Rockwave Festival, Day 1, Terra Stage: The Last Shadow Puppets, Suede, The Subways, The Callas, Whereswilder

LIFOTEAM 5.6.2016 | 00:00

To Rockwave Festival γιόρτασε το 2015, με τον πλέον εκκωφαντικό και επιτυχημένο τρόπο τα εικοστά του γενέθλια στο TerraVibe. Φέτος συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό:

Το line up της πρώτης μέρας:

The Last Shadow Puppets

O όρος supergroup συχνά χρησιμοποιείται όταν σπουδαίοι μουσικοί συμπράττουν για να μοιραστούν κάτι καινούριο όπως η σύμπραξη των Alex Turner (Arctic Monkeys) & Μiles Kane (The Rascals & solo project) μαζί με τους James Ford (Simian Mobile Disco, Simian), και Zach Dawes (Mini Mansions) υπό το όνομα Last Shadow Puppets. Με το πρώτο τους δίσκο "The Age of the Understatement"  η αγγλική indie rock έβρισκε στο πρόσωπο τους, τους νέους της Μεσσίες.  Οκτώ χρόνια μετά τα πολυάσχολα μέλη των Last Shadow Puppets κυκλοφορούν νέο δίσκο, μπαίνοντας σε κάθε λίστα με τα πολυαναμενόμενα albums του 2016. "Everything you've come to expect" o τίτλος του δίσκου και " Bad Habits" το πρώτο single το οποίο υποδέχθηκαν με θεαματικό τρόπο κοινό και charts σε ολόκληρο τον κόσμο, την ώρα που οι μουσικόφιλοι αδημονούν για τη full length κυκλοφορία. Στο πλαίσιο της περιοδείας τους για την κυκλοφορία του νέου δίσκου οι The Last Shadow Puppets θα κάνουν μια στάση στο TerraVibe για λογαριασμό του Rockwave Festival.

Suede

Από τα σπουδαιότερα και πλέον πετυχημένα βρετανικά συγκροτήματα της ιστορίας είναι οι Suede. Mε το ολοκαίνουριο album "Night Thoughts" στις αποσκευές τους περιοδεύουν και πάλι, συμμετέχοντας στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ του πλανήτη, κάνοντας στάση και στο Rockwave! O Bret Anderson και η παρέα του ιδρύθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980, κυκλοφορώντας το 1993 τον πρώτο επίσημο δίσκο τους, που είχε το όνομα τους. Ακολούθησε ένα σερί εξαιρετικών δίσκων ("Dog Man Star", "Coming Up", "Head Music") και το κύκνειο άσμα τους πριν την διάλυση τους το 2003, το "A New Morning" . Το 2010 η κυκλοφορία του "Bloodsports"  σημείωσε και την επανένωση της μπάντας και χαράς ευαγγέλια για τους fans τους.

The subways

Άγγλοι όπως μαρτυρά και το όνομα τους, οι The Subways σχηματίστηκαν το 2002 από τους Billy Lunn (κιθάρα, φωνή), Charlotte Cooper (μπάσο, φωνή) και Josh Morgan (drums) και αποτελούν ένα από τα πλέον δραστήρια σχήματα της βρετανικής ροκ σκηνής. Με 4 δίσκους στο ενεργητικό τους το συγκρότημα από το Welwyn Garden City του Hertfordshire συνεχίζει εδώ και 13 χρόνια να μπολιάζει το rock n roll πνεύμα με τις πανκ λονδρέζικες καταβολές. Οι δύο πρώτοι δίσκοι τους "Young for Eternity" & "All or Nothing" έκρυψαν στις νότες τους όλη τη δίψα και την ένταση του συγκροτήματος ενώ το Rock n Roll Queen μπήκε στη λίστα με τα πιο cool τραγούδια όλων των εποχών, ντύνοντας με τους ήχους του το Rock N Rolla του Guy Ritchie. 

The Callas

Οι The Callas είναι οι Άρης Ιωνάς, Λάκης Ιωνάς, Χρυσάνθη Τσουκαλά και Μαριλένα Πετρίδου. Μουσική, σινεμά, artworks, περιοδικά, καλλιτεχνικά events και shows, υπό την artistic επιτήρηση των Άρη και Λάκη Ιωνά. Έχουν συνεργαστεί επί σκηνής με Thurston Moore, Lee Ranaldo, The Brian Jonestown Massacre, Ty Segall, Grinderman και φέτος επιστρέφουν The Callas επιστρέφουν με τη νέα τους δισκογραφική δουλειά "Half Kiss Half Pain" σε παραγωγή του Jim Sclavunos, για δεύτερη φορά μετά την πολύ πετυχημένη συνεργασία τους στο προηγούμενο album τους, "Am I Vertical?". Πολυρυθμικές μουσικές, post punk μπασογραμμές, κοφτές κιθάρες, no wave ξεσπάσματα, αμφιβολίες που αναβοσβήνουν ρυθμικά, αστικά psyche συμπλέγματα, αλλά και μελωδίες με μεσογειακό άρωμα συνθέτουν το πολύπλευρο μουσικό προφίλ του "Half Kiss Half Pain".

Whereswilder

Δεν είναι λίγα τα συγκροτήματα που στρέφουν το βλέμμα και τα αυτιά τους στην ψυχεδέλεια των 60s και των 70s δηλώνοντας εραστές της σκηνής και της μουσικής τους. Κάποιοι συγκαταλέγουν και τους Whereswilder σε αυτά, οι οποίοι μας συστήθηκαν δισκογραφικά με το album "Yearling" από την Six Dogs Records. To συγκρότημα με το παραφρασμένο εκ του παιχνιδιού Where Is Waldo όνομα, δεν συγκαταλέγεται αδίκως στα πιο ενδιαφέροντα της γενιάς του. Με έναν ήχο τομή ανάμεσα στο stoner rock και την 60s ψυχεδέλεια και αγαπημένα συγκροτήματα κατά δήλωση του γκρουπ τους The Beatles, Cream, White Denim, Tame Impala οι Whereswilder γυρίζουν κάθε σκηνή της χώρας και επικοινωνούν τη μουσική τους και τον ήχο τους!

 

 

 

 

 

ΠΟΤΕ05/06/2016 - 05/06/2016
ΟΡΓΑΝΩΣΗROCKWAVE FESTIVAL
ΠΟΥTERRAVIBE
Οδηγός Μουσικής