Comicdom 2017: Οι καλεσμένοι και οι εκθέσεις του φετινού φεστιβάλ

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ κόμικς έρχεται στις 7, 8 και 9 Απριλίου, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

LIFOTEAM 28.3.2017 | 17:00

 

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, ανοίγει τις πύλες του για 12η συνεχή χρονιά, πάντα με ελεύθερη είσοδο. Στις 7, 8 & 9 Απριλίου 2017, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και τους γύρω δρόμους, πλήθος εκδηλώσεων μετατρέπουν μια ολόκληρη γειτονιά σε πραγματική γιορτή των comics.

 

Καλεσμένοι

Benoît Sokal: Καταξιωμένος Βέλγος δημιουργός comics και δημιουργός του δημοφιλούς videogame Syberia.

Richard McGuire: Πολυβραβευμένος δημιουργός του επιδραστικού comic Here και συνεργάτης του περιοδικού The New Yorker.

Bill Kartalopoulos: Κριτικός comics, εκπαιδευτικός, επιμελητής εκθέσεων και αρχισυντάκτης της best-selling ανθολογίας The Best American Comics.

Kate Niemczyk: Ανερχόμενη Πολωνή καλλιτέχνις, γνωστή για τη δουλειά της στη σειρά Mockingbird της Marvel.

Rob Davis: Υποψήφιος για Eisner Award, Βρετανός δημιουργός της επιτυχημένης μεταφοράς του κλασσικού αριστουργήματος Δον Κιχώτης. (με τη χορηγία των εκδόσεων Χαραμάδα)

Edward Ross: Δημιουργός του graphic novel, Filmish: Ένα εικονογραφημένο ταξίδι στον κινηματογράφο. (με τη χορηγία των εκδόσεων Χαραμάδα)

Mariano Saura: Πολυπράγμων Ισπανός δημιουργός comics και εικονογράφος. (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες)

Kai Pfeiffer: Aνατρεπτικός Γερμανός καλλιτέχνης. (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe)

 

Comicdom 2017: Οι καλεσμένοι και οι εκθέσεις του φετινού φεστιβάλ

 

Εκθέσεις

The Best American Comics 2016: Η φετινή διεθνής έκθεση του Φεστιβάλ, στην Γκαλερί Χαζτηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, είναι αφιερωμένη στην θρυλική, ομότιτλη ετήσια ανθολογία comics. Φιλοξενεί επιλογές από την πιο πρόσφατη έκδοση της ανθολογίας με έργα σύγχρονων, καταξιωμένων αλλά και ανερχόμενων βορειοαμερικανών καλλιτεχνών, σε μια προσπάθεια να αντικατοπτρίσει την ποικιλομορφία και την αίσθηση ανακάλυψης που πάντα αποτελεί γνώρισμα κάθε νέας έκδοσης της σειράς.

History Repeating(?): Επαναλαμβάνονται τα μοτίβα του παρελθόντος; Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν Έλληνες δημιουργοί comics, προσεγγίζοντας τον τίτλο ανάλογα με τις προσλαμβάνουσες και τις προσωπικές αναζητήσεις τους.

The Art Of The Video Games: Video games και comics. Δύο κόσμοι παράλληλοι και τόσο κοντινοί. Στην παρούσα έκθεση, 16 Έλληνες δημιουργοί comics μας δίνουν αποκλειστικές εικονογραφήσεις, με μοναδική έμπνευση τα δικά τους αγαπημένα video games.

The Greek Character Concept: Η πρώτη υπαίθρια έκθεση στην ιστορία του Φεστιβάλ, περιλαμβάνει αποκλειστικές εικονογραφήσεις διεθνών προσκεκλημένων μας από το παρελθόν, με θέμα την ελληνικότητα, όπως εκείνοι την προσέλαβαν.

Spotlight On DaNi: Η τιμώμενη καλλιτέχνις της φετινής διοργάνωσης ανθολογεί ορισμένες από τις καλύτερες δουλειές της, σε μία μικρή, αλλά άκρως αντιπροσωπευτική έκθεση.

 

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ επίσης περιλαμβάνει: προβολές ταινιών ταινίες animation, όπως το σκοτεινό, βραβευμένο με Βραβείο Goya (Best Animated Film) Ψυχοναύτες, street events, cosplay με πρωταγωνιστές τους Power Rangers, παρουσιάσεις νέων τίτλων, workshops, τον διαγωνισμό Comicdom Cosplay, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και την απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς.

 

Το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2017 και συνεχείς ενημερώσεις, στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ comicdom-con.gr

 

Διοργάνωση: 

ComicdomPress, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος & 
Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων

 

Πότε: 

Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Απριλίου, 11:00 - 21:30


Πού: 
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι 
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Κολωνάκι 
και πλησίον δρόμοι


Γραμματεία-Εγγραφές-Πληροφορίες:

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

 

Πόσο: 

Είσοδος ελεύθερη

 

Comicdom 2017: Οι καλεσμένοι και οι εκθέσεις του φετινού φεστιβάλ