ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.4.2018 | 01:21

Έλλειψη τρόπων

Παρακινούμενος από μια εξομολόγηση για ασέβεια των γυναικών στο φλερτ θα παραθέσω και μια δικιά μου εμπειρία: Σε πάρτυ φοιτητικό με πολύ χαλαρό και ωραίο κλίμα ( δε είμαι φοιτητής πλέον, κοντεύω τα 25), πάω να μιλήσω σε μια κοπέλα που μου άρεσε. Αυτή ήταν με τη δική της και χόρευαν. Αφού έκατσα και τη παρατήρησα λίγο , πηγαίνω να της μιλήσω: Την ρωτάω πως την λένε και μου απαντάει με το επικό: Δεν με λένε . Εγώ φυσικά τα έχασα διότι δε το περίμενα και απλώς έκανα αναστροφή και έφυγα. Αυτή η συμπεριφορά είναι γαϊδουριά. Ούτε πήγε με πρόστυχο τρόπο, ούτε της είπα τίποτα χυδαίο. Πήγα με πολύ όμορφο τρόπο. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες. Μάθετε επιτέλους τρόπους. Όσο και να μην σας αρέσει ο άλλος να έχετε τακτ... Θα ήθελα να ήμουν στο μυαλό της και να καταλάβαινα τι κέρδισε με αυτή τη συμπεριφορά.
11
 
 
 
 
σχόλια
Είναι άλλο πράγμα το να είσαι ευγενής, και άλλο να υποχρεούσαι να δεχθείς το φλερτ κάποιου. Και μπορείς κάλλιστα να είσαι ευγενής χωρίς να δεχθείς κανένα φλερτ. Ρωτώντας την κοπέλα ''Πώς σε λένε'', μπορεί πολύ όμορφα να πει ''Δεν ενδιαφέρομαι για γνωριμία, σε ευχαριστώ πολύ'', και εκεί να τελειώσει το πράγμα. Δε θέλει σοφία, αγωγή θέλει και να πατάς στη γη.
Σίγουρα είναι άλλο πράγμα. Αλλά όπως γράφουν και άλλοι σχολιαστές, η ευγένεια συχνά παρερμηνεύεται. Για σένα μπορεί να τελείωνε εκεί, άλλος μπορεί να "εκμεταλλευόταν" την ευγένεια για να συνεχίσει να προσπαθεί και να ρωτάει πχ γιατί δε θες κλπ, και άλλος μπορεί να της απαντούσε: και ποιός σου είπε ότι θέλω γνωριμία; ένα στοίχημα έβαλα με την παρέα μου για το όνομά σου! Επίσης, ο εξομολογούμενος ήδη είχε πάρει παραπάνω από το συνήθες θάρρος, κάνοντας προσωπική ερώτηση χωρίς να έχει προηγηθεί γνωριμία. Η κοπέλα μοιάζει να προσπάθησε να το τελειώσει το συντομότερο, πιθανότατα να αιφνιδιάστηκε κι όλας. Τέλος, ο ίδιος δε το χαρακτηρίζει αγένεια (που ίσως ήταν), αλλά ασέβεια και γαϊδουριά, που δεν ήταν σε καμία περίπτωση. Όταν ρισκάρετε να κάνετε τέτοια ερώτηση χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα, μη το παίρνετε προσωπικά και χαλιέστε μετά.
Δεν σε έβρισε κιόλας. Το ενδιαφέρον κάποιου μας ενδιαφέρει όταν τον βρίσκουμε κι εμείς ενδιαφέρον. Απέρριψε το δικό σου ενδιαφέρον απότομα.Υ.Γ. Επειδή πολλές φορές το να είσαι φιλική παρερμηνεύεται, πολλές κοπέλες αναθεωρήσανε και μαζευτήκανε. Αυτές οι παρερμηνείες γίνονται ακόμη και μέσα σε παρέες. Οπότε για παράδειγμα, με τις κοπέλες έχω το ελεύθερο να κάνω πειράγματα χωρίς να θεωρηθεί πέσιμο ( ενώ δεν είναι) ή να μιλήσω με κάποια στον δρόμο και να 'ναι μια απλή χαλαρή κουβέντα χωρίς να σημαίνει κάτι. Η ίδια συμπεριφορά μου από έναν άντρα μπορεί ερμηνευτεί σαν ερωτικό κάλεσμα και μετά θα φας και βρίσιμο ότι τον ήθελες για επιβεβαίωση, είτε θα χαρακτηριστείς ως πεφτουλού κι εύκολη.
Αυτό που έχετε την απαίτηση η άλλη να ανταποκριθεί σώνει και ντε με ξεπερνά! Εγώ δε βλέπω καμία ασέβεια στη συμπεριφορά της κοπέλας. Δεν ήθελε να πει το όνομά της σε έναν άγνωστο (εσένα), ένοιωσε ότι η ερώτηση παραβίαζε τα προσωπικά της όρια χωρίς να έχει δώσει σχετικό θάρρος, και απάντησε λίγο απότομα ή με χιούμορ! Το ηθικό δίδαγμα είναι ότι δε ρωτάμε κατευθείαν πώς σε λένε! και δεν έχει σημασία αν είμαστε σε "πάρτυ φοιτητικό με πολύ χαλαρό και ωραίο κλίμα", δε ξέρω γιατί το αναφέρεις αυτό, και αν νομίζεις ότι προκύπτει συγκεκριμένη υποχρέωση από αυτό για την κοπέλα να σου πει το όνομά της... Η μόνη εξαίρεση είναι αν είμαστε στο προαύλιο του νηπιαγωγείου! Μιλάμε πρώτα περί ανέμων και υδάτων, βλέπουμε αν υπάρχει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά, και ανάλογα προχωράμε τη συζήτηση! Αν ακολουθήσεις αυτή τη διαδικασία την επόμενη φορά, θα δόσεις και στην κοπέλα την ευκαιρία να σου δείξει με ευγενικό τρόπο αν δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει τη συζήτηση! και να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι πάντα έχει το δικαίωμα να αποσύρει το ενδιαφέρον της!
Επίσης, επειδή νομίζω ότι διάβασα και την εξομολόγηση η οποία λες ότι σε παρακίνησε (http://www.lifo.gr/confessions/view/339649), υπάρχει η εξής διαφορά (με βάση όσα μας λέτε πάντα): αυτού του έδωσε θάρρος η κοπέλα, τη ρώτησε κάτι περί ανέμων, και αυτή τον γείωσε, ενώ εσύ χωρίς να σου έχει δώσει κανένα σημάδι, πήγες και της έκανες προσωπική ερώτηση.
Αν κάποια δεν επιθυμει να φλερτάρει, όσι ευγενικός και καλότροπος να εισαι, παραβιάζεις όρια. Η συνήθης απάντηση στην παραβίαση ορίων πρέπει να ειναι δυναμική, αλλιώς μια χαλαρή αντιδραση μπορει να παρερμηνευτεί ως αποδοχή και προσκληση για περισσότερο κυνήγι.
Λινδος 2004:-γεια!να σε ρωτησω απο που πήρες την γρανιτα;(ηθελα γρανιτα κ την είδα που την κρατούσε)-Τι λέει αυτός ρε μαλακα;(ρώτησε την φίλη της παραπερα)Συγνώμη το τάδε κατάστημα γνωρίζεις που βρίσκεται;(ηταν στον ίδιο δρόμο που είμασταν αλλα δν το γνώριζα)Με κοιτάει,με κοιτάει κ έφυγε.
Ναι βρε. Μιλούσε ποιο μετα στο κινητό οταν τελικα πέρασα απο διπλα της. Ηταν απο αυτες που νομίζουν οτι της την πέφτεις...κ ρωτησα αυτην γιατι ηταν πιο κοντα μου.μετα ρωτησα αλλου.Κ η πρωτη ηταν απο αυτα τα αλανια...ειχε παρτυ με dj την ms lefki κ κλαιν..Βέβαια της απάντησα...Κ μετα με εβρισε παλι καθως πήγαινε στην παρεα της κ τα είπε ολα...κ μετα με κοζαραν τα τα υπολοιπα αλανια..γεα!
Συμφωνώ με όσα γράφεις. Να πω ωστόσο ότι σε αρκετές περιπτώσεις η ευγενική απόρριψη μιας γυναίκας δεν εκλαμβάνεται ως απόρριψη. Όταν η συμπεριφορά του άλλου αγγίζει την παρενόχληση, σε εξαναγκάζει να μιλήσεις απότομα και με αγένεια. Έτσι, σε μια μελλοντική γνωριμία είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί το μοτίβο που λειτούργησε, γιατί γίνεσαι επιφυλακτικός και προκατειλημμένος.