ADVERTORIAL

 

Το Athens Science Festival έρχεται για 10η χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με μια μεγάλη επετειακή διοργάνωση και κεντρικό θέμα «Tales of Change» («Ιστορίες Αλλαγής»). Οι προκλήσεις της εποχής μας έρχονται στο προσκήνιο μέσα από ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα: διαδραστικά εκθέματα, κορυφαίοι ομιλητές, πειράματα επίδειξης, workshops, δράσεις για παιδιά και πολλές εκπλήξεις με θέμα την επιστήμη, την τεχνολογία, την τέχνη και την καινοτομία. Από τις 16 έως τις 21 Απριλίου θα βρισκόμαστε στην «καρδιά» της Αθήνας κι εμείς συγκεντρώσαμε τις 5 must-see δράσεις του φεστιβάλ:

 

Terallona: Ένα εντυπωσιακό φουσκωτό μοντέλο της Γης με διάμετρο 10 μέτρα που αναπαριστά τον πλανήτη μας με λεπτομέρειες βασισμένες σε δεδομένα από τη NASA. Το «Terallona» προσφέρει μια ευκαιρία να εξερευνήσουμε τη Γη από μια νέα προοπτική και να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος.

 

INITI Playground-Save the Planet: Η διαδραστική πλατφόρμα που σχεδιάστηκε για να ενσωματώνει εικονικά παιχνίδια στον πραγματικό κόσμο σε προσκαλεί σε αμέτρητες περιπέτειες για τη διάσωση του πλανήτη με μόνο όπλο μια μπάλα!

 

5 λόγοι για να επισκεφθείς το επετειακό Athens Science Festival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

 

ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Η Jill Tiefenhaler, CEO του «National Geographic», μαζί με έξι εξερευνητές θα εξετάσουν θέματα κλίματος και περιβάλλοντος, ο Lars Rasmussen, συνιδρυτής του Google Maps, και ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής στο MIT, μοιράζονται τις γνώσεις τους για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ η Jeyhan Kartaltepe, επικεφαλής της αποστολής «James Webb Telescope», και ο ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τον κόσμο της αστρονομίας.

 

Techno Live ΑΠΟ την Billie Kark: Η μουσικός-φαινόμενο του TikTok που σπουδάζει Φιλολογία και συνδυάζει παραδοσιακή και techno μουσική θα παρουσιάσει τον δίσκο της «Tzinda» σε ένα άχαστο live.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για παιδιά ηλικίας 3-18 ετών που περιλαμβάνει ρομποτική, εργαστήρια για την ανακύκλωση και το περιβάλλον, καθώς και εντυπωσιακά shows χημείας και bubble shows.

 

Δες το πρόγραμμα στο www.athens-science-festival.gr και προμηθεύσου το εισιτήριό σου στο more.com.

Οδηγός Διασκέδαση