ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.8.2018 | 14:13

Βοήθεια!!!

Ειμαι κορίτσι 18μισο ετων. Αύριο θα βγω με ενα αγόρι με το οποιο είμαι πολύ ερωτευμένη. Από την μια χαίρομαι τόσο πολύ και από την άλλη αγχωνομαι τόσο πολύ για δύο λόγους (που θα γράψω παρακάτω) που έχω σκεφτεί ακόμα και να το ακυρώσω.Λοιπόν δεν είχα ποτέ μου σχέση και δεν έχω δώσει ούτε ένα φιλί σε κανέναν! Ενώ αυτός (10 χρόνια μεγαλύτερος μου!) έχει πολλές εμπειρίες! 1: Δεν ξέρει ότι είμαι τόσο άπειρη με τα αγόρια. Και αν με ρωτήσει τίποτα σχετικά με αυτό το θέμα, τι του λέω??2: Φοβάμαι πως αν με φιλήσει δεν θα του αρέσει καθόλου και θα ξενερώσει. (Δεν ξέρω πως να φιλάω!) Φοβάμαι τόσο πολύ την αντίδραση του σχετικά με αυτό το θέμα... Μου αρέσει πάρα πολύ και θα στεναχωρηθω πάρα πολύ αν ξενερώσει μαζί μου.
11
 
 
 
 
σχόλια
Να κάνω μια ερώτηση... Γιατί τέτοια αρνητικά σχόλια όσον αφορά την ηλικία? Το ότι έχουν 10 χρόνια διαφορά δεν πάει να πει ότι ο άλλος έχει κάποιο "πρόβλημα". Μπορεί πράγματι να του άρεσε η κοπέλα και ακόμα και να την βλέπει σοβαρά! Ξέρω άτομα που έχουν οικογένεια και με 20 χρόνια διαφορά! Τι πάει να πει αυτό. Και άνθρωποι οι οποίοι είναι στην ίδια ηλικία και δεν βλέπουν τον άλλον καθόλου σοβαρά. Για αυτό δεν μπορώ να χαρακτηρίσω το πώς σε βλέπει εκείνος μόνο και μόνο απο την διαφορα ηλικία.
Δεν έχει να κάνει με το σοβαρά ή ασόβαρα αλλά με το ότι 18 με 28 η διαφορά στην εμπειρία ζωής,αυτογνωσία, ωριμότητα, γνώση προσωπικών ορίων κι αντιμετώπιση των καταστάσεων είναι τεράστια και συνήθως συνεπάγεται όχι απλώς ανυπαρξία κοινών ενδιαφερόντων αλλά -κι αυτό είναι το ανησυχητικό- με δυνατότητα χειραγώγησης του έμπειρου προς τον άπειρο. Το ότι δεν ισχύει πάντα ότι η διαφορά ηλικίας αποτελεί πρόβλημα για το χτίσιμο μιας ισότιμης σχέσης, είναι προφανές και δε χρειαζόταν να φέρεις παραδείγματα για να το αποδείξεις. Όμως η λογική υπαγορεύει να προειδοποιήσουμε την εξομολογούμενη. Επίσης, μιλάμε πάντα για οριακά ανήλικο με κάποιον πολλά χρόνια μεγαλύτερό του. όταν είσαι 30 και το άλλο άτομο 40, ή 40 με 50, κ.ο.κ., εκεί πλέον μιλάμε για ανήλικες με εμπειρία στη ζωή οπότε αλλάζουν τα δεδομένα.Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι διαφορές ηλικίας συναντώνται όταν η γυναίκα είναι μικρότερη κι ο άντρας μεγαλύτερος κι ουχί το αντίστροφο, πράγμα που λέει πολλά για την κοινωνική δομή και τη σεξουαλική ελευθερία των δύο φύλων.
Καταρχήν να πας φυσικά στο ραντεβού και καλά να περάσεις!!Κατά δεύτερον να του πεις το δυνατόν γρηγορότερο ότι δεν είχες σχέση.Μπορείς να του πεις εξ αρχής ότι σου αρέσει( ή να το αφήσεις να εννοηθεί) αλλά ότι αυτό συνεπάγεται πως θα κάνει υπομονή. Προσπάθησε να του κάνεις ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις με ποιον πραγματικά έχεις να κάνεις.Δυστυχώς η δικιά σου απειρία σε συνδυασμό πως αυτός όσο και λίγα να ξέρει από τη ζωή και πάλι κάτι θα ξέρει παραπάνω, σε κάνουν ποιο ευαλωτη. Πρόσεξε μη πληγωθεις,αν σε πιέζει να κάνεις πράγματα που δε θες ή δεν είσαι έτοιμη τότε μη προχωρήσεις. Σου εύχομαι να μη συμβεί τίποτα από τα παραπάνω και να περάσεις υπέροχα, υπάρχουν και περιπτώσεις που αξίζει πραγματικά να ρισκαρεις με έναν τέτοιο άνθρωπο απέναντι σου.
Κοιτα αν σε αγαπαει πραγματικα δεν θα ξενερωσει απο κει θα φανει αν εχει γενικα υπομονη σε μια σχεση, αν μπορει να περιμενει. Αν σε δει σοβαρά θα θέλει να σου μάθει να φιλάς και θα του φανεί κιουτ κιόλας πιστεύω! :)
Για να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου μια τέτοια επιλογή ραντεβού για έναν άνθρωπο 28 χρόνων συνήθως δεν είναι ούτε ψυχολογικά ούτε τεχνικά τυχαία. Μάλιστα όταν αυτή η διαφορά για τέτοιες ηλικίες είναι όχι και τόσο κοινή περίπτωση.Προσοχή δε μιλάμε για μια περίπτωση κοπέλας στα 18 που έχει τέτοια ανάπτυξη, εμφάνιση και συμπεριφορά που τη κάνεις για περπατημενη κιόλας 23αρα και βάλε. Γιατί υπάρχουν και αυτά.. Ο άνθρωπος αυτός μπορεί να μοιάζει μικρότερος από την ηλικία του, να σπούδασε για χρόνια όντας στη κοινωνική αφάνεια, στο σχολείο, να μην έζησε στη πράξη εφηβικές σχεσουλες και να είχε αφήσει στην άκρη μη πιάνοντας την ουσιαστικά μέχρι τωρα την κοινωνική και προσωπικη του ζωή. Είναι πολλές αυτές οι περιπτώσεις και υπεράνω υποψίας αρκετές φορες. Οπότε παρακαμπτοντας τη βιολογική του ηλικία, ποια είναι η ηλικία συναισθηματικής ωριμότητας σε αυτό το τομέα με μηδενικά σχεδόν βιώματα. Εκεί στα 18 με 20...Οπότε η κοινή λογική πιθανόν θα λέει πάω εκεί που όπως και εγώ δε ξέρω που πάνε τα τρία είτε στα πρακτικά είτε σε επίπεδο προσωπικής συνύπαρξης με άλλον ανθρωπο, αλλά κάπως θα το καλύψω διότι και αμαθη είναι και γουσταρει. Εκτός των άλλων μπορεί να προσδοκά κάτι χαλαρό όχι απαραίτητα μόνο σεξ και γειά σας μια και κάτι τέτοιο καμία 18 άρα τέτοιου στυλ δε θα δεχόταν. Έτσι θα έχει μια ευκαιρία να ξεφύγει από τη κατάσταση μπακουρη και μοναχικοτητας που πιθανόν τον έχει οδηγήσει ακόμα και σε έντονο κοινωνικό περιορισμό. Λύσεις ανάγκης εφαρμόζονται σε τέτοιες περιπτώσεις όπου βεβαίως υφίσταται κάποια πράγματα που θα απέφευγες σε συναναστροφη με μεγαλύτερο άνθρωπο. Διότι βγαίνοντας με μια 22+ που έχει ζήσει τη ζωή της έστω και λίγο θα καταλάβει αμέσως κάποιες βασικές ελλείψεις και είτε θα τον απορρίψει άμεσα, είτε θα φανερωθει το χάσμα γρήγορα με συνέπεια εκείνος να νιώσει σε άσχημη θέση και να μην αντέξει μια τέτοια έκθεση του εαυτού του. Το να βρεθούν διαθέσιμες να το παίξουν δασκάλες σε μεγαλύτερους είναι λίγο απίθανο.Οπότε τέτοιες περιπτώσεις κρύβουν ιδιαίτερες καταστάσεις συνήθως από τη πλευρά του άντρα (ακόμα και εμμονή με μικρές ηλικίες σε άλλο πλαίσιο). Δε μπορούμε να εντασσουμε τις περιπτώσεις σε μεγάλο τσουβάλι.
Όταν ένας 28 ετών άνδρας συσχετίζεται με μια γυναίκα 18 ετών (άσε τα "μισά"-δεκαοχτώ και μισό" που είπες- γιατί σε όσους είμαστε άνω των 20 , ακούγονται γελοία· εμένα το 18 μου λέει ότι δε μπορούσε να φλερτάρει 17χρονη μη βρει κανά μπελά), συνήθως το σεξ είναι υψηλά στις προτεραιότητές του. Γιατί, ως προς τα υπόλοιπα, δε νομίζω ότι έχει πολλά κοινά ένα άτομο που έχει μηδενική εμπειρία στις ερωτικές-συναισθηματικές σχέσεις και ελάχιστη εμπειρία στη ζωή, με ένα άτομο που έχει ήδη σπουδάσει, αυτονομηθεί, γνωρίσει τον εαυτό του και μοτίβα συμπεριφορών των γύρω του, εργαστεί, κτλ. Οπότε, ό,τι και να κάνεις, πιθανολογώ ότι θα έχει την υπομονή και θα αντέξει μετεφηβικές συμπεριφορές γιατί ξέρει εκ των προτέρων ότι "του αρέσεις πάρα πολύ και θα στεναχωρηθείς άμα ξενερώσει μαζί σου", τουτέστιν μπορεί να σε χειριστεί όπως θέλει γιατί μόνο κάποιος με μηδενική εμπειρία στη ζωή θα έλεγε κάτι τέτοιο.