Warehouse CO2: Το wine bar των Εξαρχείων έρχεται και στο Κέντρο

Νέα άφιξη με έμφαση στα αφρώδη κρασιά από την Ελλάδα και όχι μόνο

LIFOTEAM 24.4.2017 | 15:57

 

Το νέο Warehouse CO2 μόλις άνοιξε στα όρια Συντάγματος-Πλάκας. Με κατάλογο που δίνει έμφαση στα αφρώδη κρασιά αλλά και τις premium επιλογές θέλει να βάλει τα bubbles δυνατά στη ζωή μας, κάνοντας την καθημερινότητα πιο γαργαλιστική.

 

Με τον όρο αφρώδες κρασί εννοούμε οποιοδήποτε κρασί με ικανή ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα ή CO2 στη σύστασή του, το οποίο δημιουργεί τις χαρακτηριστικές φυσαλίδες. Αυτό το φυσικό αέριο είναι που ενεργοποιεί την αίσθηση αφής στο στόμα και προσφέρει μια ενδιαφέρουσα γευστική εμπειρία.

 

Στο νέο Warehouse CO2 μπορούμε να επιλέξουμε από μεγάλη ποικιλία σε αφρώδη by the glass και σε μπουκάλι από τον παγκόσμιο αμπελώνα. Στις επιλογές μας αφρώδη και ημι-αφρώδη κρασιά από τον αμπελώνα της Ελλάδας, Prosecco, Moscato d'Asti και Franciacorta από την Ιταλία, Cava από την Ισπανία, σαμπάνιες από τη Γαλλία, αλλά και αφρώδη με λιγότερο αναμενόμενη προέλευση, από την Αγγλία ή την Τασμανία.  Τα "ήσυχα" κρασιά (still wines) παραμένουν στη λίστα και στο νέο Warehouse CO2 αλλά τα βρίσκουμε σε πιο ιδιαίτερες εκδοχές. Magnum φιάλες, vintage ετικέτες και βραβευμένα κρασιά πρωταγωνιστούν στον κατάλογο.

 

Warehouse CO2: Το wine bar των Εξαρχείων έρχεται και στο Κέντρο

 

 

Τα ξεχωριστά κρασιά απαιτούν τη συνοδεία ξεχωριστών γεύσεων. Ο σεφ του Warehouse CO2, Βασίλης Γεωγλερής έχει δημιουργήσει ένα μενού που περιλαμβάνει επιλογές από κρύα πιάτα με αναπάντεχους γευστικούς συνδυασμούς και delicatessen προϊόντα, όπως ιδιαίτερα τυριά και αλλαντικά, τα οποία κόβονται επί τόπου για κατανάλωση και πωλούνται και για το σπίτι.

 

Στα κρύα πιάτα του μενού συναντάμε ιδανικά συνοδευτικά του κρασιού και των φυσαλίδων του: καρπάτσιο μοσχαριού με flakes μαύρης τρούφας, buratta με αυγοτάραχο, παντζάρι με αυγά πέστροφας και τυρί κρέμα, ενώ δε λείπουν και οι special guest γεύσεις, όπως τα φρέσκα οστρακοειδή. Μπρουσκέτες, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών και gourmet εκδοχές sandwich συμπληρώνουν τις επιλογές φαγητού. Και καθώς το Warehouse CO2 είναι ανοιχτό από το πρωί, ο κατάλογός του περιλαμβάνει και γεύσεις πρωινού, για να συνοδεύσουμε τον αγαπημένο μας καφέ, ο οποίος ψήνεται καθημερινά στη Wisecup και προέρχεται από speciality και single origin καφέδες από όλο τον κόσμο.

 

Υπερείδου 1, Αθήνα 10558, τηλ 210 3247048

Ωράριο λειτουργίας: 10:00 το πρωί - 12:00 το βράδυ

www.warehouseproject.gr

 

Warehouse CO2: Το wine bar των Εξαρχείων έρχεται και στο Κέντρο

 

 

 

Οδηγός Γεύσης