ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ελισάβετ Κατσαμάκη, Portraits and figures of light

 

Η Πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση «Portraits and figures of light» της Ελισάβετ Κατσαμάκη. Η καλλιτέχνις συνεργάστηκε για σχεδόν μία δεκαετία ως μοντέλο με καταξιωμένους φωτογράφους μόδας όπως ο Bruno Bisang, ο Kristian Schuller, ο Amedeo Turello και ο Settimio Benedusi. Το 2014 ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία και το 2015 ταξίδεψε στη Βραζιλία, καταγράφοντας εικόνες από τις παραλίες και τις φαβέλες του Ρίο. 

Μέχρι 6/4, Πρεσβεία Βραζιλίας, Βασιλίσσης Σοφίας 23, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00, είσοδος ελεύθερη

 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Kraftwerk

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Οι Γερμανοί πρωτοπόροι της ηλεκτρονικής σκηνής θα εμφανιστούν στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do).

 

Οι Kraftwerk, ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα σύνολα στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής, έρχονται στην Αθήνα. Οι Γερμανοί πρωτοπόροι της ηλεκτρονικής σκηνής θα εμφανιστούν στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do) στο πλαίσιο της 3-D Concerts περιοδείας τους, η οποία έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, συνδυάζοντας μουσική και εικόνα σε ένα οπτικοακουστικό show που χαρακτηρίστηκε ως «απόλυτο έργο τέχνης».

3/3, Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Tae Kwon Do), Δέλτα Φαλήρου, 19:30, εισ.: 35-52 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Grandbrothers

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Grandbrothers, γερμανικό ντουέτο από το Ντίσελντορφ.

 

Οι Grandbrothers είναι ένα γερμανικό ντουέτο από το Ντίσελντορφ που βασίζεται στο πιάνο και στην ηλεκτρονική επεξεργασία του ήχου που παράγεται από αυτό. Ο Erol Sarp στο πιάνο και ο Lucas Vogel στα ηλεκτρονικά συνδυάζουν την κλασική μουσική με έναν σύγχρονο τρόπο παραγωγής, κατά τομ οποίο αυτοσχέδια ηλεκτρομαγνητικά σφυριά τοποθετούνται στο εσωτερικό του πιάνου, παράγοντας έναν ιδιόμορφο και ανεξερεύνητο ήχο, χωρίς τη χρήση συνθεσάιζερ.

2/3, Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27 & Σιμωνίδου, 21:00, εισ.: 17 ευρώ

 

 

Electric Nights 2018

Το φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής, αφιερωμένο στην τέχνη και στην τεχνολογία του ήχου, επιστρέφει για 6η χρονιά στην Αθήνα με την καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique. Στο επίκεντρο της φετινής έκδοσης βρίσκονται το machine learning (μηχανική μάθηση), τα neural networks (νευρωνικά δίκτυα), το circuit bending (μεταποίηση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων), τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, η στοχαστική σύνθεση αλλά και τα οπτικοακουστικά sets (πειραματικά έως dance electro).

2-3/3, Booze Cooperativa, Kολοκοτρώνη 57, 21:00, εισ.: 5-8 ευρώ

 

 

Doc Sleep

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Doc Sleep

 

Δυναμική φιγούρα της underground σκηνής του Βερολίνου, η Doc Sleep τρέχει το δικό της label, την Jacktone Records, και είναι resident στο φημισμένο ://about blank της γερμανικής πρωτεύουσας.

3/3, Spinster, Ικτίνου 3, Ομόνοια, 22:00, είσοδος ελεύθερη

 

 

Open Day - Μάης ’68

Με αφορμή την επέτειο των πενήντα χρόνων από το Μάη του ’68, τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί, περφόρμερ, σπουδαστές και φιλότεχνοι θα συμμετάσχουν σε έναν μαραθώνιο εκτέλεσης εμβληματικών μουσικών έργων σε όλους τους χώρους της Στέγης. Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με συναυλία στην Κεντρική Σκηνή.

4/3, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, λεωφ. Συγγρού 107-109, 16:30-20:30. Δράσεις με ελεύθερη είσοδο σε όλους τους χώρους της Στέγης. Συναυλία στην Κεντρική Σκηνή στις 21:00. Εισιτήριο συναυλίας: 3-5 ευρώ.

 

 

ΘΕΑΤΡΟ

Ζ

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Φωτο: Γεράσιμος Δομένικος

 

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης πολιτικής Iστορίας της Ελλάδας, η δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, εντάσσεται για πρώτη φορά στο λυρικό ρεπερτόριο. Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού Ζ γίνεται όπερα μετά από παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στον διακεκριμένο Έλληνα συνθέτη Μηνά Μπορμπουδάκη.

2, 3, 8, 10, 11, 15, 17, 18/3 & 14, 15, 17, 18/4, Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής - ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, 20:30, εισ.: 15-25 ευρώ

 

 

Το Προξενιό της Αντιγόνης

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Το Προξενιό της Αντιγόνης του Βασίλη Ζιώγα είναι ένα μονόπρακτο γραμμένο το 1958.

 

Το Προξενιό της Αντιγόνης του Βασίλη Ζιώγα είναι ένα μονόπρακτο γραμμένο το 1958. Σε μια Ελλάδα που συνέρχεται ακόμα από τις πληγές του Εμφυλίου, ο συγγραφέας προτείνει ένα υπερρεαλιστικό έργο, γραμμένο με το σύστημα της αυτόματης γραφής, που αντλεί το θέμα του κατευθείαν από τον ελληνικό κοινωνικό χώρο. Ο γάμος και οι συζυγικές σχέσεις είναι μόνο το όχημα για να σατιρίσει τα ήθη και την ανθρώπινη ασυνεννοησία.

2/3-1/4, Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κάτω Χώρος), Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Τετ.-Σάβ.: 21:15, Κυριακή 19:00, εισ.: 8-14 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Baby

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Η κωμωδία του Christopher Durang πραγματεύεται το θέμα του αυτοπροσδιορισμού και της ταυτότητας του φύλου.

 

Η Έλεν και ο Τζον Ντίνγκλμπερι, ένα νεαρό ζευγάρι, φέρνουν το μωρό τους στο σπίτι από την κλινική και αποφασίζουν το φύλο του εν μέσω διαπληκτισμών και αυθαίρετων θεωριών. Η κωμωδία του Christopher Durang πραγματεύεται το θέμα του αυτοπροσδιορισμού και της ταυτότητας του φύλου. Τα σκηνικά της παράστασης έχει αναλάβει ο εικαστικός Άγγελος Παπαδημητρίου και τη μουσική οι Burger Project.

4/3-25/3, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Πέμ.-Σάβ. 21:00, Κυρ. 20:00, εισ.: 5-12 ευρώ

 

 

ΧΟΡΟΣ

Από τι υποφέρετε; Από Ύπαρξη

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα
Η χορογράφος Μαρία Γοργία επικεντρώνεται στο θέμα της φθοράς του σώματος και στην «κυκλική» σχέσης μεταξύ ζωής και θανάτου.

 

Με κύρια πηγή έμπνευσης το έργο και κυρίως την προσωπικότητα του σημαντικού ποιητή Νίκου Καρούζου, η χορογράφος Μαρία Γοργία, που ξεχώρισε πέρσι με το Μονόπετρο του Πύργου, επικεντρώνεται στο θέμα της φθοράς του σώματος και στην «κυκλική» σχέσης μεταξύ ζωής και θανάτου.

1/3-1/4, Χώρος Αμαλγάματα, Μενάνδρου 47, Παρ.-Κυρ. 21.00, είσοδος ελεύθερη με συνεισφορά. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός