11ο Ρεσιτάλ Λατινοαμερικανικής Ποίησης στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το ρεσιτάλ ποίησης, εμπλουτισμένο φέτος με την παρουσία της Ευρώπης, τιμά την ποιητική ποικιλομορφία

Μια βραδιά για τους λάτρεις της λατινοαμερικανικής ποίησης -και όχι μόνο- θα πραγματοποιηθεί στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 8:00, και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας τεσσάρων δραστήριων ινστιτούτων.


Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Cervantes, το Goethe-Institut και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, συμμετέχει στο 11ο Ρεσιτάλ Λατινοαμερικανικής Ποίησης, που εμπλουτισμένο φέτος με την παρουσία της Ευρώπης, τιμά την ποιητική ποικιλομορφία.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν είκοσι τέσσερα ποιήματα στα ισπανικά, στα πορτογαλικά και στην ισπανο-εβραïκή γλώσσα (ladino), καθώς και ποιήματα και ερμηνείες μελοποιημένης ποίησης από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην πρωτότυπή τους γλώσσα, με μετάφραση στα ελληνικά και τα γαλλικά.


Το Ρεσιτάλ Λατινοαμερικανικής ποίησης τα τελευταία χρόνια σημειώνει αξιοσημείωτη επιτυχία, καθώς κάθε χρόνο ένα όλο και μεγαλύτερο κοινό συναντιέται για να γιορτάσει την ποιητική ποικιλομορφία και να μοιραστεί τις λέξεις και τις ιδέες αυτών των φωνών.


Μετά την παρουσίαση των ποιημάτων, η βραδιά θα κλείσει με ένα ποτήρι κρασί.

 

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Αuditorium Τheo Αngelopoulos

Σίνα 31, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3398600

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, 8:00

Είσοδος ελεύθερη