Σακκάς: «Πάμε μέχρι το τέλος ρε!»

Σακκάς: «Πάμε μέχρι το τέλος ρε!» Facebook Twitter
45

Στους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να τους συμπαρασταθούν απευθύνθηκε από το δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται, συνεχίζοντας την απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την παράταση της προφυλάκισής του, πέραν του νόμιμου προβλεπόμενου ορίου των 30 μηνών. Ήδη ο Σακκάς που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», συμπληρώνει 32 ημέρες απεργία πείνας.

Από το παράθυρο του δωματίου του ο Σακκάς εμψύχωσε το συγκεντρωμένο πλήθος φωνάζοντας «Πάμε μέχρι τη νίκη. Μέχρι το τέλος ρε!» και οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας: «Κώστα γερά ως τη λευτεριά»

 

Ελλάδα
45

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Μην προσβάλλετε άλλο πια τη νοημοσύνη μας. Ο κ. Σακκάς χρησιμοποιεί νομικούς τακτικισμούς και έχει λάβει αναβολές για να μη διακαστεί. Έρχεται τώρα να πατήσει στο Σύνταγμα, εξαπατώντας την κοινή γνώμη, πατώντας ψευδεπίγραφα πάνω στο κοινό περί δικαίου αίσθημα για να δικαιωθεί. Πρόκειται για μηχανισμό που έχει στήσει με το δικηγόρο του (και, για το συμφέρον του, καλά έχει κάνει). Όσοι περάσαμε και έξω από τη Νομική θα σου βεβαιώσουμε ότι η υπόθεση κάνει μπαμ ότι είναι τρικ δικολάβου. Έλεος πια. Είπα να μη μιλήσω αλλά υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου. Μη φάτε όχι 30 μέρες, αλλά 2 και αν μπορείτε να φωνάξετε από το παράθυρο εμένα να με φτύσετε.
Ο Σακκάς παίρνει 6 αναβολές (!) μέσω του δικηγοράκου του όταν η δικάσιμος έχει οριστεί υπερβολικά γρήγορα για τα Ελληνικά δεδομένα, μέσω ψήφισης ειδικού βουλεύματος.Ζητάει την εφαρμογή του νόμου όταν ο ίδιος παρακωλεί την εφαρμογή τους, για να βγεί σαν το Μαζιώτη.
ρε παιδιά μια άσχετη ερώτηση να κάνω, γιατί το είχα πάντα απορία μιας και δεν είμαι αναρχικός και δεν καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης.Οι αναρχικοί δεν πιστεύουν και δεν αναγνωρίζουν κράτος ,εξουσίες ,νόμους. Μάχονται εναντίον του συστήματος διαπράττοντας ένα σωρό ποινικά αδικήματα αφού έτσι και αλλιώς δεν αποδέχονται όπως είπαμε τους νόμους. Γιατί όταν τους πιάνουν επιστρατεύουν τους καλύτερους δικηγόρους και φωνάζουν για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους τα οποία πηγάζουν απο το Σύνταγμα που δεν το αναγνωρίζουν. Θέλω να πώ ότι τον να επιχειρούσαν να αποδράσουν σκοτώνοντας φύλακες , βάζοντας βόμβες στο σωφρονιστικό κατάστημα θα το καταλάβαινα αλλά να επικαλείσαι με τέτοιο πάθος τους ίδιους νόμους που δεν αναγνώρισες και δεν σεβάστηκε ποτέ μου κάνει κάπως περίεργο. Οι νεαροί απο την ληστεία στην Κοζάνη μετά τον ξυλοδαρμό είχαν δηλώσει ότι δεν τους ενδιέφερε η τιμωρία των μπάτσων για τον βασανισμό τους και δεν υπέβαλαν μήνυση καθώς θεωρούν ότι ήταν αναμενόμενο οι μπάτσοι να λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο κτλ κτλ. Αν τους πετύχαιναν έξω θα τους καθάριζαν όμως. Εδώ βλέπω μια λογική, μια "αντρίκια" στάση με συνέπεια. Αλλά στην περίπτωση Σακκά και πολλών άλλων δεν καταλαβαίνω.Α και μη μου πεί κανείς ότι το σύστημα το πολεμάς με τα όπλα του γιατί αν το πίστευε αυτό δεν θα ξεκινούσε ποτέ ένοπλο αγώνα.
Μπράβο αταξινόμητε!τώρα που απάντησες με τόση οξυδέρκεια ένιωσα χώμα!Α!και χρέος έχεις έτσι κι αλλιώς χάριν σε κάτι μη τρομοκράτες που έκαναν και psi οι φωστήρες!
Όταν όλοι εσείς που λοιδορείτε το Σακκά κατανοήσετε ότι η διαφωνία και ο θόρυβος για το όλο ζήτημα δεν είναι για το τι πιστεύει(που είναι και δικαίωμά του τελικά),αλλά για το πως μεταχειρίζεται έναν άνθρωπος από ένα επίδοξο κράτος δικαίου,ίσως μπορεί να ξεκινήσει ουσιαστική κουβέντα!
Ααα επίσης ψάχνω να βρω βιντεάκια με αίμα βρεφών, τα απομνημονεύματα του Γκέμπελς και κανένα βιντεοκλιπ του καιάδα. Ή έστω καμιά ομιλία του Ανατολάκη ή του Πολύδωρα να φτιαχτώ ρε αδελφέfacepalm ή καλύτερα το Ελληνικότερον ΟΡΣΕ για να μην έχω και χρέη!
Πας καλα? Αν δεν ηταν ο Αταξινομητος η lifo θα ηταν Indymedia 2.0 ! Ειναι βαρετο να ακους μονο την ιδια αποψη.Και γενικως τι αθλιο post ηταν αυτο που εκανες? Ειδες οτι σε αυτο το αρθρο ειναι ολοι μαζι με τον Σακκα, και ο αταξινομητος ειπε κατι διαφορετικο κ ειπες να μαζεψεις likes?Τραγικο ρε geos
Χειρότεροι φασίστες από τους Χρυσαγίτες. Τουλάχιστον όταν τους πιάνουν αυτούς ούτε μιξοκλαίγονται ούτε φωνάζουν την μαμά τους ούτε βάζουν τους μεγαλοδικηγόρους τους να παίρνουν την μια αναβολή μετά την άλλη
30 μέρες απεργία πείνας, είναι "μυγοκλαίγομαι"; Άσχετα αν συμφωνείς με τα πιστεύω του Σακκά ή του κάθε Σακκά! Εν τω μεταξύ, οι χρυσαβγίτες είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του "δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα" και της προσπάθειας για σκαπουλάρισμα, πάντα μα ΠΑΝΤΑ!
Ναι μισοκλαίγομαι είναι! Επιχειρώ την οσιοποίηση μου!! Δεν έχει τα κάκαλα να σταθεί απέναντι στην δικαιοσύνη. Αυτό είναι ανδρεία. Να αναλάβεις την ευθύνη των πράξεων σου και την ποινή που της αναλογεί! Όχι να βάζεις τον μεγαλοδικηγόρο σου Ραγκούση να παίρνει την μια αναβολή μετά την άλλη με σκοπό την αποφυγή της δίκης σου. Έλεος δηλαδή!
"..., οι χρυσαβγίτες είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του "δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα"Ενώ ο Ρωμανός τι έκανε μέχρι που τον έπιασαν. "δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα" δεν έλεγε; Ο συγκεκριμένος τι κάνει;; Ισχυρίζεται πως είναι πολιτικός κρατούμενος και τίποτα περισσότερο.
''Δεν έχει τα κάκαλα να σταθεί απέναντι στην δικαιοσύνη. Αυτό είναι ανδρεία. Να αναλάβεις την ευθύνη των πράξεων σου και την ποινή που της αναλογεί!''καλα ποια δικαιοσυνη και ποια ποινη δεν καταλαβαινεις οτι τον κρατανε παρανομα? δεν ξερεις να διαβαζεις?
Η Σκορδελη παντως που ανεφερε καποιος πιο πανω και κατηγορειται για αποπειρα ανθρωποκτονιας αν δεν κανω λαθος εχει παρει 9 αναβολες. Ο Περιανδρος που ηγηθηκε ομαδας εφοδου που παρολιγο να σκοτωσει τον φοιτητη Κουσουρη κρυβοταν μια δεκαετια σχεδον στη λατινικη αμερικη και τωρα κλαιγεται που δεν τον στηριξε ο μιχαλολιακος. Τελος παντων, δεν εχει νοημα αυτη η διελκυστινδα και σιγουρα πολλοι θα συμφωνουσαν μαζι σου σχετικα με την απαισια αισθητικη της απορριψης της αξιας της ανθρωπινης ζωης που χαρακτηριζει τα κειμενα των πυρηνων και τις δηλωσεις των μελων τους, απλα τετοιου τυπου συγκρισεις με τη χρυση αυγη ναρκοθετουν απο πριν την κουβεντα.
Για όσους δε γνωρίζουν ή δε θέλουν να καταλάβουν (και μάλλον είναι πολλοί) : Ο αναρχικός Κ. Σακκάς έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από την Τρίτη 4 Ιούνη διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκισή του. Στις 4 Ιουνίου έληξε και το μέγιστο όριο προφυλάκισής που μπορεί να επιβληθεί σε έναν κρατούμενο κατηγορούμενο για δυο υποθέσεις, που είναι 30 μήνες. Ο Κώστας Σακκάς, μαζί με τους Α. Μητρούσια, Γ. Καραγιαννίδη και Σ. Αντωνίου συνελήφθησαν στις 4 Δεκέμβρη του 2010, κατηγορούμενοι αρχικά για ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένη οπλοκατοχή, μαζί με άλλους 2 συλληφθέντες, οι οποίοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες, ενώ για τους ίδιους το κατηγορητήριο αναβαθμίστηκε σε δεύτερο χρόνο με την αιτιολογία της “συμμετοχής στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Και οι τέσσερις αρνούνται την συμμετοχή τους στην οργάνωση, υπερασπιζόμενοι όμως την αναρχική τους ταυτότητα. Λίγες μέρες πριν λήξει το μέγιστο όριο προφυλάκισής του, ο Κ. Σακκάς, ενημερώθηκε ότι αυτή θα συνεχιστεί για τους επόμενους 6 μήνες, χωρίς καμία αιτιολόγηση. Τώρα καταλάβατε γιατί είναι παράνομη η φυλάκιση του και γιατί κάνει απεργία πείνας ή θα κατηγορηθώ ότι αναπαράγω μπούρδες; Α, και κάτι άλλο για την ιστορία : Ο Σακκάς προφυλακισμένος με βασική κατηγορία την οπλοκατοχή (και φυσικά το ότι είναι αναρχικός) και 2 πρωτοπαλίκαρα της Χ.Α (Χαϊδάς και Δράκος) συνελήφθησαν για οπλοκατοχή (όπλα, γκλομπς, μαχαίρια) και αφέθηκαν ελεύθεροι. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!
Ούτε καν τα κάκαλα δεν έχουν να έρθουν ενώπιον των πράξεων τους στην δικαιοσύνη. " Ο Σακκάς προφυλακισμένος με βασική κατηγορία την οπλοκατοχή (και φυσικά το ότι είναι αναρχικός) και 2 πρωτοπαλίκαρα της Χ.Α (Χαϊδάς και Δράκος) συνελήφθησαν για οπλοκατοχή (όπλα, γκλομπς, μαχαίρια) και αφέθηκαν ελεύθεροι. "Ο Σακκάς συνδέεται με άτομα τα οποία βρίσκονται σε τρομοκρατική οργάνωση η δράση της οποία είναι γνωστή (ληστείες, φόνος ταξιτζή Πάρου π.χ.). Οι συγκεκριμένοι χρυσαυγίτες με ποιον φόνο συνδέονται με με ποια ληστεία;
Ρε αταξινόμητε, βγάλε λίγο τις παρωπίδες μπας και συνεννοηθούμε! Το θέμα δεν είναι η σύνδεση του με την οργάνωση, αλλά η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ. Πάμε πάλι, γιατί είναι παράνομη; Γιατί βάσει νόμου υπάρχει χρονικό όριο στις προφυλακίσεις και στην περίπτωση του Σακκά αυτό έχει ξεπεραστεί, αρα, απαγορεύεται η περαιτέρω κράτηση του! Τι δεν καταλαβαίνεις;; Και τώρα σοβαρά, θέλεις να μιλήσουμε για τις εγκληματικές ενέργειες των χρυσαυγιτών και τα στραβά μάτια τόσο της αστυνομίας, όσο και της ''δικαιοσύνης'' ; Δεν έχεις επιχειρήματα και πετάς βλακείες. Το ζήτημα είναι πολιτικό και αν δεν το καταλαβαίνεις έχεις πρόβλημα.
κάτι τέτοιοι άνθρωποι σαν κι εσένα μας πάνε πίσω σαν χώρα. οι ανενημέρωτοι, αυτοί που βαριούνται να ασχοληθούν και να δράσουν. ο ωχαδερφισμός είναι ένα από τα χειρότερα κακά αυτής της χώρας.
@Γιωργάκης Κουτσιούκης: Προφανώς αστειεύεσαι. Ένας άνθρωπος κρατείται για μήνες παράνομα στη φυλακή και εσύ δεν ξέρεις αν έχει δίκιο ή όχι; Δεν μιλάμε τώρα για το αν συμφωνούμε ή όχι με τα πιστεύω του. Μιλάμε για το ότι οποιοσδήποτε και να ήταν μέσα άνευ δίκης, θα ήταν πα-ρα-νο-μο.Και ίσα ίσα, δε θα έπρεπε να φτάσει στο σημείο της απεργίας πείνας για να κινητοποιηθεί ο κόσμος. Πρέπει κάποιος να φτάσει εκεί για να εφαρμοστούν οι νόμοι;
Εγώ πάλι, θα συνταχτώ με τον κ. Κουτσιούκη (με τον οποίο τσακωθήκαμε για τις ρακέτες), και θα ρωτήσω με τη σειρά μου: Ποιοί νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν στην περίπτωση Σακκά;; Επειδή είμαι αφελής και αστοιχείωτος, θ μπορούσε κάποιος να με πληροφορήσει για ποιό λόγο η κατ' εξαίρεσιν παράταση προφυλάκισης του κ. Σακκά είναι παράνομη;; Προσοχή παρακαλώ, εάν δεν έχετε πραγματική πληροφόρηση για το θέμα, ίσως να μην είναι και η καλύτερη ιδέα να απαντήσετε, διότι δεν θα ξεμπερδέψετε με μια από τις συνηθισμένες μπούρδες που αναπαράγονται στα ΜΜΕ.Προκαταβολικά λέω ότι υποστηρίζω την απελευθέρωση του κ. Σακκά. Όχι όμως γιατί η κράτησή του είναι παράνομη, παράλογη ή ανήθικη, αλλά διότι έχει θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο. Και η ανθρώπινη ζωή μπαίνει πάνω και πέρα ακόμα και από την απονομή δικαιοσύνης (έστω κι' εάν ο κ. Σακκάς που συνελήφθη με 2 πιστόλια + 2 αυτόματα + 1 χειροβομβίδα, δεν δίνει την ίδια αξία στην ανθρώπινη ζωή).
@Vangelis1972 και socivo (για κάποιο λόγο δεν μπορώ να απαντήσω στα δικά σας σχόλια). Με απλά λόγια: Αρθρο 288 του ΚΠΔ και αρθρο 6, παραγραφος 4 του συντάγματος. Με ένα search στο google τα βλέπεις και τα 2.Σημειωτέων ότι το σύνταγμα ορίζει ότι οποιοσδήποτε δικαστικός και σωφρονιστικός υπαλληλος δεν απελευθερώνει άμεσα τον κρατούμενο του οποίου τα όρια προφυλάκισης ξεπεραστηκαν, πρέπει να διωχθεί ποινικά στα όρια του αυτόφωρου για παράνομη κράτηση.Δεν καταλαβαίνω πως άνθρωποι με ιντερνετ δεν μπορούσατε να επιβεβαιώσετε άμεσα το αν η κράτηση είναι παράνομη ή όχι. Τα άρθρα του συντάγματος και του ΚΠΔ έχουν δημοσιευτεί σε όλες τις σχετικές με τον Σακκά ανακοινώσεις.
Γιατι ο νομος (και βασικα το συνταγμα με ρητη διαταξη), ενω επιτρεπει παραταση της προφυλακισης για αλλη υποθεση για αλλους 12 μηνες, απαγορευει τριτη παραταση της προφυλακισης περα απο τους 30 μηνες συνολικα για οποιονδηποτε λογο.
@fotis idontknow Ο γενικός κανόνας του ΚΠΔ είναι ότι ο μέγιστος χρόνος (σημαντική σημείωση: ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ) προφυλάκισης είναι το 1 έτος. Δύναται όμως να παραταθεί για 6 ακόμη μήνες, με αιτιολογημένο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (όπερ και εγένετο στην περίτωση Σακκά - σύμφωνα με άρθρο 287 παρ. 1 β΄ και παρ. 2 α΄ του Κ.Π.Γ). Αυτό που οι πάντες παραλείπουν να αναφέρουν είναι ότι το Συμβούλιο Εφετών είναι επίσης αρμόδιο (άρθρο 288 παρ. 2) να εξετάσει και άλλες κατηγορίες κατά του προφυλακισθέντος: "Κατ' εξαίρεση μπορεί να διαταχθεί νέα προσωρινή κράτηση για άλλη πράξη, αν η ποινική δίωξη γι' αυτήν δεν μπορούσε να ασκηθεί παρά μόνο μέσα στους τρεις (3) τελευταίους μήνες πριν από την πάροδο του χρονικού ορίου της διάρκειας της προηγούμενης προσωρινής κράτησης ή την τυχόν απόλυση του κρατουμένου. Στην περίπτωση αυτή η νέα προσωρινή κράτηση δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ένα (1) έτος και δεν παρατείνεται". Όλη η φασαρία για το άν η παράταση της προφυλάκισης του Σακκά είναι νόμιμη ή όχι, σχετίζεται με το άν το Συμβούλιο Εφετών έκανε καλά τη δουλειά του (και διεπίστωσε την πραγματική συνδρομή των εξαιρετικών προϋποθέσεων για την παράταση από τους 12 μήνες στους 18, και μετά από τους 18 στους 30). Κατ' αρχάς, δε νομίζω ότι ο πάσα ένας που αμολάει μια μπούρδα στο internet για ένα θέμα εξόχως τεχνικά νομικό, έχει και τις γνώσεις για να το κάνει. Κατά δεύτερον, επιχειρείται η απαξίωση του Συμβουλίου Εφετών, ως όργανο που (υποτίθεται πως) δεν αποφασίζει με βάση τους νόμους και το Σύνταγμα, αλλά ακολουθεί μεροληπτικά τις εντολές των διαφόρων κυβερνήσεων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο άδικη και ανυπόστατη είναι αυτή η κατηγορία, από τις ίδιες τις αποφάσεις του Συμβουλίου. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται για σχετική υπόθεση: "Ο 27χρονος φοιτητής Δημήτρης Μιχαήλ, απαλλάχθηκε με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, για την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και παραπέμφθηκε σε Μονομελές Πλημμελειοδικείο για κατοχή ενός όπλου, τύπου Φλόμπερ, και μικροποσότητας χασίς. Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν συμμετείχε στους «Πυρήνες», αλλά δέχτηκε ότι απλώς γνώριζε κάποιους από τους συγκατηγορουμένους του, μεταξύ των οποίων και τον Κώστα Σακκά". Δηλαδή, "το μεροληπτικό/εγκάθετο/κτλ" Συμβούλιο Εφετών ΑΠΑΛΛΑΞΕ αντιεξουσιαστή (συνδεόμενο με το Σακκά), διότι έκρινε ότι ασχέτως αναρχικών απόψεών του, δεν είναι τρομοκράτης. Άν το Συμβούλιο ήταν το φερέφωνο της κάθε κυβέρνησης που απεργάζεται σχέδια φυσικής εξόντωσης των αντιεξουσιαστών, γιατί στη μία περίπτωση παρατείνει την προφυλάκιση του Σακκά με την κατηγορία του τρομοκράτη, ενώ στην άλλη περίπτωση απαλλάσσει πλήρως συγκατηγορούμενό του; Η απάντηση είναι απλή: Ο Μιχαήλ είχε ένα φλομπεράκι (μπορεί για να επικαλεστεί ότι το έχει για να κυνηγάει σπουργίτια), ενώ ο Σακκάς είχε πάνω του 2 Glock, 1 Scorpion, 1 άλλο αυτόματο και μια χειροβομβίδα. Στη γιάφκα, έξω από την οποία συνελήφθη (και της οποίας ενοικιαστής ήταν ο Σακκάς) βρέθηκαν επίσης 50 κιλά εκρηκτικών.Προσωπική μου άποψη είναι ότι το Συμβούλιο εξαντλείει την αυστηρότητά του στην περίπτωση του Σακκά, διότι βλέπει να επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία με τους Μαζιώτη-Ρούπα. Οι οποίοι, αφού ροκάνισαν τον χρόνο της 18μηνης προφυλάκισης (επωφελούμενοι και από το υπερφορτωμένο πρόγραμμα δικασίμων, που αφήνει τις μισές υποθέσεις από αναβολή σε αναβολή- δες link παρακάτω), http://www.eyedoll.gr/ngine/article/1847/%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%BA%CE%ACτώρα είναι ελεύθεροι και ωραίοι. Καταδικάστηκαν για τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά βέβαια ερήμην, και δεν είναι τόσο χαζοί ώστε να παραδοθούν στις Αρχές. Αντιθέτως, απειλούν με «νέα ένοπλη προλεταριακή αντεπίθεση». http://www.tovima.gr/society/article/?aid=516676Αντίστοιχα, για την περίπτωση του Σακκά όλα τα sites στερεότυπα αναπαράγουν τη φοβερή πληροφορία ότι η δίκη του για το πρώτο κατηγορητήριο "δεν έχει ολοκληρωθεί", ενώ για το δεύτερο δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Πολύ λίγοι μπαίνουν στον κόπο να εξηγήσουν ότι ο Σακκάς πχ στη δίκη του δεν παρέστη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το το ό,τι... έγινε έρευνα στο κελί του (!!): "Ο Σαμαράς και ο Δένδιας επέδειξαν για ακόμη μια φορά χθες τη νύχτα με την επιδρομή που πραγματοποίησαν τα ΕΚΑΜ στην φυλακή του Κορυδαλλού πως το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης και όχι οι αναρχικοί αγωνιστές. Αρνούμαι να παραστώ στη σημερινή συνεδρίαση"http://www.eksegersi.gr/3%CE%B7-%CE%94%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%A3%CE%A0%CE%A6/18912.%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%A3%CE%A0%CE%A6-%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82--Μετά βεβαίως, αναρωτιώμαστε γιατί εξαντλείονται άκαρπα οι προθεσμίες προφυλάκισης.Και πάλι επαναλαμβάνω: Ο Σακκάς πρέπει να απολυθεί ΑΜΕΣΑ. Όχι όμως διότι το Συμβούλιο Εφετών δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Αρκετοί νομικοί καταδικάζουν την ερμηνεία του Συμβουλίου - πάρα πολλοί όμως συμφωνούν μαζί του, και δεν είναι τα blogs και τα sites (ή εσείς και εγώ) που θα κρίνουν ένα νομικό θέμα τόσο λεπτό (ή θα θέσουν υπό αμφισβήτηση τον θεσμό της Δικαιοσύνης συνολικά - με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις της). Ούτε επίσης θα πρέπει να απολυθεί διότι είναι "ήρωας" (κάποιοι τον παρομοιάζουν με τον Μ. Σαντς - άν είναι δυνατόν!!) ΟΚ, η φθορά των πάντων στα μάτια της κοινής γνώμης έχει οδηγήσει και σε γενικευμένη απαξίωση. Αλλά το να αναζητούμε με το ζόρι "ήρωες" αυτού του στυλ είναι και επικίνδυνο και γελοίο.Ο Σακκάς πρέπει να απολυθεί διότι κινδυνεύει η ζωή του. Αυτός ο λόγος και μόνον είναι αρκετός. Και ας πάει μετά να συναντήσει τους συναγωνιστές του Μαζιώτη και Ρούπα για να οργανώσει νέες δολοφονίες και νέες απαλλοτριώσεις τραπεζών. Τουλάχιστον έτσι, θα πάψει να είναι "ήρωας" στα μάτια κάποιων αφελών. Ας ελπίσουμε μόνο ότι, προκειμένου κάποιοι να βγούν από την εικονική πραγματικότητα στην οποία ζουν, δεν θα χρειαστεί να θρηνήσουμε χαμένες ανθρώπινες ζωές.
Η αποδεχομαστε την δικαιοσυνη η οχι.Μεσος δρομος δεν υπαρχει.Αν λοιπον αποδεχεσαι την δικαιοσυνη οπως κοπτεσαι γιατι δεν αποδεχεσαι οτι νομιμα με δικαστικες αποφασεις ειναι προφυλακισμενος;
@vangelis1972 Μετά το 30μηνο δεν γίνεται να δωθεί παράταση προφυλάκισης. Τελεία. Νέα ποινική δίωξη δεν του έχει ασκηθεί και δεν γίνεται να του ασκηθεί, εκτός και αν προκύψουν στοιχεία για άλλη ΑΣΧΕΤΗ υπόθεση. Το τι συμβαίνει στις υπόλοιπες δίκες για την ΣΠΦ, είναι παντελώς άσχετο με την δικιά του υπόθεση, μέχρις ότου καταδικαστεί ως μέλος της.Για να τελειώνουμε: Η νέα παράταση της προφυλάκισης πέραν του 30μηνου είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Κατα τη γνώμη μου, πρέπει να αποφυλακιστεί άμεσα και να ασκηθεί δίωξη τόσο στα μέλη του συμβουλίου.
@that gum you likeαντιγράφω απλά από σχόλιο σε άλλο ποστ μια και σας βλέπω παθιασμένο με την τήρηση των νόμων: Και μια ερώτηση "προς Ιουδαίους" για homework: άραγε αν η συζήτηση δεν ήταν για το (sic για πολλούς αριστερίζοντες - μακρινή σχέση με τους πολύπλευρα μορφωμένους αριστερούς της γενιάς μου) θέμα του "ένοπλου αγωνιστή" αλλά για τον βιαστή και στη συνέχεια στραγγαλιστή της μάνας σας, θα είχατε το ίδιο πάθος για την επιμονή στην εφαρμογή του γράμματος του νόμου και την άμεση αποφυλάκιση του "θύματος της δικαιοσύνης που παράνομα κρατούν οι δικαστές προφυλακισμένο" για να γίνει η δίκη? Θα φωνάζατε και τότε ολημερίς για την αδικία που υφίσταται ο προφυλακισμένος και θα διοργανώνατε πορείες να αποφυλακιστεί γιατί "πέρασε η ημερομηνία που ορίζει ο νόμος"? Το ίδιο ακριβώς θέμα είναι απλά με άλλο αδίκημα, να υποθέσω πως δεν αλλάζει η στάση σας, σωστά?
@ vangelis1972 Μα εδω δεν προκειται καν για αυτο. Πριν εν χρονο περιπου το συμβουλιο εφετων αποφασισε την παραταση της προφυλακισης για ενα χρονο για συναφεις πραξεις συμφωνα με την παρ. 2 του 288 ΚΠΔ. Ενω ομως εκει οριζεται ρητα οτι δεν μπορει να παραταθει εκ νεου η προφυλακιση ο σακκας για καποιον λογο ειναι μεσα και μετα την παρελευση του 30μηνου. Αντε εξηγησε μου εσυ τωρα με ποια νομικη βαση παραταθηκε εκ νεου η προφυλακιση για ενα 6μηνο ακομα (γιατι για παραταση προκειται νομιζω συμφωνα και με το ιδιο το συμβουλιο εφετων).
H επιφύλαξη της μη-παράτασης αφορά το συγκεκριμένο 1 έτος, για το συγκεκριμένο νέο αδίκημα. Έχω κάποιες νομικές σπουδές, αλλά δεν είμαι ποινικολόγος και δεν μπορώ να αποφανθώ για το σκεπτικό του Συμβουλίου. Υποθέτω όμως ότι αφορά για άλλο αδίκημα για το οποίο είναι επίσης κατηγορούμενος. Όλη η φασαρία για το άν ο Σακκάς είναι μέλος των Πυρήνων ή όχι έχει αυτό το νόημα: Εάν αποδειχθεί η συμμετοχή του σε (όποια) οργάνωση, αυτομάτως είναι συγκατηγορούμενος για διάφορα χτυπήματα και χρεώνεται με διάφορες επιπλέον κατηγορίες. Πράγμα που αλλάζει εντελώς, όχι μόνο το κατηγορητήριο, αλλά και τις προθεσμίες προφυλάκισής του. Κατηγορούμε τους χρυσαυγίτες ότι το παίζουν μάγκες και μετά κάνουν τις κότες ("δεν ήξερα τί σημαίνει ο χαιρετισμός", "εγώ δεν είμαι φασίστας", "κατά λάθος έγινε - δεν είχα ρατσιστικά κίνητρα", κτλ), αλλά στην περίπτωση αυτή μιλάμε για "ήρωα", οπότε το πράγμα προφανώς αλλάζει. Ο Σακκάς κουβαλούσε ολόκληρο οπλοστάσιο και είχε νοικιασμένη στο όνομά του γιάφκα (πράγματα που δεν αρνείται ούτε ο ίδιος), αλλά κατά τα άλλα, δεν είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης (το αυτόματο Scorpion προφανώς το είχε για να κυνηγάει γλάρους).
Και ξέρεις, το τεκμήριο της αθωοτητας δεν αφορά μόνο τον Σακκά, αλλά όλους μας, επομένως, και το Συμβούλιο Εφετών. Δεν μπορούμε προκαταβολικά να θεωρούμε ότι στις αποφάσεις του είναι προκατηλειμένο (και ότι στην προκειμένη περίπτωση παραβιάζει το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. Στη σύνθεσή του περιλαμβάνει έμπειρους δικαστικούς - λές να έβγαλαν κανόνες ποινικής δικονομίας από το μυαλό τους;) Άν όλες οι αποφάσεις του Συμβουλίου ήταν στο ίδιο μήκος κύματος, θα μπορούσαμε να είμαστε και υποψιασμένοι. Αλλά, εφόσον στην περίπτωση του συγκατηγορούμενου αντιεξουσιαστή Μιχαήλ απήλλαξε από την κατηγορία συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση (όπως εξήγησα παραπάνω), αυτού του είδους η κριτική είναι (τουλάχιστον) πρόχειρη.
Δεν ξεκινω απο την υποθεση οτι το συμβουλιο εφετων μεροληπτει σε βαρος του σακκα. Απλα μου εχει κανει εντυπωση μια αποφαση που δεν φαινεται να στηριζεται πουθενα στον νομο. Το συνταγμα απαγορευει την υπερβαση των ανωτατων οριων για την προφυλακιση με την διαδοχικη επιβολη της για πραξεις της "ιδιας υποθεσης". Αρα το ερωτημα ειναι τι σημαινει ιδια υποθεση. Το 288 του ΚΠΔ προσπαθει να το εξειδικευσει κανοντας λογο για πραξεις που ηταν γνωστες κατα την ασκηση της πρωτης διωξης και για τις οποιες θα μπορουσε ηδη τοτε να ασκηθει ποινικη διωξη. Και για πραξεις που εγιναν αργοτερα γνωστες ή συγκεντρωθηκαν αργοτερα τα απαραιτητα αποδεικτικα στοιχεια επιτρεπει την νεα προφυλακιση αλλα επιβαλλει ταυτοχρονα και την απαγορευση παρατασης. Ειναι δε πιθανον οτι αυτο δεν αποκλειει την επιβολη τριτης αυτοτελους προφυλακισης για πραξεις παλι που εγιναν αργοτερα γνωστες κοκ. Αυτο που εκπλησσει ομως στην περιπτωση του σακκα ειναι οτι το συμβουλιο εφετων δεν φαινεται να διεταξε τριτη αυτοτελη προφυλακιση στη βαση μιας νεας δικογραφιας που σχηματιστηκε τωρα (το ονομα του σακκα εξακολουθει προς το παρον να εμφανιζεται σε δυο δικογραφιες), αλλα απλα παρετεινε την προηγουμενη προφυλακιση, κατι που δεν φαινεται να ειναι δυνατο οσο καλα και να επιχειρηματολογησει κανεις.