ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.8.2019 | 22:07

Δεν αντέχω άλλο τη ξενιτιά

3 χρόνια στην ξενιτιά. Ολομόναχη ήρθα και αναρριχήθηκα ταχύτατα επαγγελματικά.. Ναι, έχω λεφτά, ναι έχω ανέσεις, ναι ντυνομαι φιγουρινι και πηγαίνω στα καλύτερα.. Ζωαρα ε? Προλάβατε να ζηλέψετε? Κι όμως η ψυχή μου είναι κενή. Τίποτα δεν αναπλήρωσε στο άπειροελάχιστο τους αγαπημένους μου ανθρώπους.. Θέλω την αγκαλιά της μάνας μου που ζέσταινε το είναι μου. Θέλω το χέρι του πατέρα μου γύρω από τους ώμους μου και το φιλί του στο μέτωπο μου. Θέλω το χαμόγελο της αδελφής μου που σε λίγο καιρο θα φέρει στον κόσμο το ανιψακι μου. Θέλω να παίζω με το ανιψακι μου. Θέλω να μοιράζομαι χαμόγελα και δάκρυα. Θέλω όσους με γνωρίζουν από μπέμπα κ δεν χρειάζονται κόπο κ αποδείξεις για να μ αγαπάνε.. Οχι, δεν χάρηκα που πήρα προαγωγή κ αύξηση σ ένα μόλις χρόνο δουλειάς . Δεν χάρηκα, μόνο ικανοποιηθηκα για την υλική ανταμοιβή. Δεν μου δίνει χαρά το i Phone, η BMW, η στυλατη γόβα.. Να καούν φωτιά να πάρουν δάκρυ δεν θα χυσω. Θέλω να χαρώ τους γονείς μου για όσα χρόνια τους απομένουν. Να είμαι στο προσκέφαλι τους αν αρρωστήσουν όπως ήταν αυτοί στο δικό μου ούσα παιδάκι.. Θέλω να γεράσω κοντά στην αδελφούλα μου. Θέλω να παντρευτώ στην Ελλάδα και να εμφυσησω στα παιδιά μου τις παραδόσεις μας. Θέλω να ακούω Έλληνες γύρω μου. Θέλω τις ρίζες μου. Θέλω τους ανθρώπους μου. Υπάρχουν κινητά ακόμη με 30€, ρούχα απ τη λαϊκή, η ζωή στο χωριό μου ήταν φθηνή. Ξέρω να καλλιεργώ, ξέρω ότι μ έναν λαχανοκηπο, 5 κότες κ 2 κατσίκες δεν πείνας. Έτσι μεγάλωσα κ δεν πείνασα ποτέ.. Μάνα, πατέρα, αδελφή, παππού μου, φίλοι μου, συγχωριανοι κ συγγενείς μου αγαπημένοι, τον άλλο μήνα σας εχω έκπληξη.. Θα σκάσω μύτη με τα μπαγκάζια μου στην αυλή του πατρικου μου. Τα παρατάω όλα.. Η ψυχή μου διψάει γι αγάπη.. Τα έζησα τα λουσα, δεν τα θέλω δεν με θέλουν. Πατριδαααααα ερχομαιιιιιιιι
10
 
 
 
 
σχόλια
Σοφή απόφαση.Μην ακούς κανένα κεφτέ που μιλάει για εξελίξεις και επαγγελματική ανέλιξη και κολοκύθια τούμπανα.Οι περισσότεροι κάποια μέρα θα κοπανάνε το κεφάλι τους στον τοίχο για τα χρόνια που έχασαν σαν ηλίθιοι πιστεύοντας ότι κάτι περισσότερο θα κάνουν στη ζωή τους.Και όταν λέμε περισσότερο μιλάμε ακριβώς για τα iPhone και τις BMW που λες και μια αποστειρωμένη ζωή.Κορόιδα.
Εζησα περισσοτερα (5) χρονια στο εξωτερικο. Ειχα ακριβως τους ιδιους προβληματισμους με εσενα. Θα μπορουσα να εχω γραψει εγω το μηνυμα σου. Επεστρεψα (εδω και πολλους μηνες) δεν εχω καταφερει τιποτα απ οσα ονειρευομουν. Εξω ειχα χρηματα , καλη δουλεια, αλλα καθολου ζωη και κανενα διπλα. Πισω δεν εχω
(πατηθηκε κατα λαθος το καταχωριση, οποτε συνεχιζω εδω)Πισω δεν εχω δουλεια και ουτε μπορω να εχω καθολου ζωη. Και μαζι με ολα, εχω παρασυρει σε αυτη τη στεναχωρη κατασταση και τους δικους μου.
Αρχικά κάποιος ίσως να έλεγε ότι είσαι αχάριστη, ή με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι σου.Εγώ δε θα πω αυτό.Θα σου πω ότι θεωρώ πως το πρόβλημα σου δεν είναι η ξενιτιά, αλλά το ότι βλέπεις τα πράγματα πολύ επιφανειακά και ως καρτ ποστάλ και kodak moments.Ακυρώνεις την επιτυχία σου και τα μέσα που σου παρέχει, μειώνεις τη σκληρή δουλειά, τις ικανότητές σου και την ανταμοιβή σου για αυτά, σε απλά "λούσα" και "ζωάρα".Τα πάντα είναι αυτό που θες να είναι.Εγώ για παράδειγμα, στα "φιγουρίνια" και στις "ανέσεις" θα έβλεπα ότι έχω τη δυνατότητα να φροντίζω και να "εξοπλίζω" τον εαυτό μου κατάλληλα για την καθημερινή μου ζωή και τους επόμενους στόχους μου. Αντί για "ζωάρα", θα έβλεπα τα κεφάλαια που μου δίνουν τη δυνατότητα να επενδύσω στο μέλλον μου και τους στόχους αυτούς.Τι θες για το μέλλον; Φαίνεται να έχεις ψηλά την οικογένεια. Θες να κάνεις οικογένεια;Έχεις λοιπόν όλα τα σύγχρονα μέσα να βρεις τον άνθρωπο που επιθυμείς για να την κάνεις. Όταν θα φτάσεις να την κάνεις, θα έχεις τα μέσα για να την αναθρέψεις και για να μην υποφέρει η οικογένειά σου από πολλά καθημερινά άγχη και προβλήματα, ενώ θα μπορείς να έχεις προνοήσει και για το μέλλον των παιδιών σου.Φαϊ, σπίτι, μετακινήσεις, ρούχα, μωρουδιακά, σχολεία, έξτρα εφόδια για εκπαίδευση και μέλλον δεν έρχονται τσάμπα, είναι μάλιστα πολύ ακριβά.Θες να κάνεις κάτι άλλο; Να πάρεις ένα άλλο πτυχίο; Να ασχοληθείς πιο ενεργά με ένα χόμπι ή την τέχνη; Έχεις εξασφαλίσει την ελευθερία να το κάνεις.Καλώς ή κακώς, στο σύγχρονο πολιτισμό μας η ελευθερία εξαρτάται από το χρήμα.Σχετικά με την υπάρχουσα οικογένεια που σου λείπει - μήπως χρειάζονται κάτι έξτρα, κάποια υλική βοήθεια; Μπορείς να το παρέχεις.Δε μπορείς με τόση άνεση που έχεις να τους κλείνεις κανένα ταξιδάκι να σου έρχονται; Να κανονίζεις την άδειά σου ώστε να έρχεσαι πιο πολύ;Οι δικοί σου και η αδερφή σου έχουν διαμορφώσει την (προσωπική) ζωή τους. Έχουν επιλέξει πού θέλουν να είναι. Εσύ ξέρεις τελικά πώς θες να διαμορφώσεις τη δική σου προσωπική ζωή; Και να έρθεις, δε μπορείς 24 ώρες να είσαι στα πόδια της αδερφής σου και της δικής της οικογένειας, ούτε στο πατρικό σου.Ακολούθησε τα όνειρά σου, αλλά σκέψου πρώτα σφαιρικά και βαθιά, να είσαι σίγουρη.Ό,τι καλύτερο εύχομαι!
Είναι σεβαστό το πως νιώθεις και σαφώς πρέπει να δίνουμε σημασία στο τι πραγματικά θέλει ο εαυτός μας. Μην εξιδανικεύεις όμως. Μην επιστρέψεις χωρίς να έχεις βρει μια δουλειά. Πίστεψε με, αν επιστρέψεις και δεν βρίσκεις κάτι, πάλι δεν θα είσαι καλά. Επέστρεψε και δούλεψε εδώ για ένα διάστημα και αν ξεκαθαρίσεις ότι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις, τότε μείνε και χτίσε τη ζωή σου εδώ.
Οταν υπαρχει αποσταση ολα ειδυλλιακα μας φαινονται. Τωρα γκρινιαζεις που σου λειπουν οι γονεις σου και οι γνωστοι σου, αν πας Ελλαδα θα γκρινιαζεις που θα δουλευεις 12 ωρες/μερα για 400 ευρω. Και πιστεψε με η μεταβαση απο τη ζωη με τις ανεσεις που εχεις συνηθισει σε μια ζωη με 30 ευρω κινητο και ΜΜΜ και να μετρας ποσα ευρω σου εμειναν μεχρι το τελος του μηνα, θα ειναι πιο δυσκολη απ'οσο πιστευεις.The grass is always greener on the other side.Οπως και να'χει, αν την πηρες την αποφαση σου, σου ευχομαι μια ομαλη μεταβαση και πολλη τυχη!
Θέλεις να ανταλλάξουμε θέσεις; Δεν ειρωνεύομαι, το εννοώ! Εγώ θα ήθελα πολύ να ζήσω στο εξωτερικό, σε μια κοινωνία με άλλη κουλτούρα από τη δική μας, καλύτερη υποθέτω αν μιλάμε για δυτική Ευρώπη, και πολύ καλή δουλειά. Πάντως κοίτα να δεις, είναι κρίμα εσύ που νιώθεις έτσι να είσαι στην ξενιτιά και εγώ που θέλω σαν τρελή να ρίξω μαύρη πέτρα πίσω μου να μένω με τους δικούς μου. Άτιμη ζωή!