ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.1.2017 | 02:27

Εθελοντισμος σου λέει μετά

Κάνω εθελοντική εργασία εδώ και 6 μήνες. Κανείς δεν έχει παράπονο απο τους εξυπηρετούμενους και τους συναδέλφους μου στη δουλειά. Μάλιστα οι δεύτεροι με ευχαριστούν ανα τακτά χρονικά διαστήματα που τους "βγάζω" τη δουλειά τους. Ετυχε 5 φορες συνολικά απο τους 6 μήνες εθελοντισμου μου να μην πάω. Φυσικά ενημέρωσα για την απουσία μου όλες τις φορες και για τους διαφορετικούς λόγους κάθε φορά. Ωστόσο, η υπεύθυνη εθελοντών , η οποία να σας πληροφορησω οτι δεν βρίσκεται στη δομή οπου εργάζομαι εθελοντικά απλως είναι υπεύθυνη όλης της οργάνωσης αποφάσισε να με πάρει τηλέφωνο και να τσεκάρει με ύφος πολλών καρδιναλίων για ποιο λόγο έλειπα. Τις εξήγησα ξανά τους λόγους και ότι είχα εκ των προτέρων ενημερώσει. Εκείνη μου απάντησε οτι θα έπρεπε να είμαι πιο υπεύθυνη εφόσον έχω δεσμευτεί να βοηθω μια οργάνωση. Εκνευριστηκα ιδιαίτερα απο αυτό το σχόλιο και της απαντησα με εκνευρισμο πως ως τώρα έχω δειξει άψογη συμπεριφορά και υπευθυνότητα στο χώρο που εργάζομαι εθελούσια. Προαθεσα οτι δεν είναι εργοδότης μου για να με επιπλήττει και ότι εγώ αφιερωνω το χρονο μου σε αυτους και όταν είμαι άρρωστη ή έχω μαθήματα να δώσω ή αγαπημένα μου πρόσωπα φεύγουν από τη ζωή δε μπορω να παρισταμαι. Εδώ άνθρωποι μισθωτοί και θελουν για τους παρομοιους λόγους να μην πηγαίνουν τους δίνουν άδειες.Το αποτέλεσμα είναι οτι αύριο με διώχνουν απο τον εθελοντισμό. Οχι επειδή δεν επιδεικνύω επαγγελματισμό αλλά επειδή μια 27χρονη με μια μονιμη θέση δε γουσταρε που της μιλησα ειλικρινά. Γιατί η ειλικρίνεια σε χώρους εργασίας θεωρείται μειονέκτημα. Μοναχα η "διπλωματία " ,όπως την ονοματίζουν, είναι προσόν.Και όλοι οι υπόλοιποι που με θεωρούσαν τέλεια δε μίλησαν. Η αναφερόμενη με καλέσαι αύριο στι γραφείο της να μου απαγγείλει τα σφάλματα μου.Πείτε μου, σας παρακαλώ, πως να κρατήσω τη ψυχραιμία μου; Γιατί επιβιώνουν τα "βισματα" και τα "πολυμπριζα" σε αυτή τη χώρα; Γιατί άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και ικανότητες αδικουνται; Και τι απο όλα αυτά να εξηγήσω σε αυτό το κοριτσάκι ; Εφόσον δεν θα καταλάβει.
21
 
 
 
 
σχόλια
Συγγνώμη, αλλά από πού κι ως πού, σε εθελοντική / μη αμειβόμενη εργασία, και ενώ είσαι και τυπική, υφίσταται τέτοιος ενδελεχής έλεγχος και υφάκι;Φυσικά και θα πρέπει να βρεις τους ανωτέρους της και να κάνεις γραπτή αναφορά της 'απόλυσης' σου. Πρόσεξε, ως κεντρικό σημείο αναφοράς να έχεις την αποπομπή σου και το πόσο ξαφνική και αβάσιμη είναι - μην επεκταθείς με νύξεις εναντίον της συγκεκριμένης, γιατί όσο και δίκιο να έχεις επί της ουσίας, θα θεωρηθεί αντιεπαγγελματικό. Τα γεγονότα θα την εκθέσουν μια χαρά από μόνα τους.Κάνε αναφορά, όχι μην τυχόν και χάσεις το κελεπούρι και με σκοπό να σε ξαναπάρουν, αλλά επειδή έχεις ήδη βάλει κόπο σε αυτό, έχεις κερδίσει εμπειρία και έχεις κάθε δικαίωμα να το χρησιμοποιήσεις ως ατού στο βιογραφικό σου.Γιατί να αφήσεις μια κομπλεξική να στο στερήσει αυτό άδικα;Πάντως, μιλάμε για τρελό θράσος... συμφωνώ απόλυτα με όλους τους άλλους σχολιαστές, ότι τέτοια φαινόμενα είναι πολύ συχνά στο χώρο εργασίας (τα έχω βιώσει κι εγώ πολλάκις από φοιτήτρια ακόμα...)Αλλά το θέμα είναι ότι στην 'κανονική', έμμισθη εργασία τουλάχιστον, πληρώνεσαι, πουλάς τις υπηρεσίες σου και έτσι έχει και ανάλογο 'πάτημα' και δικαίωμα να ζητησει και να περιμένει κάποια πράγματα αυτός που τις αγοράζει.
Καλώς ήλθες στην πραγματικότητα! Έχεις να αντιμετωπίσεις πολλά στη ζωή σου, διότι σε αυτή τη χώρα υπάρχει αναξιοκρατία, και μάλιστα σε όλους τους χώρους εργασίας. Θα σου πω μερικά πράγματα από τη δική μου δουλειά, που έχω κλείσει ήδη 12 χρόνια. Εργάζομαι σε γνωστή αλυσίδα super market, στην οποία ο εργοδότης είναι πραγματικά Κύριος, αλλά δυστυχώς δεν κάνει κουμάντο αυτός! Το αποτέλεσμα; Να γίνονται διευθυντές απόφοιτοι του δημοτικού, και άνθρωποι με πτυχία, να κάνουν τις βαριές δουλειές, και μάλιστα να τα ακούνε και από πάνω! Άνθρωποι που δεν ξέρουν να γράφουν το όνομα τους, δεν ξέρουν να φερθούν, και το μονό που ξέρουν καλά να κάνουν, είναι το να μεγαλοποιούν το Εγώ τους, όντας ανάξιοι για να κερδίσουν το σεβασμό του εργαζόμενου, διότι είναι βύσματα, και βολεμένοι, που δεν τους κουνάνε από τη θέση τους, επειδή τους έβαλε ο τάδε! Το Bullying και το Mobbing είναι πλέον καθημερινό βασανιστήριο για τους συνεπείς εργαζόμενους, που απλώς κοιτάνε οι άνθρωποι να βγάλουν τίμια το ψωμί τους, καλύπτοντας μονίμως τα κενά που αφήνουν τα βύσματα ''συνάδελφοι'' τους, που βέβαια είναι οι περισσότεροι, με αποτέλεσμα οι λίγοι συνετοί εργαζόμενοι, να προσπαθούν μέσα στο άγχος και τον εκνευρισμό, να τα βγάλουν πέρα με τις υποχρεώσεις τους! Ο τελευταίος διευθυντής είναι ένα φασιστόμουτρο, που επιβάλλει με το έτσι θέλω τη γνώμη του, διώχνει για εκφοβισμό κόσμο που ''δεν τον σέβεται'', για κάποια ημέρα, στερώντας του το μεροκάματο, επειδή εκείνος μέσα σε λίγους μήνες από απλός εργαζόμενος έγινε διευθυντής καταστήματος! Έλεος δηλαδή! Η αγαπημένη του φράση είναι η κλασική ''ξέρεις ποιος είμαι Εγώ'' που έχω βαρεθεί να την ακούω από τόσα πολλά απάνθρωπα εξαμβλώματα!Ο εθελοντισμός, είναι η πραγματική Εργασία, που έχει να κάνει με την Ανθρωπιά κάποιου, οπότε δεν χρειάζεται κατά τη δική μου άποψη, να κάνεις οτιδήποτε! Αν θέλεις να προσφέρεις την Ανθρωπιά σου στους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη, ίσως είναι καλύτερο να το κάνεις μόνη σου πλέον!
Κατά την γνώμη μου θα σου έκανε πολύ καλό να πας γιατί τέτοιες συμπεριφορές θα τις αντιμετωπισεις αργοτερα στο χώρο εργασίας σου και είναι καλο να έχεις μια εμπειρία ως προς την διαχείρησή τους. Ακόμη, σε περιπτωση που θες να το τραβήξεις θα το επισημάνεις γραπτώς στους ανωτέρους της αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα σου πρότεινα να βάλεις στο βιογραφικό σου αυτή την εθελοντική σου εργασία για ευνοητους λώγους.
O εθελοντισμός ειναι η μεγαλύτερη παπαρια/απατεωνιά!!!Οι ολυμπιακοί αγωνες του 2004 στηρίχτηκαν κατά ενα μεγάλο μέρος στον εθελοντισμό, καποιοι τα πηραν χοντρά και καποιοι άλλοι έμειναν με την "γλυκια" ανάμνηση ότι πρόσφεραν έργο παρ ότι τους είχαν τάξει λαγούς με πετραχήλια και στο τέλος πήραν τ .......Όταν υπάρχει ανεργία που επίσημα αγγίζει τα 23-24% και ανεπίσημα ξεπερνά το 35% ειναι η μεγαλύτερη κοροϊδία που μπορεί να πλασάρουν καποιοι περί εθελοντισμού, όταν μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό αν όχι όλες οι ΜΚΟ παίρνουν χοντρά πακέτα που δεν τα εμφανίζουν πουθενά και τα τρώνε οι λίγοι στην υγειά του εθελοντή.Ο εθελοντισμός πρεπει να υπάρχει μόνο στην περίπτωση που όλες οι θέσεις ειναι καλυμμενες με καθαρά εργατικό δυναμικό που πληρώνετε για την εργασία και τις υπηρεσίες που προσφέρει και να μην περισσεύει ούτε ένας εργαζόμενος, διαφορετικά ο εθελοντισμός ειναι καθαρή εκμετάλλευση και μόνο.
Βεβαίως συμφωνώ με τους περισσότερους,θα σταθώ όμως σε κάτι που δεν έθιξε κανείς.Γράφεις "Και όλοι οι υπόλοιποι που με θεωρούσαν τέλεια δε μίλησαν. Πηγή: www.lifo.gr".Αυτό να το έχεις ως δεδομένο, κανείς δεν παίρνει θέση, κανείς δεν χαλάει την εικόνα του και δεν μπαίνει στη διαδικασία να πάρει το μέρος κάποιου ειδικά όταν μιλάμε για χώρο εργασίας, έστω εθελοντικής.Αυτό θα σε βοηθήσει στον εργασιακό βίο σου.Καλή συνέχεια.
Εμένα δε με εκπλήσσει το γεγονός οτι δε μίλησε κανείς και σίγουρα μερικοί θα το χάρηκαν κιόλας. Να εξηγήσω γιατί: όταν υπάρχει κενή θέση εργασίας και ανάγκη να κάνει κάποιος τη δουλειά, ποιος θα χαρεί που εμφανίζεται ένας να την κάνει αμισθί, τη στιγμή που όλοι οι άλλοι πληρώνονται γι'αυτό; Αφενός καταργείται έτσι μία θέση που θα τάιζε ένα στόμα και αφετέρου τρίζει η καρέκλα τους, γιατί αν καθιερωθεί θα μπορούσαν να καταργήσουν κι άλλες θέσεις και να παίρνουν κορόϊδ...εεε...εθελοντές.Μου έχει τύχει σε εργασιακό χώρο να'ρθει εθελόντρια κι όλοι θέλανε να τη δαγκώσουν στο μάτι. Εγώ τη λυπόμουν, γιατί κάποιος της είχε τάξει οτι μόλις μαζέψει εμπειρία θα της έκαναν πρόσληψη. Και μάντεψε: όταν πέρασε ο καιρός κι άρχισε να τρώγεται με τα ρούχα της την ξαπόστειλαν και πήραν άλλη.Πιο πολύ τόπο πιάνει να φτυαρίζεις ακαθαρσίες σε στάβλους πχ γιατί θες να περνάς την ώρα σου με άλογα, παρά να σκοτώνεσαι στη δουλειά για να κάθεται ένας που τσεπώνει το μισθούλη.
Ούτε εμένα με εκπλήσει αλλά επειδή είμαι 38 χρονών και δουλεύω απο τα 20 μου παράλληλα με σπουδές, σε εποχές που δεν υπήρχε κρίση και το χρήμα έρεε άφθονο πάλι τα ίδια γινόντουσαν.Τώρα απλά υπάεχει η δικαιολογία του εργασιακού ζητήματος,μάλλον του μη εργασιακού.
Δεν εχεις καμμια υποχρεωση να πας σε κανενα γραφειο. Γραψ' την κανονικα και αν σε παρει τηλεφωνο να ρωτησει γιατι δεν ηρθες, πες καθαρα και ξαστερα "γιατι δεν γουσταρα". Και μην ξαναπατησεις ποτε, θα βρεθουν αλλα θυματα να κανουν την δουλεια.Αν θελεις να το τραβηξεις, μαθε σε ποια υηρεσια υπαγεται η δομη, και πως μπορεις να κανεις καποια αναφορα. Ισως στους ελεγκτες δημοσιας διοικησης η αλλου.
Μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο... όταν ήμουν φοιτήτρια αποφάσισα να κάνω εθελοντισμό σε νοσοκομείο κυρίως για εμπειρία περισσότερο αλλά κι επειδή είχε προηγηθεί η κλινική μου άσκηση οπότε με ξέρανε ήδη στο τμήμα, Πήγαινα κανονικά για 4 μήνες καθημερινά απο τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 (κανονική εργασία δηλαδή απλά δωρεάν) και μετά καπάκι σχολή να παρακολουθώ τα μαθήματα. Ήμουν τόσο κουρασμένη συνεχώς γιατί στο νοσοκομείο δεν καθόμουν λεπτό ήμουν συνέχεια στο πόδι να εξυπηρετώ τους ασθενείς (όντας κι ευαίσθητη δεν μπορούσα να κάθομαι όταν μου ζητάγανε κάποιο παυσίπονο πχ να τους το πάω με το πάσο μου όπως κάνανε οι εργαζόμενοι κι έτρεχα συνέχεια να εξυπηρετήσω). Με είχαν μάθει όλοι οι ασθενείς με το μικρό μου και με φωνάζανε από τον έναν θάλαμο στον άλλο, δεν καταλάβαινα πως πέρναγε η ώρα, το βράδυ όμως έπεφτα πτώμα από τη κούραση να κοιμηθώ. Σε κάποια φάση που είχα πάθει ένα τράβηγμα στη μέση μου και με το ζόρι σηκωνόμουν αποφάσισα τη μια μέρα να κάτσω στο γραφείο των γιατρών και να κάνω καθιστική δουλειά για μια μέρα: πέρναγα ιστορικά και διαγνώσεις στον υπολογιστή που κι αυτό είχε πολύ δουλειά γιατί κανείς δεν φιλοτιμούσε να τη κάνει (καθώς το νοσοκομείο ήταν δημόσιο... όποιος καταλαβαίνει, κατάλαβε...). Εκεί που κάθομαι λοιπόν έρχεται η μια απο τις νοσηλεύτριες (που εκτελούσε χρέη προϊσταμένης εκείνη τη μέρα γιατί η κανονική έλειπε) και μου κάνει παρατήρηση! Αν έχει τον θεό της δηλαδή! Στην αρχή έμεινα άναυδη από το θράσος της... που έκανα εγώ όλη τη δουλειά τη δική της όσο εκείνη κάπνιζε κι έβλεπε τούρκικες σειρές στην τηλεόραση (ναι ναι όπως ακούτε)και μια φορά έτυχε να μην είμαι καλά και μου κάνει παρατήρηση; Και ποια είναι δηλαδή αυτή που θα μου πει τί θα κάνω σε έναν χώρο που δεν πληρώνομαι αλλά ακόμα και να πληρωνόμουν δεν θα ήμουν στη δική της δικαιοδοσία; Έλεος δηλαδή με τις ψωνισμένες που το έχουν δει κάπως. Εννοείται ότι της την είπα (με ευγενικό πάντα τρόπο αν και τα είχα πάρει άσχημα) και δεν μου ξαναμίλησε έκτοτε... σκασίλα μου κι εμένα! Μετά από κανένα μήνα διέκοψα τελείως γιατί είχα κι εξεταστική και δεν προλάβαινα με τίποτα... δεν θα ξαναέκανα τέτοια εργασία εθελοντικά ούτε για όλη την εμπειρία του κόσμου! Είναι σκέτη εκμετάλευση... η μόνη εθελοντική εργασία που θα ήθελα να κάνω πια είναι στους γιατρούς χωρίς σύνορα ή κάπου που θα δουλεύουν όλοι εξίσου το ίδιο... κορόιδο δεν θα με πιάσουν ξανά! Κατά την άποψή μου να φύγεις απο εκεί αν έχεις τέτοια αντιμετώπιση, αυτοί θα χάσουν! Εσύ εθελοντική εργασία μπορείς να κάνεις όπου θέλεις... το μόνο εύκολο πια!
Artemis, έχω κι εγώ παρόμοια εμπειρία από εθελοντικά προγράμματα. Δύο εμπειρίες, βασικά, μία σε Δημόσια Δομή και μία σε ΜΚΟ. Το τι εκμετάλλευση πέφτει δεν λέγεται. Επίσης όπως έμαθα εκ των υστέρων από γνωστούς μου που ασχολούνται με ΜΚΟ και τα σχετικά, πέφτει τρελό χρήμα. Τύπου για κάθε εθελοντή που μπαίνει στο πρόγραμμα, πληρώνεται ο υπεύθυνος ένα ποσό και καλά για να καλύψει τις ανάγκες του εθελοντή (στέγη, τροφή κτλ). Συνήθως ο εθελοντής φυτοζωεί και τα χρήματα πάνε στην τσέπη του υπεύθυνου.Τα δε highlights που μου έχoυν συμβεί σχετικά με τον εθελοντισμό είναι 1ον να ζητήσω να δουλέψω εθελοντικά σε μια ΜΚΟ για παιδιά για να μου απαντήσουν επι λέξει "Δεν χρειαζόμαστε εθελοντές. Να γραφτείς στη ΜΚΟ μας όμως ως συνδρομητής" και το καλύτερο, σε μία άλλη δομή για παιδιά πάλι (ημιδημόσια) να μου πουν πως δεν δέχονται εθελοντές, την επόμενη μέρα να πάει φίλη μου με μέσον (ήθελε να κάνει οπωσδήποτε εθελοντική εργασία, ως προαπαιτούμενο για μεταπτυχιακό) και να την πάρουν αμέσως.
Α γεια σου. Τέτοιου είδους εμπειρίες είχα κι εγώ, προτού γνωρίσω άνθρωπο, ο οποίος λόγω συμφερόντων και ειδικά χρήματος, έκανε κινήσεις να στήσει δική του ΜΚΟ. Μου αποκάλυψε τι γίνεται ακριβώς, οπότε είχα που είχα τις αμφιβολίες μου πάνω στον εθελοντισμό πρακτικά στην Ελλάδα, κατέληξα οτι είναι μια κοροϊδία στις μεγάλες οργανώσεις.
Σήκω και φύγε χωρίς να εμφανιστείς πουθενά. Απο ποτε καποιος που βοηθα δινει λογο;Στο καπάκι ψάξε τα της ιεραρχίας, βρες έναν όσο πιο high command γίνεται και γράψε ένα εμπεριστατωμένο γράμμα κατονομάζοντας τα πάντα.
Υπάρχει λόγος που βρίσκονται τύπου bitches σε τέτοιες θέσεις. Καλύτερα να διαθέτεις το χρόνο σου σε κάτι πιο "ανοργάνωτο" , όπου όλοι είναι ισότιμοι, βοηθάει ο καθένας όσο μπορεί και ο κόπος σου πιάνει τόπο, παρά σε σούπερ ιεραρχημένες οργανώσεις που μερικά άτομα ψωνίζονται από την εξουσία, ξεχνώντας τι έχουν κληθεί να φέρουν εις πέρας. Γνώμη μου.
Κοπέλα μου, κάπου λογοδοτεί αυτή η ανόητη. Σίγουρα δεν είναι αυτόνομη. Εφόσον σε κάλεσε, όταν τη δεις ενημέρωσε την ήρεμα ότι θα την αναφέρεις γραπτά στους ανωτέρους της. Συμβουλή μου θα ήταν να την ηχογραφήσεις κιόλας, όχι για ντοκουμέντο, αλλά επειδή στάνταρ θα εκνευριστείς και δε θα θυμάσαι τι παπα... εχμμμ... αερολογίες θα σου πει, ώστε να τις καταγράψεις σωστά. Εφόσον είσαι εθελόντρια, άρα ΔΕΝ πληρώνεσαι απ' αυτούς, νομίζω ότι θα μπορούσες να πάρεις και κάποιο δικό σου άτομο μαζί ως μάρτυρα για ότι ανοησία σου πει.Καλή δύναμη και ψυχραιμία!
Αν θέλεις να πας!!Βοηθησες δε θα τα ακούσεις κι από πάνω!!Ειχες ολη την καλη πρόθεση,διάθεση και το έκανες!!Υπαρχουν ΜΚΟ που και τα παίρνουν και είναι ύποπτες!!Δεν ξέρεις που δίνει αναφορά αυτή η κοπελίτσα!!Ξοδευεις και λεφτά για να πας;Εισητηρια;Θα σου κάνει αποκλεισμό να μην μπορείς να βοηθήσεις κι άλλου;Ότι να ναι!!!