ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.6.2018 | 17:50

Εσείς που έχετε σκύλο...

και τον βγάζετε βόλτα, πώς θα αντιδρούσατε αν σας ζητούσε κάποιος περαστικός να τον χαϊδέψει για λίγο; μιλάω για μια απλή περίπτωση που είστε στο δρόμο, έχει καλό καιρό και ο σκύλος δε βιάζεται να κάνει την ανάγκη του. Δε μπορώ να έχω σκύλο (δε μένω μόνη μου) και τα αδέσποτα τα φοβάμαι λίγο, αν και τα συμπαθώ όλα. Δυστυχώς ντρέπομαι πολύ να ζητήσω από κάποιον άγνωστο στο δρόμο κάτι τέτοιο, οπότε σας βλέπω και σας χαίρομαι από μακριά. Σκέφτομαι πως μπορεί να σας φέρω σε δύσκολη θέση ή να μου μιλήσετε άσχημα, οπότε κάθομαι στη θέση μου. Ποια είναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)
23
 
 
 
 
σχόλια
Ευχαριστώ πολύ σκυλογονείς που μπήκατε στον κόπο ν' απαντήσετε. Πάντα ήθελα να μάθω πώς σκέφτεστε σχετικά με αυτό το θέμα. Ωστόσο, τη συστολή που έχω δε νομίζω πως θα την ξεπεράσω εύκολα, ήταν όμως ωραίο να διαβάσω τις απόψεις σας, με κάποιες γέλασα αρκετά. Εύχομαι να περνάτε όμορφα με τους τετράποδους φίλους σας και να χαίρεστε τη μοναδική συντροφιά που σας προσφέρουν.
Ναι βρε... Εννοώ ότι για την ανθρωπότητα είναι πιο συνηθισμένο να χαϊδεύεις ξενα σκυλιά, γάτες κλπ παρά ξενους ανθρώπους. Προφανώς γιατί υπάρχουν και οι παρενοχλήσεις, οι κοινωνικές νόρμες, η ιεραρχία, η έλλειψη εμπιστοσύνης και άλλα χίλια δυο. Απλά το πόιντ μου ήταν ότι προτιμούμε να βρίσκουμε αγάπη σε άλλα είδη, παρά σε ανθρωπους, γιατί τα ζώα εύκολα μας τη δίνουν, δε χρειάζεται να κοπιασουμε. Συν του ότι μας έχουν σαν θεούς. Ευκολη λύση.
Εγώ.αφηνω το κόσμο ειδικά τα μικρά παιδιά.....μερικες φορές ο σκύλος μου είναι αδιάφορος..... Και αυτό με φέρει εμένα λίγο σε αμηχανία...... Ο λόγος είναι ότι μια φορά μου ζήτησε ένας νεαρός να το χαιδεψει και άρχισε.... Να του μιλάει.... Στο τέλος με ευχαριστήσει και ότι δεν είχε μιλήσει σε κανέναν άνθρωπο όλη μέρα.... Οτι μου το είπε με άγγιξε......
Βασικά άνθρωπο ήθελε να χαϊδεψει (κυριολεκτικά και μεταφορικά), αλλά μάλλον δεν το έπιασες εκείνη τη στιγμή. Γιατί αν σε άγγιξε πραγματικά ίσως να ήθελες να του έπιανες συζήτηση. Just saying...
Μα και μαζί μιλάγαμε μου είπε ότι είχε και αυτός σκυλί σε κάποια επαρχιακή πόλη κτλ κτλ..... Ίσως με το να χαϊδεύει το σκύλο να του ξύπνησαν όμορφες στιγμές..... Της παιδικης του ηλικίας.....
Εντάξει κι αυτά τα ψυχουλάκια δεν είναι αναγκασμένα να δείχνουν πάντα ικανοποίηση από τα χάδια ενός ξένου, λογικό το βρίσκω. Σχετικά με το περιστατικό πάντως, ομολογώ πως μου φάνηκε αρκετά λυπηρό!
Πάντα θέλουμε αυτό που δεν έχουμε κι εγώ τα ίδια λέω. Είναι όμως ευθύνη και πραγματικά πιστεύω πως όπως δε μπορεί ο καθένας να γίνει γονιός, έτσι κι ο καθένας δεν είναι ικανός να φροντίζει ένα ζωντανό.
Η αλήθεια ειναι οτι δυστυχως εγω δεν θα μπορουσα με ευκολια γιατι εχω κάπως βαρυ προγραμμα... Δεν θα ήθελα το σκυλακι να ειναι συνεχεια μεσα. Τα λυπαμαι πολύ οταν τα εχουν κλεισμενα σε σπιτια η ακομα χειρότερα αλυσοδεμένα :(
Έχω 2 σκυλια και πολύ χαίρομαι όταν έρχονται να παίξουν μαζί τους η να τα χαϊδεψουν. Και τρελαίνονται και από χαρα τα ζωάκια. Δεν σχω αρνηθει ποτέ.
Δεν έχω σκυλί, έχω γάτα ^._.^Ωστόσο όταν βλέπω στο δρόμο κάποιο σκυλάκι και περνάει δίπλα μου, συνήθως λέω πόσο γλυκούλι είναι και ρωτάω τον ιδιοκτήτη αν μπορώ να το χαϊδέψω. Δεν θυμάμαι να μου έχει αρνηθεί κάποιος.
Μίλησα για σκυλιά γιατί δε βλέπω κάποιον να βγάζει βόλτα τη γάτα του. Υπάρχουν ελάχιστα γατάκια που με συγκινούν και θέλω να τα χαϊδέψω, νομίζω ότι είναι λίγο "μοχθηρά" από τη φύση τους, κάτι που με κάνει να ταυτίζομαι κάπως μαζί τους χεχε :P με σένα γατάκι μου γλυκό σίγουρα θα ήθελα να παίξω πάντως, να μου πεις τι μεζεδάκια σου αρέσουν για να σε ταΐσω (αν βρεθούμε από κοντά κάποια στιγμή) ;)