Νέος Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ ο Κωνσταντίνος Ρήγος

Μια σημαντική στιγμή για τον Έλληνα χορογράφο και ένα τολμηρό βήμα για την ΕΛΣ

LIFOTEAM 16.1.2018 | 09:50

Mε απόφαση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ, Γιώργου Κουμεντάκη, νέος Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ ορίζεται ο διακεκριμένος χορογράφος και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος. Ο νέος Διευθυντής Μπαλέτου αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Φεβρουαρίου 2018 και η διάρκεια της θητείας του είναι διετής.

 

O Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργος Κουμεντάκης, αναφέρει: "Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω τον χορογράφο και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Ρήγο στη Διεύθυνση του Μπαλέτου της ΕΛΣ. Παρακολουθώ και θαυμάζω τη δουλειά του εδώ και 25 χρόνια. Είμαι αισιόδοξος ότι θα φέρει μια πνοή ανανέωσης στο Μπαλέτο της ΕΛΣ, με έντονο καλλιτεχνικό στίγμα και απόλυτο σεβασμό στη μεγάλη ιστορία του. Πιστεύω ότι με την ευαισθησία, το ήθος του αλλά και με το σπάνιο ταλέντο που διαθέτει να συνδιαλέγεται με διαφορετικά εκφραστικά μέσα, θα εμπνεύσει το Μπαλέτο της ΕΛΣ με δημιουργίες-σταθμό στο νέο μας σπίτι, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και έξω από αυτό. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και θα είμαι δίπλα του κάθε στιγμή της θητείας του".

 

Ο νέος διευθυντής Μπαλέτου της ΕΛΣ, Κωνσταντίνος Ρήγος, αναφέρει: "Είναι μεγάλη χαρά η ανάληψη της θέσης του Διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Κουμεντάκη για την ιδιαιτέρως τιμητική πρόταση. Το Μπαλέτο της ΕΛΣ βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να τις κερδίσουμε, με σκληρή δουλειά και δημιουργικότητα. Στο Μπαλέτο της ΕΛΣ βρίσκονται μερικοί από τους καλύτερους χορευτές της χώρας μας, με τεράστιες δυνατότητες, αδιαπραγμάτευτο ταλέντο, λάμψη και γνώση. Με τη στήριξη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους χορευτές και με δεδομένο τον σεβασμό στην ιστορία του Μπαλέτου, είμαι αισιόδοξος πως θα επιτύχουμε τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί από το μεγάλο κοινό του χορού στην Ελλάδα".