ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.3.2018 | 01:21

Περί υγείας

Χαίρετε, Ακολουθεί ερώτηση περί θέματος υγείας και όχι, δεν θέλω ιντερνετική διάγνωση! Δεδομένα:Εδώ και καιρό (μήνες, ναι είμαι αναβλητικός άνθρωπος) υποφέρω από συνεχή, έντονο πονοκέφαλο. Είτε απομακρυνθώ από υπολογιστή (δυστυχώς η δουλειά μου απαιτεί την σε καθημερινή βάση πολύωρη - πολύ συχνά δωδεκάωρη+ - χρήση του), είτε προσπαθήσω να ξεκουραστώ, δεν περνάει. Το χειρότερο, κάθε πρωί ξυπνάω (από ασταθή ύπνο) με αυτόν τον επίμονο πονοκέφαλο. Εννοείται πως αυτή την περίοδο έχω επίσης πολύ άγχος (εξού και ο ασταθής ύπνος και πολύ πιθανόν και ο πονοκέφαλος). Αποφεύγω να παίρνω πολύ συχνά παυσίπονα, για ευνόητους λόγους (εδώ που έφτασε η κατάσταση δεν είναι αυτή η λύση). Η ερώτησή μου είναι, σε τί είδους γιατρό να απευθυνθώ πρώτα; Παθολόγο, νευρολόγο, ψυχίατρο; Να τους πάρω σβάρνα όλους; Ευχαριστώ και καλό Σαββατοκύριακο! Υ. Γ. Έχω επισκεφθεί στο παρελθόν ψυχίατρο, αλλά τότε δεν είχα αυτό το σύμπτωμα οπότε δεν έτυχε να το συζητήσω μαζί του.
10
 
 
 
 
σχόλια
Η γενική οδηγία είναι συμβουλευόμαστε πάντοτε πρώτο τον λεγόμενο "οικογενειακό παθολόγο". Δεν είναι κάποια μυστήρια ειδικότητα. Είναι ο γιατρός που έχουμε απευθυνθεί επανειλλημένα (για μια αμυγδαλίτιδα ή μια γαστρεντερίτιδα βρε παιδί μου) και γνωρίζει πολύ καλά το ιστορικό μας και το πώς ανταποκρινόμαστε. Συνήθως έχουν ως επίσημη ορολογία το "ειδικός παθολόγος" (δηλαδή η ειδικότητά τους είναι στην παθολογία)Εκείνος/η θα μας παραπέμψει στην κατάλληλη ειδικότητα (ή δύο ή τρεις) ΑΦΟΥ συνεκτιμήσει πιθανά αποτελέσματα από απλές εξετάσεις που μπορεί να παραγγείλει όπως αιματολογικές ή κάποιον υπέρηχο. Η περίπτωση των πονοκεφάλων μπορεί να εμπίπτει στις ειδικότητες οφθαλμιάτρου /νευρολόγου/ ενδοκρινολόγου/ ορθοπεδικού (πολύ σωστή παρατήρηση από Τρουφάκι λόγω της πολύωρης καθιστική εργασίας σε υπολογιστή) / ακτινοδιαγνώστη/ νευροχειρουργού/ ψυχιάτρου κλπ. Μύλος δηλαδή! Κάποιος πρέπει να κάνει την οργάνωση ώστε να μην χαθεί ο ασθενής κι αυτός ο κάποιος αρμόδιος είναι ο παθολόγος. (Προς τους υπόλοιπους σχολιαστές: Ο ογκολόγος αναλαμβάνει ασθενείς που έχουν ΗΔΗ λάβει εκτίμηση κακοήθειας κι οργανώνουν πλάνο αντιμετώπισης σε συνεργασία με χειρουργούς. Δεν είναι η ειδικότητα αρχικής διάγνωσης.)
Πιθανότατα φταίει αυτό το μοτίβο: άγχος---> ασταθής ύπνος--> πονοκέφαλοςΔεν ξεκουράζεσαι επαρκώς το βράδυ με 7-8 ώρες συνεχόμεναύπνο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον έντονο πονοκέφαλο. Προσπάθησε να σταθεροποιήσεις τις ώρες που ξυπνάς και κοιμάσαι. Αν είναι δυνατόν έ
Καλυτερα πρωτα να επισκευθεις νευρολογο, παθολογο. Και αφου αποκλειστουν οργανικα αιτια μετα ψυχιατρο. Επισης, ενας ευκολος τροπος για να καταλαβεις αν τα συμπτωματα που εχεις εχουν οργανικες η ψυχολογικες αιτιες ειναι με τη ληψη ενος ηρεμιστικου. Αν τα συμπτωματα συνεχισουν το προβλημα ειναι οργανικο. Αν εξαφανιστουν τοτε ειναι ψυχολογικο.
Πολλές φορές σε μια περίοδο άγχους μπορεί να σφίγγουμε ή να τρίζουμε ασυναίσθητα τα δόντια μας είτε στον ύπνο είτε ξύπνιοι με αποτέλεσμα να προκαλείται κόπωση των μασητήριων μυών από τη συνεχή σύσπαση και πόνος που μοιάζει με πονοκέφαλο. Επειδή αναφέρεις ότι ξυπνάς με πονοκέφαλο και ότι περνάς μια περίοδο έντονου αγχους, η πιο απλή αιτία μπορεί να είναι αυτή που σου περιέγραψα και η λύση είναι να φτιάξεις ένα μασελάκι σε οδοντίατρο που θα εμποδίζει το "κλείδωμα" των γνάθων και τη συνεχή σύσπαση των μυών και θα σε απαλλάξει 100% από τον πόνο. Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω αν αυτό εχεις όντως αλλά είναι μια συχνή κατάσταση και εγώ στη θέση σου θα διερευνούσα πρώτα αυτή την περίπτωση πριν πάω σε νευρολόγο.