ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.10.2017 | 22:00

Θέλω να αρχίσω να ζω

Το τελευταίο διάστημα με έχει πιάσει υπερβολικό άγχος, (για τη ζωή, για τη σχολή, για όλα) σε βαθμό που δυακολεύομαι να ανταπεξέλθω στην καθημερινότητα. Τα τελευταια χρονια εχω ερθει αντιμετωπη, λογω διαφορων γεγονοτων, με καταθλιπτικα επεισοδια και διαταραχες αγχους που με έχουν φέρει πίσω στη ζωή μου.Κοντεύω τα 21 και σπουδαζω σε μια απαιτητική σχολη 5ετους (που δε με είμαι σίγουρη αν δε μου αρέσει ή τα προσωπικά μου αδιέξοδα δε με αφήνουν να αφοσιωθώ). Τα τελευταία δύο τρία χρόνια είμαι εντελώς στάσιμη, δεν παίρνω όσα εφόδια και γνώσεις θέλω -όχι γτ δεν θέλω αλλά γιατί είμαι τρομερά αναβλητική και ανασφαλής-και τώρα πια νιώθω πως πνίγομαι. Στα μαθήματα τα πάω καλά λόγω τελειομανίας και τυπικότητας( χρωστάω βέβαια 4 και αυτό με αγχώνει πάρα πολύ) αλλά και πάλι δεν είμαι ευχαριστημένη. Γενικά δεν με ικανοποιεί τίποτα, δεν ξέρω τι θέλω, έχω ένα μόνιμο άγχος και μια θλίψη. Δεν βρίσκω τπτ ενδιαφερον και ευχαριστο στη ζωη. Θα ηθελα να ζω πιο ξεγνοιαστα. Ευτυχως εχω μια πολυ αγαπημενη οικογένεια και αντλώ κπ δύναμη απο εκεί. Θέλω να πάρω τη ζωή στα χέρια μου, να πάρω πρωτοβουλίες, ρίσκα. Να πάψω να υπεραναλύω τα πάντα, και να ευχαριστιέμαι την καθημερινότητα...Θέλω να αρχίσω να ζω κι όχι να επιβιώνω απλά. Κι αυτό θα κάνω. Αλλά επειδή δεν μπορώ να το χειριστώ μόνη μου αποφάσισα βα ζητήσω τη βοήθεια ψυχολόγου. Ώρα για αλλαγες..(Συγγνώμη αν κούρασα_ηθελα να τα πω καπου)
3
 
 
 
 
σχόλια
Εμένα πάλι αυτό που περιγράφεις μου ακούγεται φυσιολογικό που το παθαίνεις και μάλιστα στην ηλικία αυτή. Τα διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν στην κοινωνία και στη χώρα μας ενδεχομένως να σε έχουν επηρεάσει σε κάποιο βαθμό και ειδικά αν είσαι άτομο με έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι λογικό να κλονίζεται η πίστη στον εαυτό σου. Δεν είναι πάντα κακό να είσαι ενσυνείδητος (ή ευσυνείδητος, δεν ξέρω ποιο είναι το σωστό, αν θέλετε διορθώστε με) αρκεί να μη σε παίρνει από κάτω. Από τη στιγμή που κρίνεις πως ένας ειδικός θα σε βοηθήσει, να το κάνεις, ελπίζω έτσι να μπορέσεις να δεις διαφορετικά κάποια πράγματα και να βρεις την ηρεμία που σου λείπει.
Πριν λίγους μήνες ήμουν και εγώ σε μια παρόμοια φάση καθώς δε μου άρεσε τίποτα και γενικά ένιωθα πως δε ζω, πως απλά υπάρχω. Μετά από πάαααρα πολλή σκέψη και κάποια στιγμή που λέω δεν πάει άλλο, έκλεισα ραντεβού σε ψυχολόγο. Μέχρι τελευταία στιγμή σκεφτόμουν να μην πάω, αλλά ευτυχώς για μένα πήγα. Μετά από περίπου 5 μήνες, δεν μπορώ να σου πω ότι έχω αλλάξει πλήρως ή ότι έχω κάνει όσα θα ήθελα, αλλά νιώθω ότι κάνω καθημερινά βήματα προς έναν καλύτερο εαυτό και φτιάχνω μια πιο ευχάριστη για μένα ζωή. Σίγουρα έχω και πισογυρίσματα που με διαλύουν, αλλά μέρα με τη μέρα παίρνω όλο και περισσότερη δύναμη. Καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι και πόσο σε πνίγει όλο αυτό. Να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σου σε όλο αυτό. Ελπίζω να αλλάξουν τα πράγματα και με τη βοήθεια και του ειδικού να αρχίσεις να ζεις όλα όσα θες και να αγαπήσεις και τον εαυτό σου! Καλή συνέχεια και καλό πτυχίο :)
Καταλαβαίνω ότι είσαι είτε σε πολυτεχνική σχολή είτε σε σχολή εφαρμοσμένων επιστημών. 4 μαθήματα δεν είναι τίποτα τι-πο-τα. Θα τα περάσεις κάποια στιγμή. Και στα 6 ή στα 7 χρόνια να τη βγάλεις τη σχολή, δεν πειράζει, δε θα σε κρίνει κανένας γι'αυτό, ούτε λέει κάτι για την αξία σου. Μπράβο για την απόφασή σου (και το κουράγιο σου) να πας σε ψυχολόγο. Θα σου πω να του δώσεις ένα περιθώριο 2-3 ραντεβού να δεις αν σου κάνει και αν ταιριάζετε, αν ναι καλώς, αν όχι μην απογοητευτείς, ψάξε για άλλον επαγγελματία. Καλή αρχή!