O νικητής του Man Booker Prize 2017, Τζορτζ Σόντερς έρχεται στην Αθήνα

Θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή των βιβλίων του στην Ελλάδα, Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη για την αμερικανική λογοτεχνία

Ο κορυφαίος Αμερικανός διηγηματογράφος Τζορτζ Σόντερς, νικητής του The Man Booker Prize 2017 για το πρώτο του μυθιστόρημα «Λήθη και Λίνκολν», έρχεται στην Αθήνα το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 20:00, στο Πόλις Art Café.

 

Ο δημοφιλής συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή των βιβλίων του στην Ελλάδα, Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη, για το παρόν και το μέλλον της αμερικανικής λογοτεχνίας. Τη συζήτηση, που εντάσσεται στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Γρηγόρης Μπέκος.

 

Ο Τζορτζ Σόντερς έχει γράψει εφτά βιβλία, ανάμεσα στα οποία οι συλλογές διηγημάτων «Δεκάτη Δεκεμβρίου» (Folio Prize 2014) και «Pastoralia». Έχει υπάρξει υπότροφος του Ιδρύματος Lannan, της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών, και του Ιδρύματος Guggenheim.

 

Το 2006 τιμήθηκε με την Υποτροφία MacArthur. Το 2013 του απονεμήθηκε το Βραβείο Διηγήματος PEN/Malamoud, ενώ συμπεριλήφθηκε στον Κατάλογο του Time με τους εκατό πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο. Διδάσκει στο Πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Σύρακιουζ.

 

Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Λήθη και Λίνκολν», απέσπασε το The Man Booker Prize 2017. Η Τίνα Μανδηλαρά έγραψα σχετικά στη Lifo: «Το σημαντικότερο βραβείο αγγλόφωνης λογοτεχνίας απονεμήθηκε στο πρώτο μυθιστόρημα ενός σπουδαίου διηγηματογράφου, που έχει αφήσει στίγμα και στα μεγάλα αμερικανικά έντυπα. [...] Ο Τζορτζ Σόντερς αξίζει να διαβαστεί, και κυρίως αξίζει για τη συνολικότερη στάση ζωής του».

 

Από τις Εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορούν τα βιβλία του «Δεκάτη Δεκεμβρίου» (2015), «Με τα συγχαρητήριά μου- Σκέψεις για την καλοσύνη» (2015) και «Λήθη και Λίνκολν» (2017), σε μετάφραση Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη. Τα βιβλία θα διατίθενται προς πώληση στον χώρο της εκδήλωσης κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

 

Μετά τη συζήτηση ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

 

Info:

Πόλις Art Café

Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, 20:00

Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Βιβλίου