Τελεσίγραφο της UEFA στον Παναθηναϊκό για τις οφειλές - Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Τελεσίγραφο της UEFA στον Παναθηναϊκό για τις οφειλές - Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM
1

Σημαντική χρονική παράταση από την UEFA πήρε ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να διευθετήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του.

Οι «πράσινοι» μετά την ακροαματική διαδικασία που ολοκληρώθηκε την Τρίτη (12/12) στη Γενεύη, πήραν παράταση από την αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας έως την 1η Μαρτίου.

Εάν μέχρι τότε δεν έχουν τακτοποιήσει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν, τότε θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό ενός έτους από την UEFA με τριετή διάρκεια.

Την ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσώπησαν ο γενικός διευθυντής, Αγησίλαος Τουμαζάτος, και ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Άλκης Παπαντωνίου.

Η υπόθεση ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς τα κριτήρια της UEFA σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ αυστηρά κι αυτό ήταν κάτι που φάνηκε με την αρχική πρόταση της επιτροπής που πρότεινε να μην δοθεί χρόνος στο «τριφύλλι» περισσότερος από την 31η Ιανουαρίου. Μάλιστα, οι «πράσινοι» δεν θα είχαν έως τότε ούτε τη δυνατότητα διακανονισμού.

Η τελική απόφαση, όμως, ήταν διαφορετική. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έλαβαν τη σχετική κοινοποίηση από το αρμόδιο όργανο και, πλέον, η προσπάθεια της ελληνικής ομάδας στρέφεται στην εξεύρεση λύσης μέχρι την 1η Μαρτίου, ενώ της δόθηκε και η δυνατότητα του διακανονισμού.

Επίσης, αρκετά σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι δεν απαγορεύτηκαν οι μεταγραφές στην περίοδο του Ιανουαρίου, άσχετα εάν η οικονομική δυνατότητα της ΠΑΕ ίσως δεν επιτρέψει κάποια κίνηση.

Σε περίπτωση που οι «πράσινοι» δεν αποδειχθούν συνεπείς μέχρι την 1η Μαρτίου (πληρώνοντας ή, διακανονίζοντας τα χρέη που υπάρχουν) εκτός του ότι δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι σαφές ότι θα κινδυνέψουν άμεσα με αφαιρέσεις βαθμών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Διεγραφησαν, γιατί έτσι, το 1/2 των χρεών του γαύρου μετά τον Κοσκωτά, η ΑΕΚ επεσε-καθάρισε. Πανιώνιος και Απόλλων γίναν 'νεοι' και ισιώσαν. Αγνωσται άι βουλαι του κυρίου...