ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.12.2018 | 10:24

ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΛΑΝΤΑ 1989 - 2003

Θυμαμαι που εβγαινα να πω τα καλαντα.... το ανχος που ειχα την προσμονη να τα πω και να βγαλω λεφτα να μου παρουν δωρα και να βαλουν στην τραπεζα για οταν μεγαλωσω οτι περισευει,,,,, Θυμαμαι οτι εβλεπα ολα τα παιδια του σχολειου μου τοτε να γυρνανε σαν τρελοι να λενε καλαντα. Θυμαμαι τις συζητησεις του ποδαριου:αααα εγω πηγα εκει και μου δωσανε 200δραχμες να πατε κι εσεις.... θυμαμαι οτι μου εκανε τοσο καλο αυτο η διαδικασια, με εκανε τολμηρο στο μπω μεσα στο μαγαζι του αλλου και να πω το περιφημο, NA TA ΠΟΥΜΕ;;;; Κι ομως σημερα κανοντας μια βολτα στην Αθηνα δεν ειδα ουτε εναν Ελληνα να λεει τα καλαντα,..... Ειδα κατι Ρομα και αλλοδαπους να τρυγηρνανε. Αγενεστατα παιδακια που μπαινουν μεσα στα μαγαζια και αν του πουνε οχι βαρανε και την πορτα βγαινοντας.... Οι εποχες που αναφερομαι ειναι απο το 1989 εως το 2003..... Δεν ειναι τοσο μακρια σαν διαστημα αλλα ειναι τοσο μακρια σε ατμοσφαιρα..... Δεν εχει μεινει τιποτα να θυμιζει την ομορφη ξενιαστη Ελλαδα!!! Φταιμε ολοι εμεις για αυτο...... κριμα που τα παιδια σημερα δεν θα ζησουν την εμπειρια του να λενε καλαντα////Αλλη μια απο τις παραδοσεις που συνδιαζοταν με τα παιδικα χρονια και μας τη στερουν σε αυτη την Ελλαδα που δεν της αξιζει η καταντια που την εχουμε φερει!!! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!
18
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ που βγήκα για το πρωί μια βόλτα για σουπερμάρκετ και φούρνο όλο ελληνάκια είδα και πολλά με τους γονείς τους τα πιο μικρά.Και ήταν πάρα πολλά σε σχέση με πέρσι.Ρομά ελάχιστα.Τρια τέσσερα να είδα.Επίσης μπήκαν και στο φούρνο δυο παρέες και τα είπαν και τους έδωσαν κάτι γλυκά.Εγώ πάντως θυμάμαι όταν τα είπα στο δημοτικό και γυμνάσιο πόσες πόρτες είχαμε φάει και απίστευτη αγένεια από τους καταστηματάρχες που μας έκαναν να νιώθουμε ζητιάνοι.Και μιλάω για τέλη 90s.
Δεν καταλαβαίνω το νόημα/ σκοπό της ανάρτησης. Ποιος έχει στερήσει την αναμελειά του να λένε τα παιδιά τα κάλαντα; Οι αλλοδαποί και οι Ρομά; Η φαντασίωση των ιδανικών Χριστουγέννων πρέπει να συνοδεύεται μόνο από "ευγενικά" και "πολιτισμένα" Ελληνόπουλα; Προσωπικά, πέρα από νοσταλγία για τα παιδικά σου χρόνια (και εδώ νοσταλγία σημαίνει και εξιδανίκευση), η εξομολόγηση μου βγάζει ρατσισμό. Δεν ταυτίζομαι.
Eμενα μου δειχνει κατι αλλο οχι ρατσισμο.... Μου δειχνει οτι η υεπρβολικη ελευθερια σε βαθμο που δεν κανει τη δουλεια του το κρατος φερνει ακριβως αυτα τα συναισθηματα.... Το ολα free χωρις κανενα μετρο κανει κακο στους Ελληνες πολιτες.... και στο λεω εγω που εχω βαφτισει 2 παιδια απο την Αλβανια και εχω φιλο στην παρεα μου Ιρακινο. Αν η αληθεια ειναι ρατσισμος ζουμε σε ενα ρατσιστικο κρατος ...δεν ειναι οι πολιτες ρατσιστες. Και ναι οι Ρομα που εκεμεταλευονται αυτα τα παιδια να μην πουνε τα καλαντα.... Η φυλη που δεν σεβεται ΠΑΣΧΑ,ΓΑΜΟΥΣ, ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ, και ειναι παντα στην εκκλησια για να παρουν κανενα ευρω απο λυπηση δεν εχουν δικαιωμα να τα λενε.... αν υπηρχε κρατος οι μισοι ρομα γονεις θα ηταν φυλακη για παραμεληση ανηλικου!!!
Δεν είναι όμως πραγματικά εντυπωσιακό το πως φράσεις του τύπου "δεν έχω κάτι με τους Αλβανούς, έχω βαφτίσει αλβανάκια" ή "δεν έχω κάτι με τους ομοφυλόφιλους, έχω φίλο ομοφυλόφιλο" τα ακούω πάντα μόνο από Έλληνες; Λες και είμαστε τόσο πια καλόκαρδος και ανοιχτός λαός που ελεούμε τον κατώτερό μας... Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, οι Ρομά πάντα ήταν και θα είναι μέρος της Ελληνικής κοινωνίας. Από τότε που ήσουν εσύ παιδάκι. Δεν εμφανίστηκαν τώρα στα ξαφνικά. Και αυτό δεν εμποδίζει τα "Ελληνόπουλα" να βγαίνουν και εκείνα για κάλαντα. Και να μην αναφερθώ και στους Αλβανούς. Μετά από τόσες δεκαετίες, ύστερα από το πως αφομοιώθηκαν οι Αλβανοί στην ελληνική κοινωνία (φαινόμενο μοναδικό για τα παγκόσμια δεδομένα), παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστατών έχουν μεγαλώσει, ζουν και κάνουν δικά τους παιδιά στην Ελλάδα, και ακόμα αντιμετωπίζονται ως ξενοί. Πόσες δεκαετίες πρέπει ακόμα να περάσουν, πόσες κρίσεις, πόσος πόνος για να σταματήσουμε να επιρρίπτουμε την ευθύνη για τη δική μας μιζέρια και καντάντια στους "άλλους", στους "ξένους", στους "μη πολιτισμένους";
Δεν είναι όμως πραγματικά εντυπωσιακό το πως φράσεις του τύπου "δεν έχω κάτι με τους Αλβανούς, έχω βαφτίσει αλβανάκια" ή "δεν έχω κάτι με τους ομοφυλόφιλους, έχω φίλο ομοφυλόφιλο" τα ακούω πάντα μόνο από ρατσιστές που νομίζουν ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους;
@1/4/2018 Ζω στο εξωτερικό τα τελευταία 6 χρόνια και βλέπω ακριβώς πως συμπεριφέρονται και πως αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες χώρες τις μειονότητες τους... Γι'αυτό και είμαι κάθετη στο ότι όσο και εάν η Ελλάδα χτίζει το συλλογικό φαντασιακό μιας Ευρωπαϊκής χώρας, οι νοοτροπίες είναι τριτοσκοσμικές. Θέλουμε πολύ δρόμο μέχρι τη πλήρη ανεκτικότητα, και εξομολογήσεις σαν και αυτήν εδώ, το αποδεικύουν περίτρανα. Ρατσισμός δεν είναι μόνο η βία, αλλά και έμμεσες δηλώσεις, που εντέλει καθορίζουν και συμπεριφορές.
Το νοημα ειναι στο οτι στο παιδι το δικο μου στερησαν την πλατεια,στερησαν, τη μπαλα, στερουν, μια βολτα με τα ποδια στο κεντρο, και οταν λεω κεντρο δεν εννοω το Συνταγμα, στρερουν ξενιαστα παιδικα χρονια.... Τωρα ολοι εσεις που λετε εμενα και αλλους ρατσιστες δεν εχετε καν τη διαυγια να δειτε που παει το ολο πραγμα... Δεχτηκαμε και ενσωματωσαμε ολες τις φιλες χωρις διακρισεις, ο αριθμος ομως εχει αυξηθει και καθε μερα γινεται μεγαλυτερος....Γιατι εσυ θα ησουν ακομα εδω αν ειχες κατι να κανεις και δεν υπηρχε αυτη η μοιζερια.... οσον αφορα τα Καλαντα , εσεις που ειδατε Ελληνες να τα λενε σιγουρα δεν ειστε στο κεντρο της Αθηνας. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΕΔΩ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.....
Γεμάτη χριστουγεννιάτικο πνεύμα η εξομολόγηση και τα σχόλια. Φαίνεται ότι όποιος δεν ταιριάζει στη φαντασίωση των Χριστουγέννων αλά διαφήμιση κοκακολα ευθύνεται και για τη μιζέρια των αναπολούντων με ανθρακικό.
Ναι ετσι ειναι φιλε.... αλλα μαλλον εσυ δεν εχεις ζησει ωραιες εποχες με την οικογενεια σου και με τετοιες εμπειριες που να σου αρεσαν και να ηθελες να τις ζησουν και τα παιδια σου.... Οσον αφορα το κλιμα που αναφερεις το κλιμα ειναι στραβο εδω και καιρο και εσυ και εγω δεν κανουμε τιποτα. Και ναι ρε φιλε τραβαμε το ζορι μας ενα χρονο και θελουμε να ξεχαστουμε 2 μερες....και αντι να φορεσουμε τα καλα μας και να διασκεδασουμε στην πλατεια συνταγματος δεν θα παμε εμεις γιατι μπορει να γινουμε στοχος και να μας ληστεψουν..... Αυτο ειναι κλιμα;;; καλεσε σπιτι σου και γαε μαζι με τους ρομα εσυ που εισαι ανθρωπιστης και δεν εχεις προβλημα!!!
Εχει δικιο ο φιλος...... για χαρη των ρομα και την ανικανοτητα να ακουσουν το λαο οι πολιτικοι χασαμε αλλη μια ομορφη παραδοση..... δεν το μπορω ρε παιδια αυτο το πραγμα..... να βλεπω τα παιδιακι ρομα και τη μαμα εξω να τα περιμενει να τους παρει τα λεφτα για παρτη της.Τουλαχιστον εμεις περναμε δωρα..... και ειχε πλακα. Ας κανουμε κατι επιτελους για να βελτιωσουμε τη ζωη μας,,,,, βαρεθηκα αυτη την Αθηνα..... ΖΗΤΙΑΝΟΙ , ΡΟΜΑ , ΣΥΡΙΟΙ ....ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΙΣΜΕΝΟΙ ΕΔΩ!!! ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.... ΤΟΥ ΡΟΜΑ ΑΣ ΜΗ ΤΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΕΔΩ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!!!
Χρήματα απο κάλαντα και τράπεζα είναι δύο έννοιες ασύνδετες στο μυαλό μουΤο μόνο που έκανα ήταν να κρατήσω χρήματα για να πάρω ένα δώρο για την μητέρα μου …. λες και ήξερα ότι θα την έχανα πρόωρα
Η παραδοση ηταν να δινουν γλυκα οχι λεφτα για να παρεις βιντεοπαιχνιδια(που καναμε ολοι σχεδον εκεινη την εποχη που αναφερεσαι). Χεσμενη την ειχαμε την παραδοση και εμεις απλα λεφτα θελαμε, οπως τωρα θελουν και τα γυφτακια και τα αλλοδαπα.
Ναι για τα λεφτα πηγαιναμε.... αλλα πηγαιναμε.... τωρα πανε αλλοι στη θεση μας που δεν επρεπε να πηγαινουν.... δεν ξερουν καν τι ειναι τα Χριστουγεννα. εσυ επαιρνες παπουτσια ρουχα παιχνιδια.... Αυτα θα τα φανε οι γονεις γυφτοι και το βραδυ το παιδι θα ζητιανευει παλι..... πολυ ωραια εξελιξη της ζωης στην Ελλαδα!!!