Απεργία την Πρωτομαγιά

H FIFA ενέκρινε ομόφωνα τη διεύρυνση του Μουντιάλ σε 48 ομάδες από το 2026

H FIFA ενέκρινε ομόφωνα τη διεύρυνση του Μουντιάλ σε 48 ομάδες από το 2026 Facebook Twitter
0

Το Συμβούλιο της FIFA ενέκρινε ομόφωνα σήμερα, Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, την πρόταση του προέδρου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ινφαντίνο, για διεύρυνση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, από 32 που είναι σήμερα, σε 48. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ του 1998 που αλλαζούν οι κανόνες διεξαγωγής του δημοφιλέστερου ποδοσφαιρικού τουρνουά στον κόσμο, με τη διοργάνωση του 2026 να ξεκινά με 16 γκρουπ των 3 ομάδων. 

Με βάση το πλάνο σχεδιασμού, από τη φάση των ομίλων θα προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες και στη συνέχεια θα ακολουθούν νοκ-άουτ αγώνες μεταξύ τον τελικό.

Έτσι, ο αριθμός των αγώνων θα αυξηθεί από 64 σε 80, ωστόσο, το τουρνούα θα ολοκληρώνεται και πάλι σε 32 ημέρες όπως ίσχυε μέχρι σήμερα,

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί το πως θα μοιραστούν στις Ομοσπονδίες οι έξτρα θέσεις των ομάδων. Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο format της διοργάνωσης θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα. 

Η χώρα που θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 αναμένεται να γίνει γνωστή το 2020.

Με στοιχεία από τη Guardian

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ