Ο Κέβιν Σπέισι φεύγει, ο Κένεθ Μπράνα έρχεται

Ο επικρατέστερος υποψήφιος για το Old Vic

ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ/ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ-SHOWTIME 14.7.2013 | 22:15

 

Ο Κέβιν Σπέισι έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να αφήσει το τιμόνι του ιστορικού θεάτρου Old Vic και να επιστρέψει στις ταινίες του. Αυτά θα συμβούν το 2015, αλλά οι ευρωπαΐκές χώρες είναι κάπως -πως να το πω οργανωμένες;- και οι διαδοχές δε γίνονται ουρανοκετέβατα. Μόνο καλά έχουν να πουν για τη εννεαετή θητεία του Κέβιν Σπέισι στο Old Vic. Ανανέωσε το θέατρο, έκανε συνεργασίες μέσω του Bridge project με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού με σκηνοθέτες σαν τον Σαμ Μέντες και ηθοποιούς σαν τον Ιθαν Χοκ. Αφήνει πίσω του ένα θέατρο ζωντανό και εύρυθμο.

 

Κέβιν Σπέισι και Σαμ Μέντες 

 

Επικρατέστερος για το ρόλο του διαδόχου του, ο Κένεθ Μπράνα, για την ερμηνεία του οποίου στο Μακμπέθ, οι διθύραμβοι ακολουθούν ο ένας τον άλλο.

Ο Κένεθ Μπράνα, ο οποίος ίδρυσε την δική του ανεξάρτητη εταιρεία Renaissance Theatre το 1987, δεν κρύβει την επιθυμία του να γίνει καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου. " Εχω αυτή την "αξιολύπητη" επιθυμία σε κάποια φάση της ζωής μου να τραβήξω από το πορτοφόλι μου μια μικρή κάρτα που να γράφει Kenneth Branagh, καλλιτεχνικός διευθυντής", είχε πει πριν λίγα χρόνια σε μια ραδιοφωνική  συνέντευξη στο BBC.

 

 Κένεθ Μπράνα

 

Ο μόνος αντίπαλος για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή φαίνεται να είναι ο σκηνοθέτης Mark Rylance, ο οποίος πρόκειται να σκηνοθετήσει την πρώτη παραγωγή του Old Vic, το φθινόπωρο, το  Much Ado About Nothing του Σαίξπηρ με πρωταγωνιστές τη  Vanessa Redgrave και τον James Earl Jones. Όπως και ο Κένεθ Μπράνα ο Rylance έχει προηγούμενη εμπειρία στην  καλλιτεχνική διαχείρηση τόσο με τη δική του εταιρεία Phoebus' Cart αλλά και τη δεκαετή παραμονή του στο Θέταρο Shakespeare's Globe.

 

Μαρκ Ράιλανς

 

*****