#EqualGame από Νάπολι - Κουλιμπαλί κατά των ρατσιστικών διακρίσεων

#EqualGame από Νάπολι - Κουλιμπαλί κατά των ρατσιστικών διακρίσεων Facebook Twitter
0

Σχεδόν 800 μαθητές συγκεντρώθηκαν στο σχολείο Liceo Agnesi του Μιλάνου για να μιλήσουν για την διαφορετικότητα και την πολυμορφία, κατά τη διάρκεια φόρουμ που διοργάνωσε η διοίκηση Νάπολι.

Πρόκειται για εκδήλωση που συνέπεσε με την εκστρατεία #EqualGame της UEFA, που επιδιώκει να προωθήσει την ένταξη, την ποικιλομορφία και την προσβασιμότητα στο ποδόσφαιρο.

Το φόρουμ διήρκεσε 90 λεπτά, όπως ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου και χωρίστηκε σε δύο μέρη 45 λεπτών. Κατά τη διάρκεια του «πρώτου ημιχρόνου», ο αμυντικός της Νάπολι, Καλιντού Κουλιμπαλί πήρε το λόγο, ενώ τα δεύτερα 45 λεπτά ήταν αφιερωμένα στους μαθητές, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να πουν τις ιστορίες τους σχετικά με τις διακρίσεις και να κάνουν σχετικές ερωτήσεις.

«Αυτό το φόρουμ είναι αφιερωμένο σε εσάς, τους νέους, την επόμενη γενιά», δήλωσε ο Νικόλα Λομπάρντο, διευθυντής επικοινωνίας της Νάπολι και πρόσθεσε: «Όταν η UEFA άρχισε αυτή την καταπληκτική εκστρατεία και ζήτησε υποστήριξη από τους συλλόγους, το έθεσα αμέσως ως προτεραιότητα».

Τον Φεβρουάριο του 2016, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μεταξύ Λάτσιο και Νάπολι στο Stadio Olimpico στη Ρώμη, ο Κουλιμπαλί ζήτησε από τον διαιτητή να σταματήσει το παιχνίδι, μετά από επανειλημμένα συνθήματα και γκριμάτσες ...μαϊμούς από μια ομάδα οπαδών, όποτε ο Σενεγαλέζος άγγιζε την μπάλα: «Με τους συμπαίκτες μου μιλήσαμε με τον διαιτητή και ζητήσαμε να σταματήσει το παιχνίδι», θυμάται ο Κουλιμπαλί. Την επόμενη εβδομάδα οι οπαδοί της Νάπολι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Σενεγαλέζο, φορώντας μάσκες που απεικόνιζαν τον έμπειρο αμυντικό.

«Ήταν πολύ συγκινητικό γιατί με υποστήριζαν όλοι. Είναι μια μνήμη που θα μείνει πάντα μαζί μου», είπε και συνέχισε: «Δεν είναι εύκολο όταν είσαι μόνος, αλλά θυμάμαι επίσης ότι οι παίκτες της Λάτσιο ήρθαν να μιλήσουν μαζί μου κατά τη διάρκεια αυτού του παιχνιδιού, δείχνοντας ότι πρέπει να είμαστε μαζί, ενωμένοι όταν καταπολεμούμε τις διακρίσεις».

Ο Κουλιμπαλί, μίλησε επίσης για το πρόβλημα της δουλείας στη Λιβύη και δήλωσε ότι παρατηρεί βελτιώσεις στο ιταλικό ποδόσφαιρο από τότε που έφτασε για πρώτη φορά από την Γκενκ το 2014.

«Τα περιστατικά διακρίσεων μειώθηκαν κατά 75% από το 2011 στο ιταλικό ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά», δήλωσε ο Μικέλε Ούβα, γενικός γραμματέας της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIGC) και αντιπρόεδρος της UEFA. «Μετά τις οικογένειες και το σχολείο, ο αθλητισμός είναι το τρίτο βήμα για την καταπολέμηση των διακρίσεων. Εναπόκειται σε εσάς, τους μαθητές, να προωθήσετε αυτό το μήνυμα και να ακουστείτε», πρόσθεσε.

«Το χρώμα του δέρματος ενός ατόμου πρέπει να έχει την ίδια σημασία του χρώματος των ματιών ενός προσώπου, στο μέλλον», δήλωσε ο Νταμιάνο Τομάσι, πρόεδρος της Ένωσης Ιταλών Ποδοσφαιριστών. «Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί για την επόμενη γενιά μας».

Ο αντιπρόεδρος της Νάπολι, Εντουάρδο ντε Λαουρέντις, ολοκλήρωσε τις ομιλίες στο φόρουμ, λέγοντας: «Είμαστε στο 2018. Μαζί μπορούμε να νικήσουμε τις διακρίσεις και να ξεπεράσουμε εκείνους που τις προκαλούν».

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM