Απεργία την Πρωτομαγιά

Ψυχολόγοι συστήνουν τον αυνανισμό ως τρόπο χαλάρωσης της έντασης και του στρες στο γραφείο

Ψυχολόγοι συστήνουν τον αυνανισμό ως τρόπο χαλάρωσης της έντασης και του στρες στο γραφείο Facebook Twitter
2

Στις δεκάδες έρευνες και συμβουλές για το πως θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την ψυχολογία και την απόδοση μας στη δουλειά, ήρθε η ώρα να προσθέσουμε ακόμη μία. Τον αυνανισμό στο χώρο εργασίας.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Mark Sergeant, λέκτορας ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Nottingham, ο οποίος υποστηρίζει ότι ένα σύντομο διάλειμμα για αυνανισμό στην δουλειά θα ήταν ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσει κανείς από την ένταση και το στρες.

O ίδιος μάλιστα υποστηρίζει πως ο αυνανισμός στο γραφείο αποτελεί και ένα ιδανικό κίνητρο, αφού επιτρέπει στους εργαζόμενους να έχουν κάτι για να περιμένουν ως επιβράβευση αφότου ολοκληρώσουν τη λίστα με όσα έχουν να κάνουν.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο ψυχολόγος και σύμβουλος ζωής (Life Coach) Dr Cliff Arnall, μιλώντας πριν από λίγο καιρό στη βρετανική εφημερίδα Metro: «Σίγουρα ένα διάλειμμα για αυνανισμό θα επέφερε καλύτερη συγκέντρωση στην εργασία» και υποστήριξε πως μια πολιτική υπέρ του αυνανισμού στην εργασία θα είχε ως αποτέλεσμα «περισσότερη συγκέντρωση, λιγότερη επιθετικότητα, υψηλότερη παραγωγικότητα και περισσότερα χαμόγελα».

Από την άλλη, ο Dr Arnall επισήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την καθιέρωση μίας τέτοιας πρακτικής στη δουλειά, καθώς μια πιθανή αποτυχία στο να επιτευχθεί γρήγορα ο οργασμός μπορεί να επιφέρει περισσότερη απογοήτευση και να οδηγήσει σε μεγαλύτερης διάρκειας διαλείμματα από τη δουλειά.

Συμπληρώνοντας, ο ίδιος τόνισε, πως κάτι το οποίο δεν πρέπει ποτέ να γίνεται, είναι φαντασιωνόμαστε άτομα από το ίδιο εργασιακό περιβάλλον καθώς είναι είναι πιθανό να οδηγήσουν σε αμήχανες καταστάσεις ή και ακόμα σε ανάρμοστη συμπεριφορά μεταξύ συναδέλφων.

Το ξαφνικό ενδιαφέρον γύρω από τη «διέγερση» στο γραφείο, φαίνεται να προήλθε από μία έρευνα του περιοδικού Time Out New York που έγινε στα τέλη του 2015, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν πως το 39% των ανδρών αναγνωστών αυνανιζόταν στον χώρο εργασίας του.

Μια ανάλογη έρευνα είχε γίνει και στο περιοδικό Glamour το 2012 όπου το 31% ενός δείγματος 1000 ανδρών είχε δώσει ακριβώς την ίδια απάντηση.

Κατά τα φαινόμενα, τα οφέλη από τέτοιες «πρακτικές» περιλαμβάνουν την αποφόρτιση από το άγχος, την πλήξη, τον ερεθισμό και το στρες, ακόμη και τη θεραπεία ενός κακού μεθυσιού το προηγούμενο βράδυ, τονίζει η Metro. 

Ένα πρόβλημα των συγκεκριμένων ερευνών, αλλά και των συμβουλών των ψυχολόγων είναι πως εστιάζουν κυρίως στον αντρικό αυνανισμό, χωρίς να κάνουν καμία αναφορά στις γυναίκες.

Όπως και να 'χει, όμως, φαίνεται πως στο συγκεκριμένο θέμα η θεωρία μέχρι την πράξη απέχουν αρκετά.

Με πληροφορίες από Metro και indy100.com

2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ