ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τα όξινα γαλακτομική και ειδικά το κεφιρ. Κάνω στο σπίτι απο μια καλλιέργεια σπόρων που κάποιος έδωσε στο φίλο μου. Αντί για 1-2 μέρες το αφήνω 4 τουλάχιστον και γίνεται φουλ ξινό. Το έντερο μου μετά από κανα εξάμηνο που το τρώω για πρωινό με μουσλι εχει γινει ζεν. Και πλάκα πλάκα, λένε ότι εκεί στον Καύκασο το πρωτοκανανε το κεφιρ και ζούσανε χρόνια ολόκληρα οι άνθρωποι. Λες να εχει καμία σχέση αυτό με τη μακροβιότητα και των Ποντιων ακόμα;
Σχολιάζει ο/η