Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο 2ο Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης

Ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ για τις εκφάνσεις της τέχνης που συναντάται στον δημόσιο χώρο

LIFOTEAM 21.4.2017 | 15:12

 

To ανεξάρτητο πολιτιστικό ίδρυμα Studio 4 παρουσιάζει τη δεύτερη έκδοση του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης με τη θεματική ενότητα «Επιβίωση» σε εικαστική επιμέλεια Ανδρέα Φακή, η οποία υλοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ με εγχώριες και διεθνείς συμμετοχές, το οποίο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελείται από πολιτιστικά δρώμενα τα οποία αφορούν εκφάνσεις της τέχνης που συναντάται στον δημόσιο χώρο: τη street art, το graffiti καθώς και άλλες εικαστικές μορφές.

 

«Η φετινή θεματική ενότητα απορρέει από τη σημερινή κοινωνική και οικονομική συνθήκη του ελλαδικού χώρου, η οποία, παρά το ότι εντοπίζεται αρκετές δεκαετίες πίσω, έγινε ευρέως αντιληπτή το 2010, όταν η Ελληνική Δημοκρατία ανέτρεξε στον μηχανισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να αναβληθεί το ενδεχόμενο πτώχευσης» λέει ο διοργανωτής. Η «Επιβίωση» έχει πολλαπλές εφαρμογές και διαφορετικές αναγνώσεις. Αναφέρεται στους πολίτες της Ελλάδας, στην Ελλάδα ως τόπο, στην Αθήνα ως κέντρο της Ελλάδας και στην τέχνη που φιλοξενεί ο δημόσιος χώρος ως οργανικό του περιεχόμενο.

 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Επιβίωση θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, εκθέσεις, εγκαταστάσεις και περφόρμανς σε δημόσιους χώρους, ξεναγήσεις, εργαστήρια (workshops), τοιχογραφίες και παράλληλες δράσεις. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν πολλοί Έλληνες και ξένοι street artists: Αλέξανδρος Βασμουλάκης, Άλεξ Κατάρας, Αργύρης Σαρασλανίδης & Simoni Fontana, ath1281, b., Cacao Rocks, Δημήτρης Ταξής, D!, Greg Papagrigoriou & Chris Tzaferos, Sam3 (Ισπανία), Phil America (ΗΠΑ), Critical Art Ensemble (ΗΠΑ) και αρκετοί ομιλητές.

 

Για την υλοποίηση της 2ης έκδοσης του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης,  τo Studio 4 απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής προς όσους επιθυμούν να συμβάλλουν.

 

Το ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε:

 

1. Ανεξάρτητους επιμελητές και επιμελητικές ομάδες (Θέμα: “ΦΔΤ2_Επιμ”. Αποστολή: Βιογραφικού ή ιστοσελίδας)

 

2. Εθελοντές κάθε ειδικότητας (Θέμα: “ΦΔΤ2_Εθελ”, Αποστολή: Βιογραφικού και χρονικής διαθεσιμότητας. Π.χ.: “είμαι διαθέσιμη/ος καθημερινές, 16.00 - 22.00”)

 

3. Φοιτητές ή απoφοίτους: πολιτιστικής διαχείρισης, HR, επικοινωνίας, φιλολογίας, ιστορίας της τέχνης, εικαστικών τεχνών, γραφιστικής, αρχιτεκτονικής, film making, sound design, φωτογραφίας και συναφών ειδικοτήτων, αναφορικά με ενδεχόμενη πρακτική άσκηση (Θέμα: “ΦΔΤ2_Πρακτ”. Αποστολή: Βιογραφικού και επιθυμητών ρόλων)

 

4. Ιδιώτες οι οποίοι δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά για τουλάχιστον δέκα έτη και έχουν πραγματοποιήσει σειρά εικαστικών έργων (μη εμπορικού χαρακτήρα) σε δημόσιους ή υπαίθριους χώρους (Θέμα: “ΦΔΤ2_Εικα”. Αποστολή: Σύντομου βιογραφικού και ιστοσελίδας ή σελίδας κοινωνικής δικτύωσης με σχετικά έργα)

 

5. Δημιουργούς graffiti ή graffiti crew, που έχουν υπάρξει ενεργοί για τουλάχιστον οκτώ έτη, σχετικά με την υποβολή αρχειακού ηχητικού υλικού, διάρκειας τριών λεπτών (σε περίπτωση μεταπαραγωγής, δεν είναι επιθυμητή η χρήση επιπρόσθετης ηχητικής υπόκρουσης), από το οποίο θα προκύψει μια ομαδική έκθεση (Θέμα: “ΦΔΤ2_Ηχητ”. Αποστολή: αρχείου mp3, καλλιτεχνικού ψευδώνυμου και/ή crew)

 

6. Καλλιτέχνες οι οποίοι διαμένουν εκτός Ελλάδας, δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά για τουλάχιστον δέκα έτη και επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα art-residency στην Αθήνα (Θέμα: “PAF2_Resi”. Αποστολή: σύντομου βιογραφικού και ιστοσελίδας ή σελίδας κοινωνικής δικτύωσης με έργα τους)

 

7. Κατόχους ή διαχειριστές: άδειων κτιρίων ή κτιρίων που διαθέτουν “τυφλή” όψη, ή κενών οικοπέδων, τα οποία βρίσκονται στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας (ή σε κοντινή απόσταση), όπως αυτό διαφαίνεται στον εξής χάρτη https://goo.gl/RkMhgI, αναφορικά με την ενδεχόμενη χρήση ακινήτων για τη διεξαγωγή εκθέσεων και εργαστηρίων (workshop), για την υλοποίηση τοιχογραφιών, καθώς και για την παρουσίαση γλυπτών και εγκαταστάσεων (Θέμα: “ΦΔΤ2_Ακιν”. Αποστολή: φωτογραφίας, διεύθυνσης και στοιχείων επικοινωνίας)

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο e-mail info at studio-four.org (αντικαθιστώντας το τμήμα “ at ” με τον χαρακτήρα “@”) αποστέλλοντας τα σχετικά στοιχεία και αναγράφοντας στο θέμα του e-mail τον κωδικό ενδιαφέροντος (π.χ.: ΦΔΤ_Εθελ). Πιθανά ερωτήματα μπορούν να αποστέλλονται στο www.facebook.com/publicartfestival μέσω μηνύματος.

 

Περισσότερες Πληροφορίες:

www.publicartfestival.gr

www.facebook.com/publicartfestival

www.twitter.com/publicartfest

 

 

 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός