πολύ ωραία τα λες κι ετσι είναι! Και χαίρομαι για το φιλο σου γιατί ακριβως μοιραζεστε κοινα χόμπυ και ιστορίες. Ποτέ δεν έλαβα υπόψη μου τη γνώμη του κόσμου. Και στην τελική ποιος ειναι ο άλλος για να μας κρίνει και μάλιστα η γνώμη του να ειναι και επακριβώς πανω μας, κομμένη και ραμμένη πανω μας. Ακόμα και οι πιο δικοί μας άνθρωποι μπορεί να κανουν λάθος. Μόνος κριτής του εαυτού μας είμαστε εμείς, εμείς τον ανεβαζουμε κι εμείς τον κατεβάζουμε κι εμείς βάζουμε τον δείκτη στο unlimited, για να ζήσουμε μια ζωή χωρις όρια και περιορισμούς/δεσμεύσεις ποσο μάλλον και τη γνώμη του κόσμου. Έχω μια φράση "τα υστερα του κόσμου " ε λοιπόν αυτό ειναι, εκεί στο αν θα σε αντέξει το σκοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα, οποτε κοίταξε η διαδρομή να ειναι όπως γουσταρες και πιο πολύ ακόμα, να εχεις να λες να διηγείσαι, όταν ηλικιωμένος πια θα διηγείσαι ιστορίες στα εγγόνια ή στα εγγόνια φίλων. Καποιος περασε τα νιάτα του με το «τι θα πει ο κόσμος;» και όταν ηρθαν τα στερνά απάντησε οτι τελικα δεν είπε τιποτα.Κανεις δε δίνει μία. Κάντε ό,τι σας γεμίζει την καρδιά.Και φροντιστε να ειναι στην πιο δυνατή ενταση! Αυτά απο μένα και ευχαριστούμε για το κείμενο! ;-)
Για τον φίλο το έχεις ξαναπεί, τον έχω δει κάπου και φωτό, μια χαρά είναι, προφανώς τον σχολίασαν κάγκουρες και καγκούρισες (το μέταλ στυλ είναι χαρακτηριστικό, παλιό και σεβαστό). Είδες όμως; Δεν είσαι μόνος. Έχεις φίλο! Για το δεύτερο το χρήσιμο συμπέρασμα που εξάγω (το άχρηστο είναι ότι πολύς κόσμος ασχολείται με πράγματα που δεν είναι δουλειά του και γίνονται αγενέστατοι) είναι ότι ντύνεσαι "χύμα", ατημέλητα. Πιστεύω είναι και ο λόγος που δεν σε πλησιάζουν αυθόρμητα. Αν θες το κρατάς, αν θες το πετάς. Η πρόθεση είναι καλή.
Αρχικά ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο και απάντησες με σχόλιο. Ειλικρινά όμως δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το ''χύμα'' κι ατημέλητο ντύσιμο που αναφέρεις.Ένα πουλόβερ κι ένα τζιν παντελόνι μπλε τι θεωρείται;Χύμα; Ατημέλητο; Κακό; Κατακριτέο; Αιτία για απομόνωση; Γαμάτο; Τι ακριβώς;Πουκάμισο και παντελόνι μαύρο τι θεωρείται;Απλή μακρυμάνικη ή κοντομάνικη μπλούζα και παντελόνι μπλε τζιν ή μαύρο ή καφέ τι θεωρείται;Μπλουζάκι με το λογότυπο της Lana del Rey που είχα αγοράσει από τον χώρο της πρώτης συναυλίας που είχε κάνει στην Ελλάδα το 2013, κοντομάνικο, που το φοράω συνήθως το καλοκαίρι ή κάποια πολύ ζεστή μέρα του χειμώνα, τι θεωρείται;Χύμα κι ατημέλητο;Κάθε μέρα βγαίνω με διαφορετικά ρούχα και διαφορετικό μπουφάν από το σπίτι, γιατί έχω συλλογή από τζιν παντελόνια, πουκάμισα, μπλούζες μακρυμάνικες και κοντομάνικες.Εξάλλου η εξομολόγηση γράφτηκε για να δείξει πόσο έξω πέφτουν κάποιοι που κρίνουν με την πρώτη ματιά, προσωπικά μια χαρά με πλησιάζουν άνθρωποι για να μου ζητήσουν και πληροφορίες για το πού είναι η τάδε οδός και γενικά διάφορα, δεν έχω θέμα.Υ.Γ: Αφού τον φίλο τον έχεις δει σε φωτό, αν έχεις δει τη σωστή φωτό (αυτήν από την μικρή αίθουσα της Ταινιοθήκης στον Κεραμεικό), λογικά πιθανόν να θυμάσαι και μένα που ήμουν ακριβώς δίπλα του φορώντας παντελόνι και ένα εξαιρετικό πουκάμισο.Καθόλου ατημέλητος δεν ήμουν, απλός καραφλός είμαι, όχι τελείως, απλά μού πέφτουν τα μαλλιά, χρόνια τώρα και έχω κάνει καράφλα στη μέση κι έχω πάει και σε δερματολόγο χρόνια τώρα και ακολουθούσα και θεραπεία λουσίματος με ειδικό σαμπουάν για την καταπολέμηση της πτώσης των μαλλιών μου, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα και στο τέλος ο γιατρός μού είπε ότι είναι από το άγχος και να το αποβάλλω.Αυτά.Τα σέβη μου.
Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν κρίνω κάτι προσωπικά, ούτε βάζω πρόσημο μόδας/στυλ ωσάν κριτική επιτροπή (δεν υφίσταται fashion police, δεν παίζουμε σε τηλεπαιχνίδι), εξάγω το πάνω συμπέρασμα μόνο από το ότι άλλοι που σε είδαν live εξήγαν συμπέρασμα. Μπορεί να έκαναν λάθος, όπως όντως έκαναν. Οι πρώτες εντυπώσεις όμως καλό είναι να μας προβληματίζουν ως προς ένα βαθμό (όχι εμμονικά). Για το θέμα της προσέγγισης άλλων ανθρώπων, αναιρείς αυτό που κάποτε είχες δηλώσει, ότι δεν σε πλησιάζει άνθρωπος. (Βέβαια και μόνον η παρούσα εξομολόγηση επίσης αναιρεί δηλώσεις ότι δεν έχεις κανέναν φίλο.) Τελικά πρέπει να αποφασίσεις τι είναι αυτό που σε ενοχλεί, αν πρόκειται να σχολιάζουμε ή να δίνουμε κάποια συμβουλή (όχι ότι γίνεται από καθέδρας, τουναντίον). Αν εννοείς με όλες τις αναφορές σου στη μοναξιά την έλλειψη συντρόφου, τότε σεβαστότατο. Είναι όμως κάτι πολύ συγκεκριμένο. Πάντως τα υπόλοιπα που έχεις αναφέρει κατά καιρούς σε έκαναν να μοιάζεις ότι έχεις τον ανθρωποδιώχτη ενώ τελικώς κάτι τέτοιο καθόλου δεν συμβαίνει. Εξίσου αποδίδω τα σέβη μου και καλή εβδομάδα.
Όταν έχεις κοινά ενδιαφέροντα με κάποιον αναπόφευκτα έρχεσαι κοντά και μοιράζεσαι στιγμές μαζί του.Τέλος πάντων ,δεν θέλω να επεκταθώ από εδώ αλλά όσα έχω πει δεν τα βρίσκω αναιρετικά.Κατανοώ όμως τι θες να πεις.Καλή εβδομάδα επίσης.Με υγεία πάνω απ' όλα.