Αναστάτωση στην ΕΟΕ για την απουσία της Κορακάκη στο Προεδρικό Μέγαρο

Αναστάτωση στην ΕΟΕ για την απουσία της Κορακάκη στο Προεδρικό Μέγαρο Facebook Twitter
6

Η απουσία της Άννας Κορακάκη στην σημερινή εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο προκάλεσε αναστάτωση στους κόλπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής καθώς δεν είναι ξεκάθαρο ποιος παράγοντας είχε την ευθύνη για την πρόσκλησή της Ολυμπιονίκη.

O προπονητής και πατέρας της Αννας, Τάσος Κορακάκης, ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο Ισίδωρος Κούβελος και ο υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής στη Βραζιλία Μανώλης Κολυμπάδης έδωσαν την δική τους εκδοχή για το τι πραγματικά συνέβη μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

«Δεν μας ενημέρωσε κανείς. Αν θα πάμε στο Προεδρικό Μέγαρο και πότε θα πάμε. Το μάθαμε από 3-4 δημοσιογράφους που με πήραν τηλέφωνο. Εως τις 22:00 δεν με είχε πάρει κανείς. Αργά το βράδυ πήρα τον κ. Καπράλο και μου είπε ότι έπρεπε να είχα ειδοποιηθεί και ότι δεν έκανε αυτός τις προσκλήσεις» τόνισε ο Τάσος Κορακάκης και συνέχισε: «Πριν φύγουμε από τη Βραζιλία, είχαμε μιλήσει με το αρχηγείο της Ολυμπιακής Επιτροπής. Τους εξηγήσαμε ότι η Αννα θα πάει διακοπές. Αν η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γινόταν πριν τις 30 του μηνός θα θέλαμε να μας ενημερώσουν 1-2 μέρες πριν, για να αλλάξει η Αννα τα εισιτήρια. Δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε ο κ. Κούβελος, ούτε ο κ. Κολυμπάδης».


Οσον αφορά στην επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο προπονητής της Αννας είπε: «Στις 12 το βράδυ με πήρε ο Πρόεδρος. Κατάλαβε ότι αυτό που έγινε ήταν λάθος. Ένα λάθος που δεν εμπλέκεται ο ίδιος. Μας είπε ότι όταν επιστρέψει η Αννα θα μας υποδεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο».


Ο Τάσος Κορακάκης επεσήμανε πως έπεσαν από τα σύννεφα: «Πραγματικά πέσαμε από τα σύννεφα. Δεν μας έχουν πάρει ούτε να μας ζητήσουν μία συγγνώμη. Ακόμη και στην περίπτωση που ήταν ανθρώπινο λάθος-όσο μεγάλο κι αν είναι- δεν μας πήρε κανείς να μας ζητήσει συγγνώμη. Εκτός από τον κ. Καπράλο δεν μας πήρε κανείς τηλέφωνο».

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, Ισίδωρος Κούβελος αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας: «Ενημερώθηκα για την εκδήλωση όταν έμπαινα στο αεροπλάνο. Πώς να πάρω κάποιον τηλέφωνο και ποιον να ενημερώσω; Εστειλα μήνυμα στο γραμματέα της ΕΟΕ να προσκαλέσει όλους τους αθλητές. Τους ανέφερα ονομαστικά. Εγώ ενημέρωσα μόνο τους αθλητές που ήμασταν μαζί στο αεροπλάνο. Πώς να έπαιρνα τηλέφωνο μέσα από το αεροπλάνο. Μην τρελαθούμε τελείως. Εχουμε προηγούμενα με την κοπέλα; Είναι τρελό πράγμα αυτό»

Ο υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο Μανώλης Κολυμπάδης σημείωσε πως δεν πήρε καμία εντολή να ενημερώσει αθλητές: «Η συνάντηση οριστικοποιήθηκε την Τετάρτη 7:30- 8:00 το βράδυ. Από το αρχηγείο δεν πήρα καμία εντολή να ενημερώσω τους αθλητές. Δεν ανέλαβα καμία τέτοια ευθύνη. Αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι η συνάντηση κανονίστηκε χθες το βράδυ».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ο βασικός υπεύθυνος είναι ο προεδορς της ΕΟΑ, ο Κούβελος. Μου φαίνεται πως στη βάση του πρωτόκολου η Προεδρεία της Δημοκρατίας αυτόν πρέπει να ενημερώσει μια που πρόκειται για ευθύνη της.
Πριν από 4 μέρες ο κ. Κούβελος αποκάλυψε ότι «η Ολυμπιακή προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών στηρίχθηκε οικονομικά σε πρόγραμμα αλληλεγγύης και στήριξης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που δίνεται σε ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΕΣ αφρικανικές χώρες» (http://www.iefimerida.gr/news/284284/apokalypsi-koyveloy-me-hrimata-tis-doe-gia-ypanaptyktes-hores-oi-ellinikes-epityhies).Χωρίς άλλα σχόλια ...
Όσο και να θέλουν να το μειώσουν το θέμα οι δημόσιοι παράγοντες που ήταν υπεύθυνοι(λέμε τώρα), προσωπικά πιστεύω ότι "ξέχασαν" να την προσκαλέσουν επειδή η ολυμπιονίκης και ο πατέρας της είπαν πολύ απλά ότι η Πολιτεία τους είχε γραμμένους κανονικά πριν την κατάκτηση των δύο μεταλλίων από την Άννα Κορακάκη. Απόδειξη, η κατεδάφιση του "προπονητικού" χώρου από τον Δήμο Δράμας, προφανώς για να μην φανεί το μέγεθος της ανοργανωσιάς και της αδιαφορίας τους.Είναι ακόμη μεγαλύτερη ξεφτίλα το να μην καλέσουν όλους και όλες τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Έτσι για να τους πουν ένα ευχαριστώ που μπόρεσαν κι έφτασαν ως εκεί. Δεν είναι και λίγο να βρίσκεται κάποιος στους κορυφαίους όλου του κόσμου.Από εμένα ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλους και όλες που πήγαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και εκπροσώπησαν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε όλους και όλες τους συμμετέχοντες στους Παραολυμπιακούς.
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ...ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΤΩΡΑ, ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΤΟ ΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ. ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ....ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΓΙΓΑΝΤΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ (ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ-ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ) ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ!!! ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ!
Κλασική περίπτωση δημοσίων υπαλλήλων μου θυμίζει:"δε είχα λάβει εντολή από κανέναν να την καλέσω-δεν ήταν δική μου ευθύνη". Η οργάνωση δεν είναι βέβαια και το δυνατό μας σημείο...ειδικά όταν εμπλέκονται πολλοί υπεύθυνοι. Αυτοί κάνανε πατάτα, και η Κορακάκη το πήρε προσωπικά επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που της τυχαίνει.