Athens Street Art Festival 2013


Η Αθήνα υποδέχεται την επόμενη βδομάδα είκοσι κορυφαίους street artists για να μεταμορφώσουν με τη δημιουργικότητά τους διάφορους χώρους της πρωτεύουσας ξεκινώντας από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών αλλά και κτήρια του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη, σε συνεργασία με τους οποίους διοργανώνεται το φεστιβάλ, με τίτλο Crisis [?] What Crisis [?]

Το διαδραστικό event θα κρατήσει από τις 27 Ιουνίου μέχρι τις 14 Ιουλίου, και στις μέρες αυτές οι καλλιτέχνες θα συνδυάσουν τεχνικές στένσιλ, ζωγραφικής, installation και new media, στο θέμα της αστικής αισθητικής. Η ταυτόχρονη συμμετοχή και δράση τόσων πολλών street artists στον ίδιο χώρο θα αποτελέσει ρεκόρ Γκίνες.

Athens Street Art Festival 2013


Στόχοι του φεστιβάλ είναι να προβάλει τη δυνατότητα της Ελλάδας να πρωτοπορεί στα καλλιτεχνικά γεγονότα, παρά την κρίση που αντιμετωπίζει, να αναδειχθεί η διαφορά μεταξύ των street artists και της κοινωνικής κριτικής που ασκούν και των ανώνυμων διαμαρτυριών graffiti. Και τέλος να κάνει μια κριτική  στην εμπορευματοποίηση της τέχνης και να προβάλει την κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Athens Street Art Festival 2013


Στο πρόγραμμα του το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε Δημόσιους χώρους, ανταλλαγές απόψεων των καλλιτεχνών με τους φοιτητές της ΑΣΚΤ και το κοινό, θεωρητικές συζητήσεις για το νόημα της τέχνης σε εποχές κρίσης και τα θέματα που ανακύπτουν από αυτό, Stencil Workshop για παιδιά με την καθοδήγηση των καλλιτεχνών στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη και τέλος έκθεση των έργων τους από πρώτη με 14 Ιουλίου στις 2.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ. στο CAMP στην Πλατεία Κοτζιά.