Έξι αθηναϊκά wine bars προτείνουν τις πιο value for money ετικέτες τους

Πίνουμε (και) οικονομικά στα wine bars Facebook Twitter
Τα wine bars της Αθήνας μας προτείνουν τις πιο value for money ετικέτες τους. Φωτ.: Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΝΑ ανοίξουμε και να μοιραστούμε μια φιάλη κρασί όχι μόνο είναι πιο ενδιαφέρον από το να επιλέξει ο καθένας το κοκτέιλ του αλλά κάνει και πιο συμφέρουσα την έξοδο.

Ζητήσαμε, λοιπόν, από τα wine bars της Αθήνας να μας προτείνουν τις πιο value for money ετικέτες τους, κρασιά που βρίσκουμε στους καταλόγους τους και κοστίζουν έως 20 ευρώ.

Στην κάβα του Lost Roots στο Θησείο (Ηρακλειδών 30, 210 3457644) έχουν αυτή την περίοδο τα λευκά Μαλβάζια Αναστασίου και Δάφνιος του Δουλουφάκη, κόκκινο Λιάτικο του Λυραράκη.

Στο Junior does Wine των Ιλισίων (Μαιάνδρου 5, 210 7222883) βρίσκουμε ένα εξαιρετικό Cabernet Franc του ’21 από το κτήμα Νικολάου στη Νεμέα, το Ρίζωμα One ’22 από το κτήμα Πρίφτη της Αττικής, ένα Σαββατιανό ωραίο και ανάλαφρο καθώς και το Marius ’21, Vermentino M.Chapoutier Wines που είναι ένα κρασί με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.

Από το Psyche του Συντάγματος (Κορνάρου 4, 210 3221271) μας πρότειναν το κρητικό Βηλάνα 2022 από το Κτήμα Χαραλαμπάκη, το The Blender Rose 2021 του κτήματος Ακριώτου, ένα blend Ασύρτικου και Μοσχοφίλερου από τις Πλαταιές Βοιωτίας, καθώς και το ιταλικό κόκκινο ημιαφρώδες και ημίξηρο Cantine di Ora, Lambrusco 2020.

Στο Κοπερτί των Πετραλώνων (Τριών Ιεραρχών 188, 211 7503084) θα βρούμε σε αυτή την τιμή Μαντινεία από το κτήμα Σεμέλη και ερυθρό Merlot από το οινοποιείο Νικολού.

Στο Κάρολος wine bar της Nέας Σμύρνης (Ομήρου 41-43, 212 1065556) μοιραζόμαστε το The Duck από το κτήμα Φίλια Γη, ένα blend Μοσχάτου, Ασύρτικου και Μαλαγουζιάς, ένα κρασί από τη Θεσσαλία, ευχάριστο και ελαφρύ που πίνεται σκέτο αλλά και με συνοδεία φαγητού. Υπάρχει και η ροζέ εκδοχή αυτή του κρασιού, blend Syrah και Merlot με πλούσιο σώμα που βγάζει κόκκινα φρούτα στο στόμα.

Στο BoBo Wine Bar του Κουκακίου (Αναστασίου Ζίννη 36, 210 9244244) μπορούν να μας ανοίξουν έναν λευκό Ριζίτη, ποικιλία Βηλάνα από το κτήμα Ντουράκης που ταιριάζει τέλεια με το πυθαρίσιο σκυριανό τυρί τους, και έναν κόκκινο Ριζίτη του κτήματος από Grenache rouge - merlot που πάει με τα πορτομπέλο μανιτάρια σοτέ. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασημάκης Χανιώτης

Γεύση / Ασημάκης Χανιώτης: Ο νεότερος σεφ που κατέκτησε αστέρι Michelin στο Λονδίνο έχει σχέδια

Αφήνει την κουζίνα του Pied à Terre για μια νέα προσπάθεια, για να στήσει το δικό του εστιατόριο με το όνομα «Myrtos», και μια και τον συναντήσαμε στο Terre στην Κεφαλονιά, μοιράστηκε μαζί μας τρεις συνταγές που αναδίδουν άρωμα από το νησί.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM
«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ