8 έργα από την έκθεση «Carbonated»

Με αφορμή τα 6 χρόνια της gallery genesis

LIFOTEAM 15.2.2016 | 14:37

 

Η gallery genesis άνοιξε τις πόρτες της στον καλλιτεχνικό κόσμο της Αθήνας στις αρχές του 2010, σε έναν «κλασσικό» δρόμο του Κολωνακίου στην οδό Χάρητος 35, με καλλιτεχνικό διευθυντή της τον Γιώργο Τζάνερη. Εστιάζει στην παραστατική ζωγραφική παρουσιάζοντας εξαιρετικούς Έλληνες και Σουηδούς καλλιτέχνες. Η γλυπτική κατέχει επίσης την δική της ξεχωριστή θέση στο χώρο.

 

Στις 18 Φεβρουαρίου θα γιορτάσει τα γενέθλιά της με μία μεγάλη ομαδική έκθεση υπό την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού (έγινε παράδοση από τα πρώτα γενέθλια της genesis αυτή την μεγάλη γενέθλια έκθεση να την επιμελείται η Ιστορικός Τέχνης και συνεργάτιδα της gallery Ίρις Κρητικού) όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι καλλιτέχνες της gallery genesis αλλά και πολλοί προσκεκλημένοι εικαστικοί ειδικά για την περίσταση.

 

8 έργα από την έκθεση «Carbonated»
Άννα Αμπαριώτου

 

Carbonium: ο άνθρακας (λατινικά carbonium), είναι το αμέταλλο χημικό στοιχείο με χημικό σύμβολο C και ατομικό αριθμό 6. Ο άνθρακας είναι το 15ο σε αφθονία χημικό στοιχείο στον φλοιό της Γης και το 4ο πιο άφθονο χημικό στοιχείο στο σύμπαν, μετά από το υδρογόνο, το ήλιο και το οξυγόνο. Είναι παρόν σε όλες τις γνωστές μορφές ζωής, ενώ στο ανθρώπινο σώμα είναι το δεύτερο (κατά μάζα) πιο άφθονο χημικό στοιχείο, περίπου 18,5%, μετά το οξυγόνο. Οι διαφορετικές αλλομορφές του άνθρακα περιλαμβάνουν το σκληρότερο υλικό που υπάρχει στη φύση, το διαμάντι, αλλά επίσης και ένα από τα πιο μαλακά υλικά, τον γραφίτη.

 

Το κάρβουνο ως ζωγραφικό μέσο, είναι το συνεκτικό υλικό που επιλέχθηκε για την φετινή επετειακή έκθεση.

 

8 έργα από την έκθεση «Carbonated»
Γιώργος Σαλταφέρος

 

8 έργα από την έκθεση «Carbonated»
Πάβλος Χαμπίδης

 

8 έργα από την έκθεση «Carbonated»
Δικαία Δεσποτάκη

 

8 έργα από την έκθεση «Carbonated»
Γιάννης Πετρής

 

8 έργα από την έκθεση «Carbonated»
Κατερίνα Τσεμπελή

 

8 έργα από την έκθεση «Carbonated»
Θεόφιλος Κατσιπάνος

 

8 έργα από την έκθεση «Carbonated»
Αριστείδης Χρυσανθόπουλος

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση gallery genesis: Γιώργος Τζάνερης

Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού

Εγκαίνια: Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 18 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου 2016

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ανδρέας Γεωργιάδης, Ανδρέας Κοντέλης, Άννα Αμπαριώτου, Άννα Μπίλη, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος, Γεύσω Παπαδάκη, Γιάννης Μπεκιάρης, Γιάννης Πετρής, Γιώργος Σαλταφέρος, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Δημήτρης Γιαννέλος, Δημήτρης Σαρασίτης, Δικαία Δεσποτάκη, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Κατερίνα Τσεμπελή, Κυριακή Μαυρογεώργη, Κωνσταντίνος Εσσλιν, Μαίρη Παππά, Μαρία Γιαννίκου, Μαρίνα Στελλάτου, Μάρκος Μπλάτσιος, Μηνάς Καμπιτάκης, Νανά Βέττα, Νίκη Πρόκου, Πάβλος Χαμπίδης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Στέλιος Πετρουλάκης, Τίμος Μπατινάκης, Χαρίτων Μπεκιάρης


Gallery Genesis
Χάριτος 35, Κολωνάκι