Μίσσας για Αντετοκούνμπο: Είχαμε υποψίες πως τον πίεζαν – Δεν με πήρε ούτε τηλέφωνο

Μίσσας για Αντετοκούνμπο: Είχαμε υποψίες πως τον πίεζαν – Δεν με πήρε ούτε τηλέφωνο Facebook Twitter
0

O Κώστας Μίσσας, o ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μίλησε στον Sport24 Radio σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει μετά την ανακοίνωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το EuroBasket και επανέλαβε και αυτός πως ο αθλητής δεχόταν πιέσεις  εδώ και αρκετό καιρό από τους Milwaukee Bucks για να μην ενισχύσει την Εθνική Ομάδα φέτος.

Επιπλέον εξέφρασε το προσωπικό του παράπονο για την στάση που κράτησε ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ τις τελευταίες ώρες, στο συγκεκριμένο θέμα.

«Είναι ένας παίκτης με ιδιαίτερες ικανότητες. Περιμέναμε πως θα ενισχύσει την ομάδα. Από την αρχή, έκανε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι. Στη συνέχεια είχε κάποιες ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο. Εκεί οι Milwaukee Bucks είπαν να ξεκουραστεί για πέντε μέρες. Έκανε μαγνητική, που έδειξε έναν ερεθισμό, αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα για το υπόλοιπο της προετοιμασίας. Πα΄ρολ' αυτά, δώσαμε το πενθήμερο που έπρεπε για να ξεκουραστεί. Στο τουρνουά του Βελιγραδίου, έπαιξε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά υπήρξε μια παρέμβαση από τους Bucks για να μην παίξει με τη Σερβία, για να γίνει κι από αυτούς εξέταση. Μετά 4είχε το ταξίδι στην Κίνα, που το ξέραμε καιρό πριν. Μία ώρα πριν από το σημερινό παιχνίδι, ειδοποιηθήκαμε ότι δεν έβγαλε τα physical tests», ανέφερε ι Κωστας Μίσσας.

Για το αν ο τραυματισμός του είναι πρόφαση για να απουσιάσει:

«Πάντα είχαμε κάποιες υποψίες στο τι ακριβώς γίνεται. Στη δική μου επαφή με τον Γιάννη, ήξερα ότι υπήρχε πίεση από την ομάδα του λόγω του ερεθισμού στο γόνατό του. Εξηγήσαμε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Σε τελική ανάλυση, αυτό που θέλαμε ήταν να μας πουν αν από τη δική τους πλευρά θα παίξει ή όχι. Εμείς μπήκαμε στη διαδικασία να διαχειριστούμε αυτό το κομμάτι, χωρίς να πιέσουμε για κάτι. Δεν θέλαμε να μπούμε στο τριπάκι πως εμείς δημιουργήσαμε το πρόβλημα, ενώ δεν ήταν έτσι».

Για την επαφή του με τον Γιάννη στη διάρκεια της προετοιμασίας:

«Ο Γιάννης ήταν σε αναμμένα κάρβουνα, για να παίξει. Μια δυο φορές που στο β' κομμάτι της προπόνησης, που τον ξεκούραζα, διαμαρτυρόταν γιατί δεν έπαιζε. Τον κρατούσα εκτός λόγω των ενοχλήσεων στο γόνατό του. Από εκεί και πέρα, είχαμε αυτή την κατάληξη. Μίλαγα επίσης με τον ατζέντη του σε καθημερινή βάση. Είχαμε ενημερώσει και τα υπόλοιπα παιδιά για το τι γίνεται, για να ξέρουν κι αυτοί. Μία ώρα πριν από το παιχνίδι, μου είπε ότι δεν πέρασε τα physical tests και δεν θα παίξει».

Για το πως αλλάζουν τα πλάνα του: 

«Ο Γιάννης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές θέσεις, κάτι που δεν θα το έχουμε πια. Τελειώνει αυτό το κομμάτι, έχουμε μια ομάδα εδώ. Πιστεύω ότι έχει καρδιά και ταλέντο αυτή η ομάδα. Στην τελική, η ιστορία γράφεται από τους παρόντες, όχι από τους απόντες».

Για το προσωπικό του παράπονο: 

«Το μόνο που με στεναχωρεί, σε προσωπικό επίπεδο, είναι ότι θα ήθελα να με πάρει ένα τηλέφωνο να μου το πει. Είχαμε μιλήσει πολύ, είχαμε περάσει μια διαδικασία για την υπόθεση. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να με πάρει ένα τηλέφωνο. Είχαμε διαρκή επαφή προηγουμένως, για το πως θα το διαχειριστούμε. Κάποια στιγμή ο GM των Bucks, μου έλεγε να προσέχω γιατί έχουν επενδύσει πολλά λεφτά. Του απάντησα πως κι εμείς έχουμε επενδύσει ως χώρα, και θα τον προστατεύσουμε με κάθε τρόπο, όπως κάνουμε με όλους τους παίκτες. Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε».

Πηγή: Sport24

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ