Η Vonda7 είναι η πρώτη επίτιμη καλεσμένη του θεματικού πάρτι HER. Το HER είναι μια καθαρά γυναικεία προσπάθεια που φιλοξενεί τις πιο καταξιωμένες και ανερχόμενες DJs και μουσικές παραγωγούς διεθνώς στα αθηναϊκά decks για μία βραδιά. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι ανάλογο στην Ελλάδα.

 

Η Vonda7 είναι από την Πολωνία, έχει την έδρα της στο Βερολίνο και διαπρέπει στην dance σκηνή της γερμανικής πρωτεύουσας. Λίγο πριν από την εμφάνισή της στην Αθήνα την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, στο Stream Athens, μας συστήνεται μέσα από το LIFO.gr.

 

— Από πού πήρες το όνομά σου και τι σημαίνει;

Μου αρέσουν πολύ τα μηχανήματα και τα συνθεσάιζερ και όλα έχουν αριθμούς στο πίσω μέρος τους. Το επτά είναι ένας τυχερός αριθμός, π.χ. τα 7 θαύματα του κόσμου. Το Vonda ακούγεται κάπως σαν την αγγλική λέξη «θαύμα» (wonder), αλλά με γερμανική προφορά, οπότε έτσι βγήκε το Vonda7.

 

Μου αρέσουν κι άλλα πράγματα εκτός από την techno και τη house. Μου αρέσουν οι βαριές μπασογραμμές και τα kickdrums, αλλά με ρυθμούς και μελωδίες ή φωνητικά. Γενικά, προτιμώ μουσική που σε ξεσηκώνει από πιο μελαγχολικά κομμάτια, αλλά υπάρχει ώρα και χώρος για κάθε ήχο.

 

— Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;

Πάντοτε μου άρεσε η μουσική. Ξεκίνησα με τον Michael Jackson, μετά λίγο χιπ-χοπ, r'n'b, λίγο πανκ, αλλά όταν ήμουν 16 ανακάλυψα τη house και την techno και έκτοτε δεν υπάρχει τίποτε άλλο για μένα. Είναι σαν ένα μικρόβιο που, όταν το κολλήσεις, δεν φεύγει.

 

Έκανα την πρώτη μου εμφάνιση όταν ήμουν 17 χρονών, αλλά τότε ήταν δύσκολο να ζήσεις ως DJ. Έπρεπε να σπουδάσω και να βρω μια δουλειά, αλλά το μικρόβιο της μουσικής ξαναχτύπησε κάποια στιγμή όταν μετακόμισα στο Άμστερνταμ και γνώρισα κόσμο από τη μουσική σκηνή της πόλης. Αποφάσισα να σπουδάσω μουσική παραγωγή στη SAE και μετακόμισα πριν από 7 χρόνια στο Βερολίνο, όπου η καριέρα μου ξεκίνησε με αργά, αλλά σταθερά βήματα.

 

— Ποιο είναι το αγαπημένο σου είδος μουσικής;

Δεν έχω κάποιο είδος που προτιμώ περισσότερο. Μου αρέσουν κι άλλα πράγματα εκτός από την techno και τη house. Μου αρέσουν οι βαριές μπασογραμμές και τα kickdrums, αλλά με ρυθμούς και μελωδίες ή φωνητικά. Γενικά, προτιμώ μουσική που σε ξεσηκώνει από πιο μελαγχολικά κομμάτια, αλλά υπάρχει ώρα και χώρος για κάθε ήχο.

 

Η Vonda7 ελπίζει ότι σύντομα μια γυναίκα DJ δεν θα αντιμετωπίζεται διαφορετικά από έναν άνδρα
Το «Moon Safari» των Air
Η Vonda7 ελπίζει ότι σύντομα μια γυναίκα DJ δεν θα αντιμετωπίζεται διαφορετικά από έναν άνδρα
Το «Melody A.M.» των Röyksopp

 

—Ποια είναι τα αγαπημένα σου άλμπουμ και γιατί;

Το «Untrue» του Burial, το «Melody A.M.» των Röyksopp, το «Moon Safari» των Air. Όταν ακούω ένα ολόκληρο άλμπουμ, θέλω να είναι ονειρικό και εσωτερικό, να λέει μια γεμάτη ιστορία για έναν καλλιτέχνη. Όλα αυτά τα άλμπουμ έχουν αυτή την ατμόσφαιρα.

 

— Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή κατά τη διάρκεια ενός set;

Όταν όλοι περνούν καλά, όταν βλέπω κόσμο να χαμογελάει και όταν ξεκινάω εγώ η ίδια να χορεύω και να χαμογελάω.

 

— Πώς είναι να είσαι DJ και γυναίκα;

Είναι υπέροχα κι ελπίζω ότι σύντομα μια γυναίκα DJ δεν θα αντιμετωπίζεται διαφορετικά από έναν άνδρα.

 

— Πιστεύεις ότι ο κόσμος στο παρελθόν σε έπαιρνε λιγότερο στα σοβαρά επειδή είσαι γυναίκα;

Ναι, επειδή ήμασταν μειονότητα στον χώρο, αλλά τώρα τα πράγματα αλλάζουν και υπάρχουν πολλές γυναίκες στη μουσική βιομηχανία.

 

— Αισθάνεσαι ότι κάτι λείπει από την ηλεκτρονική σκηνή αυτήν τη στιγμή;

Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Πιστεύω ότι η σκηνή έχει πολλά να προσφέρει σήμερα και νομίζω ότι δεν της λείπει κάτι. Καμιά φορά βλέπεις να γίνονται υπερβολές.

 

Η Vonda7 ελπίζει ότι σύντομα μια γυναίκα DJ δεν θα αντιμετωπίζεται διαφορετικά από έναν άνδρα
Δεν έχω κάποιο είδος που προτιμώ περισσότερο. Μου αρέσουν κι άλλα πράγματα εκτός από την techno και τη house.

 

— Πώς βλέπεις κλαμπ βραδιές όπως το HER;

Νομίζω ότι είναι υπέροχο που κάποιος ξεκινά να φέρνει περισσότερες γυναίκες σε μια μουσική σκηνή.

 

— Έχεις ξανάρθει στην Αθήνα;

Την επισκέφτηκα με τους γονείς μου όταν ήμουν έφηβη και μου άρεσε πολύ. Είναι μεγάλη φαν της ελληνικής κουλτούρας και της μυθολογίας. Μου άρεσε να διαβάζω γι' αυτήν όταν ήμουν στο σχολείο. Ξετρελάθηκα με την Ακρόπολη. Είναι εντυπωσιακό που η Αθήνα και η Ελλάδα γενικότερα έχουν τόση ιστορία και, φυσικά, το φαγητό είναι τέλειο!

 

— Τι ετοιμάζεις αυτήν τη στιγμή;

Έχω μια κυκλοφορία στην Dense & Pika's Kneaded Pains που αναμένεται τον Φεβρουάριο. Είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτό. Είναι κάπως ωμό το υλικό, αλλά χορευτικό και είναι βγαλμένο από την καρδιά. Ηχογράφησα τα πάντα live και ξαναδούλεψα μερικά πράγματα, αλλά προσπάθησα να το κρατήσω όσο πιο φυσικό γινόταν και όχι τόσο υπερβολικό στην παραγωγή. Το επόμενο EP μου θα βγει τον Απρίλιο στην εταιρεία του Sasha, Last night on Earth. Θα είναι πιο μελωδικό, αλλά και πάλι θα έχει τα ωμά beats στο στυλ της Vonda7.

 

 

VONDA7 - Decompression

 

Info: 19/1, Steam Athens, Ευρυμέδοντος 3, Αθήνα, 00:00, εισ.: 10 ευρώ

 

Οδηγός Διασκέδαση