Ο Φόρεστ Γκαμπ υπάρχει, μόλις έτρεξε στο Μαραθώνιο του Λονδίνου κι έσπασε το ρεκόρ Γκίνες

Ο Φόρεστ Γκαμπ υπάρχει, μόλις έτρεξε στο Μαραθώνιο του Λονδίνου κι έσπασε το ρεκόρ Γκίνες Facebook Twitter
0

Παρά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στη Βρετανία, πάνω από 386.000 άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή στον φετινό Μαραθώνιο του Λονδίνου, ο μεγαλύτερος αριθμό που έχει καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως, και περισσότεροι από 40.000 έτρεξαν τελικά. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανάμεσα σε όσους αποφάσισαν να τρέξουν τη διαδρομή των περίπου 42 χλμ, ήταν και πολλοί που αντί για αθλητική αμφίεση επέλεξαν διάφορα κοστούμια με σκοπό να μπουν στο ρεκόρ Γκίνες. 

Ωστόσο αυτός που το κατάφερε ήταν ο Ρομπ Πόουπ, με καταγωγή από την Αλαμπάμα και κτηνίατρος στο επάγγελμα, ο οποίος κατέρριψε το ρεκόρ για δρομέα που τρέχει ντυμένος ως κινηματογραφικός χαρακτήρας, αφού ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 2 ώρες και 36 λεπτά ως «Φόρεστ Γκαμπ». 


Η ομοιότητά του με τον Τομ Χανκς, που υποδύθηκε στην ταινία τον Φόρεστ Γκαμπ, δεν είναι μόνο εξωτερική αλλά και ουσιαστική αφού ο Ρομπ αποφάσισε να τρέξει όντως τη διαδρομή των 15.000 μιλίων όπως ο διασημότερος δρομέας του Χόλιγουντ.

Και το κατάφερε τρέχοντας για την ακρίβεια 15.348 μίλια. Για να το κάνει χρειάστηκε 409 ημέρες, τρέχοντας κατά μέσο όρο 37.5 μίλια ημερησίως.

Ο Φόρεστ Γκαμπ υπάρχει, μόλις έτρεξε στο Μαραθώνιο του Λονδίνου κι έσπασε το ρεκόρ Γκίνες Facebook Twitter

«Η ιδέα να διασχίσω τρέχοντας την Αμερική μού ήρθε πριν 15 χρόνια. Θεώρησα πως θα ήταν ένας καταπληκτικός τρόπος να δω μια συναρπαστική και όμορφη χώρα. Έκανα μερικές αποτυχημένες προσπάθειες μέχρι που ένα βράδυ είδα το "Φόρεστ Γκαμπ" και τότε μου ήρθε.  Η μητέρα μου, που δυστυχώς δεν ζει πια, πάντα με ενθάρρυνε να κάνω στη ζωή "εκείνο το ένα πράγμα που θα κάνει τη διαφορά". Ήλπιζα αυτό το τρέξιμο να είναι η ευκαιρία μου και είμαι σίγουρος πως θα ήταν περήφανη για μένα. Η κοπέλα μου Ναντίν, οι φίλοι κι η οικογένειά μου με στήριξαν πολύ- νομίζω πως κατά βάθος το περίμεναν πως κάποια στιγμή θα έκανα κάτι τόσο τρελό», εξήγησε σχετικά με την απόφασή του ο Ρομπ.  

Βέβαια το εγχείρημα είχε και το κόστος του, αφού πέρασε και μεγάλο διάστημα τρέχοντας στην έρημο, ενώ σε αυτό το διάστημα έπαθε μεταξύ άλλων υπερκόπωση, τροφική δηλητηρίαση και σοβαρούς τραυματισμούς στους μύες.


Στο σημερινό Μαραθώνιο του Λονδίνου έτρεξε με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις Peace Direct και World Wildlife Fund και λέει πως δεν έκανε προκαταβολικά κάποια ιδιαίτερη προπόνηση. «Ο Φόρεστ δεν έκανε καμιά προπόνηση τύπου Ρόκι πριν τον αγώνα του, απλώς φόρεσε τα παπούτσια του και έφυγε. Σκέφτηκα να κάνω το ίδιο», είπε ο ίδιος. 


Με πληροφορίες από Ladbible και BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM