Πώς να κλωνοποιήσετε ένα Μαμούθ: μια νύχτα ανάγνωσης στο Radio Books

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου

LIFOTEAM 3.7.2015 | 14:25

 

Μια νύχτα ανάγνωσης γύρω από την ποιητική της απο-εξαφάνισης στην οικονομία των κλικ που βασίζεται σε κείμενα του Valentinas Klimašauskas.

 

Χρησιμοποιώντας τη δομή παραδοσιακών Λιθουανικών πολυφωνικών τραγουδιών, η βραδιά θα ενώσει θραύσματα, ποιήματα, αποσπάσματα, ιστορίες για νέες φιλίες (ως μεταφορά για ένα παλιό internet), 3D εκτύπωση ανθρώπων στον Άρη, τηλεμεταφορά κλωνοποιημένων μαμούθ, το Residency της Ριζικής Επέκτασης Χρόνου του Jaromir Hladík, γιατί η Γερτρούδη Στάιν δεν θα πέρναγε το τεστ του Turing, το AI της γλώσσας, και τυχαίες ομάδες μετα-ανθρωπιστικών ασεμπλάζ.

 

Γεννημένος αφού το Voyager 1 έφυγε από τη Γη, ο Valentinas Klimašauskas είναι γράμματα, αλλά επίσης επιμελητής και συγγραφέας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα belles-lettres της ρομποτικής και την άνιση κατανομή του μέλλοντος. Το βιβλίο του "Β και/ή ένας Οδηγός Έκθεσης Σε Αναζήτηση της Έκθεσης του", που δημοσιεύθηκε το 2014 από το Torpedo Press, Όσλο, περιέχει γραπτές εκθέσεις που επιπλέουν στο Χώρο και το Χρόνο, με ή μέσα σε ένα αστείο, το μυαλό κάποιου, το Voyager 1, την σπηλιά Chauvet ή μέσα στο μυθιστόρημα «2666» του Roberto Bolaño. Ο Valentinas ζει και εργάζεται μεταξύ της Αθήνας και του Βίλνιους. Περισσότερα κειμενά του βρίκονται στο selectedletters.it

 

Radio Books Πετράκη 15 στις 20:00

 

Η ανάγνωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και με σειρά προτεραιότητας. Οι πλησιέστερες στάσεις του μετρό είναι το Σύνταγμα και το Μοναστηράκι.

 

Οι δράσεις του Radio Athènes στηρίζονται από τον οργανισμό Outset. Ελλάδος
www.radioathenes.org