Ισπανική «καμπάνα» για τον Νεϊμάρ: Ο εισαγγελέας ζητά φυλάκιση 2 ετών για τον άσο της Μπαρτσελόνα και τεράστιο πρόστιμο

Ισπανική «καμπάνα» για τον Νεϊμάρ: Ο εισαγγελέας ζητά φυλάκιση 2 ετών για τον άσο της Μπαρτσελόνα και τεράστιο πρόστιμο Facebook Twitter
0

Eισαγγελέας στην Ισπανία ζητά την εκκίνηση δίκης και την επιβολή ποινής φυλάκισης δυο ετών για τον βραζιλιάνο  παίκτη της Μπαρτσελόνα Νεϊμάρ, για το έγκλημα της διαφθοράς, καθώς και πρόστιμο 10 εκ. ευρώ και τρία χρόνια αποκλεισμό από  συμμετοχή σε εμπορικές δραστηριότητες με τους ισχυρισμούς ότι απέκρυψε χρήματα από το κόστος της μεταγραφής του στην ισπανική ομάδα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε ακόμη πενταετή φυλάκιση για τον πρώην πρόεδρο της ομάδας Alexandre Rosell , απαιτώντας επίσης το ίδιο πρόστιμο των 10.000.000 και τρία χρόνια απαγόρευση από εμπορικές δραστηριότητες.

Οι αιτήσεις δίωξης του εισαγγελέα απευθύνονται επίσης και στους γονείς του ποδοσφαιριστή για τους οποίους ζητείται φυλάκιση δύο και ενός έτους, αντιστοίχως για τον πατέρα και τη μητέρα καθώς και πρόστιμο 10 εκ. ευρώ για τον καθένα.

Πρόστιμα θα πρέπει να πληρώσουν επίσης και η Μπαρτσελόνα (8.400.000 ευρώ), αλλά και η βραζιλιάνικη ομάδα Santos FC (14 εκ. ευρώ) από την οποία έγινε η μεταγραφή.

Ο εισαγγελέας ζητά επιπλέον τη φυλάκιση του πρώην προέδρου της Santos FC, Odilo Rodrigues , για τρία χρόνια, για απάτη. Εκτός από τα απαιτούμενα πρόστιμα, ο εισαγγελέας ζητά ακόμη από τους δυο προέδρους Rosell και Rodrigues και τους δύο ποδοσφαιρικούς συλλόγους να καταβάλουν αποζημίωση 3,2 εκ. ευρώ στο βραζιλιάνικο επενδυτικό ταμείο  DIS. Το DIS που είχε αποκτήσει το 2009 το 40% των δικαιωμάτων του Νειμάρ, είναι εκείνο που κατέθεσε την καταγγελία για ζημιές που υπέστη από την απάτη αυτή.

Η Μπαρτσελόνα είχε ανακοινώσει ως αρχικό κόστος της μεταγραφής τα 57.100.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 17.100.000 καταβλήθηκαν στην Σάντος και τα υπόλοιπα  40.000.000 στην  N & N, μια εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια του Νεϊμάρ.

Ωστόσο, οι ισπανικές αρχές πιστεύουν ότι το πραγματικό κόστος κλιμακώθηκε στα 83.300.000 ευρώ.

Η DIS έλαβε 6.800.000, το 40 τοις εκατό του ποσού που καταβλήθηκε στην Santos.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM