ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.11.2016 | 16:30

Δε θελει γαμο για τη φορολογικη δηλωση

Οταν ενας ανδρας θελει να κανει παιδι μαζι σου αλλα δηλωνει συχνα πυκνα μεταξυ σοβαρου και αστειου οτι δε θελει γαμο για φορολογικους λογους και οτι δε συμφερει ο γαμος σε επιδοματα κτλ τι σημαινει; Οτι βρισκει κοινώς δικαιολογίες;Θελω να πω, σκεφτειται οτι ειμαι μια ανεξαρτητη γυναικα εσωτερικα και προσπαθω σε αυτη τη γ@@χωρα και οικονομικα οσο γινεται ετσι οπως καταντησαμε, και παντα πιστευα οτι δεν ειναι ο γαμος που φτιαχνει τα πραγματα. Ομως οταν θα παρεις μια απφοαση για εναν ανθρωπο και ιδιαιτερα για παιδι νομιζω οτι καλως κακως και το νομικο συστημα της κοινωνιας μας το χρειαζεσαι.Γιατι στο κατω κατω το πιο απλο να σκεφτουμε οτι με το γαμο γινεσαι πρωτου βαθμου συγγενης. Σε κωμα να πεσει ο ανθρωπος σου δεν θα εχεις το δικαιωμα να κανεις τιποτα. Και μονο αυτο, δεν μπορει να το σκεφτει καποιος που σε αγαπα; Ανθρωπινα δηλαδη το θεμα.
11
 
 
 
 
σχόλια
Απ'οσο ξέρω, φορολογικά είναι ασύμφορο να είναι παντρεμένο ένα ζευγάρι ωστόσο η αναγνώριση τέκνου εκτός γάμου είναι πανάκριβη σε σχέση με την αναγνώριση τέκνου γεννημένου εντός γάμου. Οι προβληματισμοί σου είναι εξίσου καίριοι και σημαντικοί. Τους έχεις συζητήσει με τον φίλο σου; Σκεφτείτε για σύμφωνο συμβίωσης ή για κάποιο άλλο ιδιωτικό συμφωνητικό που να καθορίζει και να εξασφαλίζει αυτά που σε ενδιαφέρουν.
Όπως αναφέρει αναλυτικά το "Βήμα της Κυριακής", από το 2013 τιμωρούνται οι οικογένειες με παιδιά (ακόμα και οι πολύτεκνες) καθώς καταργείται το αφορολόγητο όριο, όσοι έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια, όσοι λαμβάνουν εφάπαξ, ενοίκια κλπ.Οι άγαμοι και οι έγγαμοι χωρίς παιδιά θα δουν μείωση της φορολογίας, εφόσον το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.Οι έγγαμοι με ένα παιδί θα διαπιστώσουν μείωση μόνο εφόσον το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 11.000 ευρώ.Σύμφωνα με τα παραπάνω αν ένα ζευγάρι με παιδί έχει εισόδημα 25000 χιλιάδες ευρώ θα φορολογηθεί περισσότερο από έναν άγαμο με το ίδιο εισόδημα.Άρα αυτό που ΄λέει έχει βάση.Αν το χρησιμοποιεί σαν αφορμή για να αποφύγει το γάμο,εσύ ξέρεις!
Δεν συμφωνείτε καν στο αν θα κάνετε παιδί εντός ή εκτός γάμου.Δεν έχετε συζητήσει σοβαρά το θέμα γιατί αναφέρεις ότι τα λέει μεταξύ σοβαρού και αστείου.Υποψιάζεσαι ήδη ότι ψάχνει για δικαιολογίες.Βάλ' τα κάτω και μίλησε του.
Ισως στην προκειμενη περιπτωση να ψαχνει δικαιολογιες,ομως υπαρχουν και καποιες περιπτωσεις που το οικογενειακο εισοδημα αθροιστικα σε αποκλειει απο καθε επιδομα.Εδω το ενηλικο παιδι σου φιλοξενεις και του λενε οτι υπαγεται στο οικογενειακο εισοδημα
Τόσο καιρό ήξερα ότι κόσμος και κόσμος παντρευόταν και για τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τα νομικά οφέλη που απολάμβαναν οι παντρεμένοι. Τώρα μαθαίνω ότι ισχύει το αντίθετο...
Ευχαριστώ, Καραβάνα, για την επιβεβαίωση. Είχα αρχίσει να κάνω στο μυαλό μου σενάριο ότι το ζεύγος θα έκανε παιδί, το οποίο ο πατέρας δε θα αναγνώριζε, για να παίρνει η μητέρα επίδομα μονογονεϊκής οικογένειας...
Το επιδομα μονογονεικής οικογένειας το παιρνεις νομιζω αν εισαι ανυπαντρη μητερα. Το αν το παιδί ειναι αναγνωρισμένο ή οχι παιζει ρολο; Απλα δε γνωριζω και ρωτω μια που τεθηκε το θεμα.
Μονογονέας, ουσιαστικά, θεωρείται ο γονιός που μεγαλώνει το παιδί του μόνος και σε πολλές περιπτώσεις μονογονείς δεν είναι μόνο οι χήροι ή οι ανύπαντρες μητέρες από επιλογή αλλά και οι διαζευγμένοι. Υπάρχουν καθαρές περιπτώσεις βεβαια, όπως το μη αναγνωρισμένο τεκνο, το υιοθετημένο τέκνο από ένα μόνο γονέα, το ορφανό. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις αμφισβητούμενες όπως οι διαζευγμένοι ή όσοι έχουν την επιμέλεια τέκνου εκτός γάμου αναγνωρισμένου από τον άλλο γονέα.Ωστοσο, δε γνωρίζω για το επίδομα κάτω από ποιες προϋποθέσεις το παίρνει κανείς... Φαντάζομαι, άλλη βαρύτητα θα δωθεί σε ένα μη αναγνωρισμένο τέκνο, από ενα αναγνωρισμένο ή από ένα τέκνο διαζευγμένων..