ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.5.2017 | 15:25

Στα 0 παλι τα κοντέρ

4 χρόνια καθαρός. 4 χρόνια αποχή απο τα πάντα. Δε ξαναπεσα όταν απολύθηκα, δε ξαναπεσα οταν πέθανε η αδερφή μου. Και ξαναπεσα τώρα. Χωρίς λογο. Γιατί νόμιζα οτι το άφησα πίσω μου. Αλλά όχι, τελικά δε το αφήνεις ποτέ πίσω σου. Τελικά θα μένεις για πάντα πρεζάκιας σε αποχή. Τόσος καιρός χαμένος. Τώρα πάλι απτην αρχή. Ούτε στην ομάδα μου δε μπορώ να το παραδεχτω. Πάλι τους απογοητευσα και πάλι με απογοητευσα.
9
 
 
 
 
σχόλια
Μήπως όμως με το να το παραδεχτείς στην ομάδα, κάνεις την αρχή για να βοηθήσεις εκ νέου τον εαυτό σου; Μην αφήνεις τις δυνατότητες που έχεις να πάνε χαμένες. Αν έχεις ανθρώπους να μιλήσεις και να σε καταλάβουν, να το κάνεις!
Φίλε μου πιθανότατα μιλάμε για ολισθημα.Αυτο που έγινε ,μεταφράζεται πως κάτι δε δούλεψες σωστά και θέλει επαναπροσδιορισμό της κατάστασης.Σαφως και δεν γινομαστε ποτέ ουτε ο γιγαντας του εαυτού μας αλλα ουτε ο νανος των φοβων μας.Χωρις δράματα ,πήγαινε στην ομάδα και τον θεραπευτή σου και μίλησε ανοιχτά,η ομάδα και η υποστήριξη για αυτο είναι.Αξιοποιησε τις ενοχές σαν κινητοποιητικο παράγοντα και όχι για να αυτομαστιγωνεσαι.Κι εδώ που το λες κάτι είναι.Το θέμα είναι να μην πνίγεσαι στο ψεμμα.Και αυτό το πάλι που λες που κολλάει?πάλι απογοητευσες λες ενώ αναφέρεις 4 χρόνια καθαρός.Οι ενοχές δεν σε αφήνουν να δεις καθαρά η ομάδα θα σε ξεμπλοκαρει.Μιλα!
Το οτι καταφερες να αντμετωπισεις τις δυσκολες καταστασεις χωρις τον "ευκολο" τροπο σημαινει κατι.καλη δυναμη και καλη τυχη ευχομαι στο να καταφερεις αυτο που θελεις
Είναι σαν να κάνεις για πολλοστή φορά διατροφή και να μην μπορείς να αντισταθείς κάθε φορά στις πίτσες και στα σοκολατοειδή και να λυγίζεις. Ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αλλά ξαναπροσπάθησε. Θα το νικήσεις. Δε θα σε νικήσει. Είσαι δυνατός, μπορείς.
Ήθελα να πω ότι τα ναρκωτικά λειτουργούν όπως και οι άλλοι εθισμοί (υπερφαγία, αλκοολισμός, κάπνισμα κ.λ.π.). Γιατί ο εγκέφαλος μαθαίνει να παράγει τις οπιούχες ορμόνες και τις ενδορφίνες μέσω αυτών των καταχρήσεων. Απλά τα ναρκωτικά είναι η πλέον θανατηφόρα και εξαθλιωτική εξάρτηση. Έκτορα ότι και να κάνουν οι άλλες βοήθειες εάν από μόνος σου δεν το πάρεις απόφαση και δεν περάσεις τις δοκιμασίες είναι δώρον άδωρο. Τι νόημα θα έχει να τρέχει σε κέντρα απεξάρτησης και σε συμβούλους και όταν γυρίζεις σπίτι να χτυπάς την ενεσούλα;
Οσο πιο γρηγορα το παραδεχτεις τοσο καλυτερα. Μην κλαις πανω απο το χυμενο γαλα. Επικεντρωσου στο πώς θα σηκωθεις και παλι. Ευχομαι να τα καταφερεις.