ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.12.2016 | 09:08

Η κατάθλιψη..

Με έχει πάρει από κάτω.. μου πέφτουν τα μαλλιά σωρηδόν και το σώμα μου είναι γεμάτο σημάδια από το άγχος. Αισθάνομαι απλά πως δεν αντέχω άλλο. Κάθε πρωί που ξυπνάω και βρίσκω νέα σημάδια, νέα χαμένα μαλλιά, περιμένω να μείνω μόνη μου για να μη στεναχωρήσω κανέναν και κλαίω.. κλαίω με τις ώρες. Είμαι νέα κοπέλα, σχεδόν μόλις ενηλικιώθηκα, δε θα μπορώ πια ούτε να έχω τη χαρά να βγαίνω έξω αν μείνω χωρίς τρίχα στο κεφάλι μου. Και δε με νοιάζει για τα σημάδια, αυτά με μια μακρυμάνικη τα κρύβεις, κάνεις πως δεν υπάρχουν! Αλλά τα μαλλιά; Μου συμβαίνει ήδη χρόνια και όμως ποτέ δεν ήταν τόσο επιθετικά αυτά τα ψυχοσωματικά απέναντι μου. Αυτή τη φορά με γονάτισαν. Μπροστά στους δικούς μου σαρκάζομαι, προσπαθώ να μη μεταδώσω σε κανέναν αυτή τη θλίψη. Πως να το πολεμήσω μέσα μου; Πως να του πάρω το πάνω χέρι; Χάπια, ενέσεις κορτιζόνης, σωματικός και ψυχικός πόνος και γι αυτά, δε μου ΄φταναν όσα είχα. Δε με χωράει ο τόπος. Πως να ελέγξω το μυαλό μου που επιτίθεται στο ίδιο μου το σώμα; Τα έχω χάσει.
6
 
 
 
 
σχόλια
Πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι που σίγουρα επηρεάζει και το σώμα, θα σου πρότεινα να κάνεις κάποια εξέταση στο αίμα για να τη δει δερματολόγος. Μπορεί να έχεις κάποια έλλειψη βιταμίνης, μπορεί να είναι πολυκυστικές ωοθήκες ή και θυροειδής. Το να χάνεις τόσο πολλά μαλλιά μπορεί να είναι κάτι οργανικό και να χρειάζεται θεραπεία. Μακάρι να μην έχεις τίποτα από αυτά που αναφέρω. Αλλά καλού κακού να το ελέγξεις να μην επιδεινωθεί. Αν δεν είναι αυτό, ίσως είναι το άγχος και η στεναχώρια μόνο.
Κοπέλα μου όταν έχεις μέσα σου πράγματα που σε βασανίζουν και δεν μπορείς να μοιραστείς με τους δικούς σου ανθρώπους, ένα τρίτο πρόσωπο που έχει πολλές γνώσεις και εμπειρίες από την ψυχολογία του ανθρώπου θα σε βοηθούσε στο να διαχειριστείς τα άγχη σου όπως σε συμβουλεύουν οι υπόλοιποι!Επίσης κάνε πράγματα που ομορφαίνουν την καθημερινότητα σου, κάτι που να σου αρέσει (τι ενδιαφέροντα/hobbies έχεις; σου αρέσουν τα κατοικίδια;) αυτό θα σε ηρεμήσει και εκτονώσει σε κάποιο βαθμό, είναι κρίμα να σε απορροφά μια άσχημη ψυχολογία, είσαι νέο κορίτσι:)
Κορίτσι μου να επισκεφτείς έναν ψυχολόγο..Μην ντρέπεσαι μην νιώθεις άσχημα,δεν είσαι μόνη σου σε όλο αυτό..Χρειάζεσαι βοήθεια και οσο πιο σύντομα το συνηδιτοποιήσεις τόσο καλύτερα για εσένα..Και για τα μαλλάκια σου μην ανησυχείς καθόλου,υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το καλύψεις που ούτε καν φαντάζεσαι..Αν χρειαστέίς βοηθεία και μπορώ είμαι εδώ;)
Πηγαινε σε εναν ψυχολογο κοριτσακι μου,μην παλευεις αλλο μοναχουλα.Δεν ειναι ντροπη να ζηταμε βοηθεια απο ειδικους..μην αφηνεις αλλο το αγχος και τα ψυχοσωματικα να ριζωνουν μεσα σου.Πηγαινε αμεσα.
Γλυκό μου κορίτσι, γιατί να υποφέρεις έτσι όταν μπορείς να απευθυνθείς σε έναν ψυχολόγο; Έχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με τη δική σου και βοηθήθηκα πολύ όταν αναζήτησα βοήθεια από επαγγελματία ψυχικής υγείας. Για κάποια πράγματα που προσπαθούμε να αλλάξουμε και το μυαλό δεν υπακούει, χρειαζόμαστε βοήθεια. Να την αναζητήσεις άμεσα.
Προσπαθησε να σκέφτεσαι ευχάριστα πράγματα!!Σκεψου πως θα ήθελες να είναι το σπίτι σου...Το κάθε δωμάτιο..ολοι οι χώροι..Σκεψου πως θα ήθελες να περάσεις σε κάποιο ταξίδι που θα πήγαινες...Το μυαλό σου αν μπορείς να απασχολείται με διάφορες όμορφες εικόνες!!οσο μπορείς να μη σκέφτεσαι άσχημα πράγματα,μονο ωραια!!Δες αν λείπει κάποια βιταμίνη για τα μαλλιά και πάρε από το φαρμακείο!!μην στεναχωριέσαι κουκλα μου!