Διαγωνισμός για το νέο βιβλίο "Η Ανατολή" της Victoria Hislop

10 τυχεροί θα κερδίσουν υπογεγραμμένα αντίτυπα

LIFOTEAM 15.10.2014 | 16:01

Στις 22 Οκτωβρίου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα το νέο πολυαναμενόμενο βιβλίο της Victoria Hislop, Η Ανατολή. Η ιστορία του μεταφέρεται αυτή τη φορά στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στην πόλη της Αμμοχώστου και εξελίσσεται στην πιο τραγική χρονική περίοδο για την ιστορία του νησιού. Είναι ένα βιβλίο που θα αγαπήσουν οι αναγνώστες του, όπως έχει ήδη γίνει με Το Νησί και Το Νήμα.

 

Μέσα στα πλαίσια της νέας αυτής κυκλοφορίας το lifo.gr σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα εξασφάλισαν υπογεγραμμένα αντίτυπα από τη συγγραφέα του μυθιστορήματος. Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό και να μπείτε στην κλήρωση, στέλνετε καθημερινά, έως τις 21 Οκτωβρίου, sms στο 19000 αναγράφοντας LIFOA με κόστος 1,23€/sms (περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.). Δέκα μεγάλοι τυχεροί θα κερδίσουν από ένα υπογεγραμμένο βιβλίο.

 

Σύντομη περιγραφή:

Η Αμμόχωστος το 1972 είναι ο τέλειος τουριστικός προορισμός. Χρυσές αμμουδιές, ζεστοί άνθρωποι, υπέροχη φύση. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ζουν αρμονικά και παρά το επιβαρυμένο παρελθόν που μοιράζονται οι δύο λαοί, όλα δείχνουν να έχουν ξεχαστεί.

Η εισβολή ανατρέπει τις ζωές τους, η πόλη ερημώνει καθώς οι βομβαρδισμοί καταστρέφουν πολλά κτίρια και ο στρατός καταλαμβάνει την περιοχή. Οι τελευταίοι κάτοικοι της Αμμοχώστου που κρύβονται και συντηρούνται με επιδρομές στα εγκαταλελειμμένα σπίτια και μαγαζιά, είναι η οικογένεια του Μάρκου Γεωργίου, πατέρας, μητέρα και αδελφή με σύζυγο και μωρά. Σύντομα συνειδητοποιούν ότι μια άλλη οικογένεια κρύβεται στην πόλη. Πρόκειται για την Τουρκοκύπρια φίλη της μητέρας του Μάρκου με την οικογένειά της. Οι δυο οικογένειες θα ενωθούν για να επιβιώσουν, καταλαμβάνοντας το έρημο ξενοδοχείο –έμβλημα που η οικογένεια Παπακώστα έχει εγκαταλείψει...