Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας για το ελληνικό πλήρωμα του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών

Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας για το ελληνικό πλήρωμα του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών Facebook Twitter
0

Στο βάθρο ανέβηκαν οι Λευτέρης Κόνσολας, Παναγιώτης Μαγδανής, Σπύρος Γιάνναρος και Νίνος Νικολαϊδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας της Σαρασότα.

Το ελληνικό πλήρωμα του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 5:34.64. Όπως και πέρυσι, στο Ρότερνταμ το ελληνικό τετραπλό σκιφ αναδείχτηκε το 3ο κορυφαίο στον κόσμο. Είναι το 5ο μετάλλιο που κατακτά στο συγκεκριμένο αγώνισμα η Ελλάδα στα τελευταία 6 παγκόσμια πρωταθλήματα.

Φέτος, ο Νίνος Νικολαΐδης πήρε τη θέση του Γιώργου Κόνσολα, ενώ οι άλλοι τρεις είναι οι ίδιοι. Μετά από συγκλονιστική μάχη με τη Μεγάλη Βρετανία, το πλήρωμα της Γαλλίας πέρασε πρώτο τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 5:51.85. Οι Βρετανοί κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 5:52.02.

Αναφορικά στην κούρσα, η ελληνική βάρκα στα πρώτα 500μ. ήταν στην τρίτη θέση, αλλά στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να περάσει στην πρώτη όπου και διατηρήθηκε ως τα 1500μ. Σε εκείνο το σημείο δέχθηκε την επίθεση της Μεγάλης Βρετανίας που πήρε τα ηνία, αλλά και της Γαλλίας που διεκδικούσε την πρωτοπορία. Λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, Γάλλοι και Βρετανοί ξεχώρισαν με τους πρώτους να κλέβουν τελικά το χρυσό πάνω στον τερματισμό από τους Βρετανούς, ενώ η ελληνική βάρκα διατηρήθηκε στην 3η θέση παρά την αντεπίθεση που επιχείρησαν οι Ιταλοί από την εξωτερική διαδρομή. Τελικά, ο χρόνος του ελληνικού πληρώματος ήταν 5:53.64 με την Γαλλία να παίρνει το χρυσό (5:51.85), την Αγγλία το ασημένιο (5:52.02) και την Ιταλία στην 4η θέση (5:54.12), ενώ 5η ήταν η Ιαπωνία (5:56.99) και 6η η Ελβετία (5:58.33).

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM