ADVERTORIAL

 

Κάτω από τη σκιά του παλιού Χίλτον, στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται το ΟΧ, ένα chop house που γίνεται προορισμός για γεύσεις βασισμένες σε premium κρεάτα αλλά και εκλεκτές πρώτες ύλες που κάνουν κάθε συνταγή να ξεχωρίζει. Ειδικά τις ημέρες του Πάσχα ο κατάλογος που επιμελείται ο expert Μιχάλης Νουρλόγλου έχει την τιμητική του για το γιορτινό γεύμα της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα. 

 

Εδώ, λοιπόν, στο 9 της Χατζηγιάννη Μέξη η ομάδα του ΟΧ στρώνει το πασχαλινό τραπέζι και ετοιμάζει εκπλήξεις που αλλάζουν όλη την ατμόσφαιρα της πλατείας. Το Σάββατο της Ανάστασης το μενού περιλαμβάνει λαχταριστή μαγειρίτσα, παραδοσιακή και χειροποίητη, που βάζει τα γυαλιά στις γκουρμεδιές της σύγχρονης κουζίνας, αρνάκι φρικασέ με λαχανικά εποχής και κατσικάκι κοντοσούβλι που λιώνει στο στόμα. Την Κυριακή του Πάσχα οι σούβλες του OX γυρίζουν από νωρίς με πεντανόστιμο κοντοσούβλι από αρνίσιο και πρόβειο κρέας με το κόκαλο, αλλά και ένα εξαιρετικό κατσικάκι στον φούρνο με πατάτες, χρυσαφένιο και ζουμερό, θα θυμίσει τα κυριακάτικα τραπέζια της γιορτής με όλη την οικογένεια.

 

ΟΧ Chop House: Πασχαλινό γεύμα σε ένα στέκι που φέρνει σύγχρονο αέρα στην παράδοση
Το OX είναι το νέο στέκι της Αθήνας που επανασυστήνει την έννοια της ελληνικής παραδοσιακής ψησταριάς

 

Φυσικά, όλος ο κατάλογος του OX θα κάνει αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές ακόμα πιο απολαυστικές, με τις μυρωδιές από την open κουζίνα να σε μαγεύουν. Όλα ψημένα με μαεστρία, στη σούβλα, στον ξυλόφουρνο, στα κάρβουνα ή στο τηγάνι με οδηγό την παράδοση και βάση την αυθεντική, πλούσια γεύση. Τα πρώτης διαλογής υλικά δεν λείπουν από κανένα πιάτο, από το πρόβειο τζατζίκι με βιολογικό γάλα και το fermented αγγούρι μέχρι το φρεσκοφουρνισμένο χειροποίητο ψωμί και το απόλυτο μπουγιουρντί με τη μαστιχωτή υφή και την πικάντικη σάλτσα. 

 

ΟΧ Chop House: Πασχαλινό γεύμα σε ένα στέκι που φέρνει σύγχρονο αέρα στην παράδοση
Tο ΟΧ γίνεται προορισμός για γεύσεις βασισμένες σε premium κρεάτα αλλά και εκλεκτές πρώτες ύλες που κάνουν κάθε συνταγή να ξεχωρίζει.

 

Τα ορεκτικά μπαίνουν στη μέση και ανοίγουν την όρεξη για τα πιάτα με φρέσκο κρέας που προέρχεται αποκλειστικά από ελληνικές φάρμες, ενώ στα ποτήρια ρέει άφθονο κρασί από τη λίστα με τις 100 εξαιρετικές εκλεκτές οινικές ετικέτες. Οι επιλογές περιλαμβάνουν και διαλεγμένα αποστάγματα ή μπίρες για να διαλέξει καθένας αυτό που θέλει. Άλλωστε, το τραπέζι του Πάσχα φέρνει κοντά τους αγαπημένους για να γιορτάσουν γύρω από ένα απολαυστικό γεύμα που δημιουργεί νέες αναμνήσεις.

 

ΟΧ Chop House: Πασχαλινό γεύμα σε ένα στέκι που φέρνει σύγχρονο αέρα στην παράδοση
Τα πρώτης διαλογής υλικά δεν λείπουν από κανένα πιάτο.

 

Το OX είναι το νέο στέκι της Αθήνας που επανασυστήνει την έννοια της ελληνικής παραδοσιακής ψησταριάς, ποντάροντας στην υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και επιβεβαιώνει πως στην απλότητα κρύβεται όλη η νοστιμιά αλλά και όλη η ουσία της γιορτής.

 

OX Chop House, Χατζηγιάννη Μέξη 9, Αθήνα, 
210 7107070, Instagram: ox_athens

Οδηγός Γεύσης