Ο Zαχαρίας Mαυρομανωλάκης και ο Σάββας Μπάρκουλας μετά από 10 χρόνια στο Γαλάτσι, όπου το Αρισμαρί κι Αβάρσαμο έχει αφήσει το δικό του γευστικό στίγμα στην κατηγορία ελληνική κουζίνα, έφεραν στους Αμπελόκηπους το νέο τους πρότζεκτ. 

 

Το ΑΡΙΣΜαΡί & ΑΒάΡΣαΜο streetfood στο νούμερο 46 της οδού Δημητσάνας είναι ένα comfort food στέκι όπου ο σεφ Μιχάλης Δωρόθεος και η ομάδα του δημιουργούν πιάτα με γαστρονομικές λεπτομέρειες. Μόνο που εδώ η ανάγκη για γρήγορο φαγητό γίνεται απόλαυση και έχει όλη την υψηλή ποιότητα που κάνει κάθε πρόταση να ξεχωρίζει.

 

AΡΙΣΜαΡί & ΑΒάΡΣαΜΟ

 

Smashed burgers, σαλάτες, τάκος, κροκέτες, νάτσος και bao buns είναι κάποιες από τις προτάσεις του καταλόγου, όλες χορταστικές, νόστιμες και φτιαγμένες με υλικά διαλεγμένα με προσοχή. Πρέπει να δοκιμάσεις το Double smashed burger με 2 μοσχαρίσια μπιφτέκια ή, αν προτιμάς μια εκδοχή με κοτόπουλο, θα αγαπήσεις το Fried chicken burger με παναρισμένο τηγανητό κοτόπουλο που έχει μαριναριστεί για 12 ώρες, ώστε να διατηρεί την τρυφερότητα και τη νοστιμιά του. Η αμερικανική κουζίνα εμπνέει τα γκρατιναρισμένα ζυμαρικά mac & cheese με κρέμα καλαμποκιού, παρμεζάνα και τσένταρ, ένα λαχταριστό πιάτο που αποκτά φανατικό κοινό και είναι σίγουρα must try.

 

Το ΑΡΙΣΜαΡί & ΑΒάΡΣαΜο streetfood φροντίζει και τους vegan foodies με προτάσεις όπως το Mushroom melt burger με vegan ψωμί, ψητά μανιτάρια Ρortobello και λιωμένο vegan τυρί, την Quinoa σαλάτα με ψητά καρότα και τη δροσερή Caesar’s σε μια εκδοχή χωρίς κοτόπουλο. Θρεπτικό και νόστιμο το Buddha Βowl με ρύζι μπασμάτι, γλυκοπατάτα, μανιτάρια Ρortobello, τηγανητό αυγό και peanut butter sauce, αλλά και την Chopped με iceberg, αγγούρι, ντοματίνια, καλαμπόκι, μπέικον και ρεβίθια. 

 

AΡΙΣΜαΡί & ΑΒάΡΣαΜΟ
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Αφού γευτείς τις comfort επιλογές του ΑΡΙΣΜαΡί & ΑΒάΡΣαΜο streetfood, πρέπει να δώσεις στον εαυτό σου τη χαρά ενός cheesecake φιστικοβούτυρο που θα ολοκληρώσει το γαστρονομικό σου ταξίδι με την ιδιαίτερη γεύση του. Το new entry των Αμπελοκήπων ήρθε για να κατακτήσει μια θέση στην καρδιά μας και να κάνει το καθημερινό μας φαγητό όχι απλώς ανάγκη αλλά επιθυμία.

 

Δημητσάνας 46, Αμπελόκηποι, 210 6453011 

arismari-avarsamo.gr

Facebook: ΑΡΙΣΜαΡί & ΑΒάΡΣαΜΟ 

Οδηγός Γεύσης