Το τρόπαιο στην Σαπεκοένσε : H συγκινητική απόφαση τιμά τους νεκρούς ποδοσφαιριστές της αεροπορικής τραγωδίας

Το τρόπαιο στην Σαπεκοένσε : H συγκινητική απόφαση τιμά τους νεκρούς ποδοσφαιριστές της αεροπορικής τραγωδίας Facebook Twitter
Συγγενείς, φίλοι και οπαδοί της ομάδας συγκεντρώθηκαν χθες στο γήπεδο Arena Conda για να θρηνήσουν τους νεκρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας (Getty Images)
0

Συγκλονισμένη παραμένει η Νότια Αμερική και όλος ο κόσμος από τη συντριβή του αεροσκάφους, που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας, Σαπεκοένσε. Στο γήπεδο του Μεντεγίν επρόκειτο να διεξαχθεί ο τελικός μεταξύ της Ατλέτικο Νασιονάλ και της βραζιλιάνικης ομάδας.

Το παιχνίδι όμως δεν έγινε ποτέ και ο πρόεδρος της Σαπεκοένσε, Ιβάν Τότσο, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως θα γίνει αποδεκτή, από την ομοσπονδία της Νότιας Αμερικής «Conmebol», η πρόταση της φιναλίστ Ατλέτικο Νασιονάλ, να δοθεί το τρόπαιο στην ομάδα του: «H Conmebol θα αναδείξει νικήτρια του Κόπα Σουνταμερικάνα τη Σαπεκοένσε, η οποία θα λάβει και τα δύο εκατομμύρια δολάρια που προβλέπονται για τον κάτοχο. Είναι οριστική η απόφαση, απλά δεν ξέρω ακόμη πότε θα γίνει η τελετή για την απονομή του τροπαίου», δήλωσε σχετικά. Τα ΜΜΕ της πατρίδας του να υποστηρίζουν πως η απόφαση αυτή πρόκειται ν' ανακοινωθεί πριν από την σύγκλιση του συμβουλίου της CONMEBOL στις 21 του μηνός.

Αυτό σημαίνει πως η Σαπεκοένσε θα έχει και τα προνόμια της κατάκτησης του τίτλου, δηλαδή θα αγωνιστεί στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες και θα παίξει το Ρεκόπα Σουνταμερικάνα (σ.σ.: το αντίστοιχο Σούπερ Καπ της Νοτίου Αμερικής) με την Ατλέτικο Νασιονάλ, που είναι κάτοχος του Λιμπερταδόρες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM