Μετά από περίπου έναν χρόνο από την παρουσίαση του πρώτου τους LP με τίτλο Kαλέμι από την Untitled 1, οι Space Blanket επιστρέφουν στις ζωντανές εμφανίσεις με το δικό τους custom light show. Το ενδιαφέρον τους για το εικαστικό κομμάτι των συναυλιών τους τούς οδήγησε στο να σχεδιάσουν μια γεωμετρική κατασκευή από φωτιστικά στοιχεία, τα οποία έχουν προγραμματιστεί απόλυτα στο ύφος και τον χαρακτήρα κάθε κομματιού. Κλεισμένοι σε ένα θερμοκήπιο μαζί με τον Μενέλαο Ορφανό δημιούργησαν ένα οπτικοακουστικό show.

 

Space Blanket
Οι Space Blanket είναι ένα ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής από την Αθήνα που συστήθηκε στο κοινό με μια σειρά εκρηκτικών οπτικοακουστικών εμφανίσεων και την ανεξάρτητη κυκλοφορία του EP Cosmic σε βινύλιο το 2012. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται από βαριές μπότες και αναλογικά συνθεσάιζερ και με αφετηρία τη γαλλική nu-disco σκηνή και synthwave, το δίδυμο abdul και biscuit εξερευνάει τα όρια της ηλεκτρονικής μουσικής του σήμερα.

 

Είναι γνωστοί για τις ρηξικέλευθες διασκευές στους σε κομμάτια που ανήκουν σε εντελώς διαφορετικά είδη μουσικής όπως το Bird1 των Underworld, με το οποίο διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό, το Jumping Jack Flash των Rolling Stones και το Green Machine των Kyuss. Άνοιξαν την μεγάλη συναυλία των Depeche Mode στο Terravibe της Μαλάκασας και συμμετείχαν στην sold out εμφάνιση του Gramatik στην Αθήνα.

 

The Rattler Proxy
Οι The Rattler Proxy επιστρέφουν στο Ρομάντσο, έχοντας ολοκληρώσει την πιο δραστήρια περίοδο της μέχρι τώρα πορείας τους. Με τρεις κυκλοφορίες στη Lurid Music (Follow, Oscillation και Vertebrata) και μια στη Nutty Wombat Records (C60 Hustle) μέσα στο 2016, οι Rattler Proxy συνεχίζουν να εξελίσσουν τον ήχο τους, συνεργαζόμενοι με σχήματα και καλλιτέχνες όπως οι Vox Low, Jokers of the Scene, Khidja, End, Timothy J Fairplay και Antoni Maiovvi. Tracks του σχήματος όπως το Follow και το Oscillation έχουν μπει σε selections που έχουν ακουστεί στον KCRW, στο Beats in Space και στο Boiler Room, ενώ πρόσφατα εμφανίστηκαν και στις επιλογές του Andrew Weatherall στο Music's Not For Everyone.

 

ΠΟΤΕ19/11/2016 - 19/11/2016
ΠΟΥBios. ΡΟΜΑΝΤΣΟ
Οδηγός Μουσικής